Navigatie overslaan

"Tribute to the Blues’ door een van Nederlandse beste live bands!

Tribute To The Blues

Inclusief garderobe en drankje

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en -Rock naar  een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit, bewoog zich door even zoveel verschillende muziekstijlen en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘één van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Ruben is autodidact en heeft zich door de loop der jaren vele genres eigen gemaakt. Rock, pop, soul, boogie, country, folk, ska, reggea, hardrock, ballads etc. Echter; het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De ‘Blues’ is iets dat in zijn DNA zit en altijd de rode draad door zijn muziek is gebleken. Hoe kan het ook anders als zoon van een van de belangrijkste blues en boogie-woogie pioneers van Nederland; pianist Rob Hoeke. Ruben is echter niet de enige zoon van deze legendarische pianist. Ook RHB-drummer Eric Hoeke kan leunen op decennia lange ervaring in de jazz, rock, blues en funk scene. De band die reeds zes jaar in ongewijzigde samenstelling speelt wordt compleet gemaakt door zangfenomeen Lucas Pruim, bassist extraordinaire Mike Kamp.

Waarom deze ‘Tribute to the Blues’? Naast het uitgebreide RHB-repertoire speelt de band uit pure passie voor de muziek ook graag hun favoriete nummers. Tijdens de ‘Tribute to the Blues’-tour laat de veelzijdige RHB zich van een andere kant zien met een repertoire uiteenlopend van Fleetwood Mac, BB King, JJ Cale, Jimmy Reed, Ten Years After tot John Lee Hooker, The Rolling Stones, Gary Moore, John Mayall en misschien zelfs bepaalde
Nederlandse artiesten uit het roemruchte vaderlandse beat-verleden.

Ruben Hoeke – Gitaar
Eric Hoeke – Drums
Mike Kamp – Bas
Lucas Pruim – Zang

www.rubenhoeke.com

 

Informatie

Tickets

Tijdstip

  • 25 jan 20:15

Prijzen

  • Normaal € 19,50

Locatie

Nedmagzaal

Start ticket verkoop

16 mei 2023 12:00