Navigatie overslaan

Ook dit jaar presenteren wij met trots ons nieuwe theaterprogramma tijdens OET! Een feestelijke middag met live previews. We nemen u in vogelvlucht mee door ons programma van het komende seizoen en u kunt direct onze nieuwe en uitgebreide brochure mee naar huis nemen. De previews zijn te zien in de foyer en gratis toegankelijk.

Wat staat er op het programma:

 • 14.00 uur Martijn Crins – Cabaret
 • 14.30 uur Sneeuwwitje de Musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater
 • 15.00 uur Nigel Otermans – Illusionist
 • 16.00 uur Waark – Toneel
 • 16.30 uur Denise Jannah – Gospel
 • 17.00 uur Wouter Monden – Cabaret
 • 17.30 uur Jan Henk de Groot


14.00 uur Martijn Crins – Cabaret

Martijn Crins is een cabaretier die studeerde aan de Academie voor Drama. Hij is winnaar van de jury- en publieksprijs van het Cameretten Festival.

Komend seizoen is hij in vanBeresteyn te zien met zijn tweede programma ‘Hè Fijn’. In ‘Hè Fijn’ gaat Martijn uitbundig en vol grappen de strijd aan met zijn driften.

Eerlijk, brutaal en volslagen eigenzinnig kijkt Martijn eens stevig in de dooie hoek van ons bestaan.

14.30 uur Sneeuwwitje de Musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Nationaal Jeugd Musical Theater maakt van het beroemde sprookje van Sneeuwwitje een hartverwarmende familiemusical over liefde voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

De groep sleept je mee in een avontuurlijke zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Tijdens de seizoenspresentatie krijgt u alvast een voorproefje van deze leuke musical die op 5 januari in vanBeresteyn te zien is.

15.00 uur Nigel Otermans – Illusionist

Nigel Otermans werd in 2022 Nederlands Kampioen Illusionisme. Jurylid Hans Klok concludeerde: “Op dit moment is Nigel het grootste talent in zijn categorie.”

In zijn nieuwe show De Tijdreiziger (6+) maken Nigel en zijn Wonder Girls een betoverende reis door de tijd met meer dan twintig grote illusies. Nigel is zondagmiddag 13 april te zien in vanBeresteyn.

16.00 uur Theatergroep Waark – Toneel

Theatergroep WAARK bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke jubileumtour!

Onder regie van Ben Smit komen vergeten legendes en volksverhalen tot leven, verhalen die een urgente verwijzing vormen naar de actualiteit.

Met livemuziek, speciaal gecomponeerd voor deze jubileumvoorstelling is het feest compleet. WAARK laat zien en horen hoe met muziek, optimisme, humor en een nuchter soort veerkracht de Groninger mentaliteit overleeft.

Theatergroep Waark is zondag 1 december te zien in vanBeresteyn.

16.30 uur Denise Jannah – Gospel

Denise Jannah brengt een eerbetoon aan The Queen of Gospel Mahalia Jackson. Na het succes van de Mahalia Kerkentour in diverse Nederlandse kerken, krijgt deze tour een vervolg in de Nederlandse theaters.

Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en ook meest ontroerende nummers van “the Queen of Gospel”. Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden.

Denise Jannah komt zondag 6 april 2025 naar vanBeresteyn.

17.00 uur Wouter Monden – Cabaret

Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met hem. Hij peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Net een gewoon mens, zou je denken. In ‘Stormbrein’ kijkt Wouter beter dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Want humor is volgens deze grappenfabrikant én ultraloper de enige reddingsboei om het hoofd boven water te houden.

Wouter komt zaterdag 23 november naar vanBeresteyn.

17.30 uur Jan Henk de Groot – Muziek / Oet Grunn

Soms hoor je een woord uit het verleden dat je gelijk terugbrengt naar een bepaald moment of een gebeurtenis. In Fiene gaat Jan Henk de Groot terug naar de zandbak van kleuterschool Bambi te Zuidhorn. Speulen mit fien zaand, ofwel fiene. Jan Henk verloor in korte tijd zijn vader en oma en legde herinneringen vast die hij niet wil vergeten. In het verlies vind je ook weer nieuwe inzichten en zelfs geluk. Want we moeten altijd weer door.

Met zijn fantastische 5 koppige band speelt Jan Henk liedjes van het nieuwe album Fiene en natuurlijk hits als Mamme van Michel en Kielsterachterweg.

Jan Henk de Groot komt zaterdag 26 oktober naar vanBeresteyn

Wat doe jij als je ziet dat het thuis niet goed gaat met een kind? Kijk je weg, of raap je de moed bijeen om aan te bellen en vraag je of je iets kunt betekenen?

Het kan elke ouder overkomen dat je in een situatie belandt waarin je je kind mishandelt. Het oordeel wat we hierbij hebben staat ons in de weg om te helpen.

Hent Hamming, zoon van een kinderarts, neemt je in een indringende monoloog mee door zijn kinderjaren. Een schaatswedstrijd op TV mondt uit in geweld, thuis op de bank. De omgeving kijkt weg.

Stel nou dat je in de huid van een ander zou kunnen kruipen. Begrijp je het dan?

Aan het einde van de voorstelling is er ruimte om met Hent in gesprek te gaan. Alleen luisteren mag ook.

Gratis voorstelling  

Reserveer nu een stoel voor gratis toegang.

De leerlingen van de afdelingen Dans van de Muziek-, Dans- en Theaterschool in Veendam staan op 14 en 15 juni op het grote podium in theater vanBeresteyn.

Het thema van deze voorstelling is ‘Night at the Museum’.

De ca 180 leerlingen laten zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd tijdens de lessen.
Ouders, grootouders en iedereen die wil genieten van jong en beginnend talent is welkom.

Running In The Family

Inclusief garderobe en drankje

Wat hebben de Bee Gees, Oasis, The Jackson 5 en Tangarine met elkaar gemeen? Inderdaad! Het zijn allemaal broers die samen muziek maken en op het podium staan. Hoe is het om met je familie samen te werken? De Tangarine-tweeling licht een tip van de sluier op in het akoestische programma ‘Running in the Family’ met de mooiste liedjes van muziek-makende families uit meer dan zestig jaar popgeschiedenis, zoals The Beach Boys, The Kinks, The Everly Brothers en voornoemde bands. Arnout en Sander delen hetzelfde DNA en zingen zoals alleen een eeneiige tweeling dat kan: “Prachtige harmonische samenzang en ijzersterke liedjes van grote melodische schoonheid. Ragfijn samenspel.” (Dagblad van het Noorden)

www.tangarine.nl

Café Klassiek

Nieuw dit seizoen is Café Klassiek! Het optreden vindt plaats op zondagochtend in het gezellige Grand Café vanBeresteyn. Start de zondag met klassieke muziek in een intieme setting. De optredens van Café Klassiek worden in samenwerking met de school voor Muziek, Dans & Theater Veendam georganiseerd.

Wanneer?

 • Zondag 20 oktober 2024
 • Zondag 15 december 2024
 • Zondag 2 februari 2025
 • Zondag 1 juni 2025