Zondag 15 oktober 2017

Jan Henk de Groot

Op deze zondagmiddag dus Tachtig Tammo! Gas los en genieten.

Jan Henk de Groot

Tachtig Tammo!

‘In ‘Tachtig Tammo!’ neemt troebadoer Jan Henk de Groot u mee naar Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, waar het kampvuur brandt, de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt stil te staan. Onthaasten, het kalmer aan willen doen is het actuele thema van zijn theaterprogramma. Vandaar de titel: ‘Tachtig Tammo!’; een gevleugelde uitspraak die in de jaren ’90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen.
In Westerdiepsterdallen, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, weg van het hectische leven, is een nieuw album ontstaan: ‘Keunenk van Westerdaipsterdale’. Het Dagblad van het Noorden gaf het album 4 sterren en schreef: ‘Een album met 12 eigen liedjes die tot het beste behoren dat vorig jaar in het Gronings is verschenen’
Jan Henk verstaat de kunst om van de kleine dingen in het leven een bijzonder liedje te maken. Platenzaak ‘Evelyntje’, oude liefde ‘Janine’, therapeutisch ‘Vuurtje kieken’ en het zoeken naar ‘Evenwicht’. Het komt allemaal voorbij.

Musicmaker: 'een gevarieerde plaat met zowel vrolijke als melancholische liedjes, een flinke dosis levensbeschouwing en persoonlijke teksten' (****).
HEAVEN: ... Wat dat aangaat bewijst hij hier opnieuw tot de betere singer-songwriters van Nederland te horen en hoort hij in de dialectpop zelfs absoluut tot de top'.