Navigatie overslaan

Zo 24 sep '23

OET!

Kom naar OET!
Van 21 t/m 24 september zijn er allemaal activiteiten in vanBeresteyn. Wij laten u graag zien wat wij in huis hebben met presentaties, workshops, theater, rondleidingen en veel muziek

Duo: Peter Cramer (piano) en Eleanore Tan (cello)

Docent Kunstencentrum Peter Cramer (piano) had vanaf 1994 een duo met cellist Maarten Boasson en trad op als duo in binnen- en buitenland. In het buitenland heeft het duo onder meer concerten gegeven in New York, Wenen en Parijs. Na het overlijden van zijn collega heeft hij lang niet in deze vorm opgetreden. Tot 2021 toen hij een concert gaf met docente cello Eleanore Tan van het Kunstencentrum ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de muziekschool.
Eleanore Tan werd op haar 14e aangenomen bij de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam en studeerde bij Jan Ype Nauta en Michel Strauss aan het Prins Claus Conservatorium. Tegenwoordig geeft zij elke woensdag les in de Klinker en speelt de rest van de week met het Noordpool Orkest en vele andere projecten in binnen- en buitenland. Het repertoire van het duo omvat zowel bekende klassieke sonaten als minder bekende stukken.

Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Foyer

Trio Annefloor Plantinga

Als viooldocente vindt Annefloor Plantinga het belangrijk om eigen talenten te ontdekken. Ongeacht niveau brengt ze graag haar passie voor de viool over. Zelf heeft ze vanaf haar tiende les gehad van bevlogen vioolpedagogen en in verschillende (jeugd)orkesten gespeeld.

Annefloor studeerde viool aan het Prins Claus Conservatorium en deed een master Kunsteducatie. Ze heeft vele prijzen gewonnen op verschillende concoursen, waaronder het Britten vioolconcours. In 2017 richtte ze haar eigen Strijkwartet Puellae op. Daarnaast speelt ze met dit trio en diverse orkesten.

Annefloor Plantinga (viool) met Nino Natroshvili (viool) en Lois van Malenstein (cello)

Tijdstip: 10.45 uur en 12.30 uur
Locatie: Veenkoloniaal Museum

Duo: Greta Gutuleac (piano) en Melissa van Voorst (zangeres)

Liften wie doet dat nou nog? Wij, een Groningse pianiste en Friese sopraan nemen je graag mee.

De route gaat langs Franse muziek over de mooiste liefdesverhalen.

We navigeren via het verlangen van onbereikbare liefdes, langs onvoorwaardelijke liefde van moeders voor hun kind in een wiegenlied. De liefde voor de zee de zon en de maan. Maar eindigen niet voordat we op ‘Chemin d’Amour’ het pad van de liefde, de voorstelling uit zwieren. Behalve bekende componisten passeert ook een vrouwelijke componiste de revue. Greta, de pianiste, zal Melanie Bonis die avond laten klinken met muziek voor piano solo en als duo met Melissa. Mel Bonis zoals ze haar werk ondertekende, had een turbulent leven, een gedwongen huwelijk, en een verboden liefde waardoor ze geïnspireerd bleef om muziek te schrijven.

Tijdstip: 11.30 uur
Locatie: Foyer

Educa Symfonia o.l.v. Esther van Dijk

‘Educa Symfonia’ is opgericht door Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën. Inmiddels is er een nauwe samenwerking met de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Het orkest staat onder leiding van dirigent Esther van Dijk en voert bijzondere projecten uit, zoals het begeleiden van popmuziek en het geven van educatieve concerten voor kinderen en volwassenen.

Regelmatig geeft het orkest een koffieconcert in de foyer van Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn. Op het repertoire staat licht klassieke muziek en filmmuziek.
Elke donderdagavond repeteert het schoolorkest vanaf 19.00 uur boven de bibliotheek.

Tijdstip: 13.00 uur
Locatie: Foyer

 

The Northern Consort

The Northern Consort speelt oude muziek, van begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten. Zo af en toe wordt ook recenter repertoire gespeeld. Het ensemble heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een ensemble van een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. Met deze filosofie heeft ze een veelheid aan thematische en grensoverschrijdende programma’s gebracht. Talrijke dichters, schrijvers, acteurs, tekenaars, zangers en solisten hebben hun kunsten samen met het ensemble ten toon gespreid. We noemen: Thomas Rosenboom, Toon Tellegen, Tonnus Oosterhof, Rutger Kopland, Random Collision, Jos van Veldhoven en Thomas von der Dunk.

Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Veenkoloniaal Museum

Voorstelling: BREEK

Hoe lijm je verloren vriendschappen en hoe breek je met nare gewoontes? Twaalf dagen lang werkten jonge dansers, spoken word artiesten, muzikanten en producers aan een voorstelling rond het thema ‘Breken en lijmen’. Het resultaat is BREEK. (spreek uit BREEKPUNT). BREEK. is een spannende voorstelling met dans, media, muziek en spoken word!

Bekijk hier de teaser

Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Nedmagzaal

Bestel hier uw vrijkaart

Winkler Prins Harmonie

Sinds 1994 staat het orkest onder leiding van Jack Horst die ooit zelf als leerling in het orkest speelde. De Winkler Prins Harmonie heeft diverse buitenlandse concertreizen gemaakt o.a. naar Tsjechie ,Duitsland en Zwitserland en Canada.

Op deze middag brengt het 40 man/vrouw tellend orkest een prachtige afsluiter van OET! met harmonie-film- en musicalmuziek.

Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Foyer

Informatie

Tijdstip

  • 24 sep