Navigatie overslaan

Za 23 sep '23

OET!

Kom naar OET!
Van 21 t/m 24 september zijn er allemaal activiteiten in vanBeresteyn. Wij laten u graag zien wat wij in huis hebben met presentaties, workshops, theater, rondleidingen en veel muziek

Groningen zeillt: Knutsel je eigen bootje!

Kom bootjes knutselen in het Veenkoloniaal Museum! Passend bij de lopende expositie ‘Goningen zeilt’ kan je een eigen bootje maken.

Tijdstip: 10.30 uur en 14.00 uur
Locatie: Veenkoloniaal Museum

Familie Disco met DJ Irish + Lunch

Kom dansen en springen op de klanken van DJ Irish tijdens deze familiedisco!

Neem je pappa en/of mamma mee, opa en/of oma, broer en/of zus en ga lekker los!

Trek gekregen na het dansen in de Familie disco? Eet een broodje pindakaas, chocoladepasta of kaas in ons Grand Café

Tijdstip: disco 11.30 uur / lunch 12.30 uur
Locatie: Foyer

Meld je hier aan voor de familiedisco + lunch

Workshop Muziek op Schoot

Samen met je kindje of kleinkindje gaan we in deze cursus muziek ervaren en maken. Daarbij komen spelenderwijs veel liedjes aan bod, waarbij ondersteunde materialen worden gebruikt. Er wordt gezongen, gedanst, geluisterd, bewogen en ook zijn er muziekinstrumentjes, waarop de kinderen zelf mogen spelen.

Aanmelden kan via vanberesteyn@veendam.nl

Tijdstip: 11.30 uur
Locatie: Balletzaal MDT

Groninger Museum Tour: Maak, doe en verwonder je in het minimuseum

Het Groninger Museum trekt eropuit! Een Airstream caravan omgetoverd tot minimuseum reist door de provincie, inclusief een bezoek aan vanBeresteyn. Het Groninger Museum werkt samen met de ELJA Foundation om kinderen en jongeren op een speelse manier in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. In het minimuseum gaan kinderen en jongeren samen met museumdocenten aan de slag met een creatieve workshop. Naast het bezoeken van festivals is het minimuseum de komende twee jaar ook te vinden op verschillende basisscholen en middelbare scholen, culturele centra, buurthuizen en andere evenementen in Groningen.

Het thema van de tour is ‘A Better Place’. Met dit onderwerp gaan we samen met kinderen en jongeren aan de slag om na te denken over hoe je van je eigen omgeving een betere plek kan maken.

Meer informatie over de Groninger Museum Tour vind je hier.

Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Museumplein

Open dag Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam

Start van een nieuw muzikaal seizoen! Kom langs, kijk en luister wat de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam (MDT) allemaal te bieden heeft! Probeer een instrument, zing mee, speel mee en ontdek wat je graag (beter) zou willen leren. Muziek-, dans- en theaterdocenten en leerlingen staan klaar om je van alles te vertellen over de verschillende lessen en mogelijkheden. Maar alleen even rondneuzen, presentaties kijken en de sfeer proeven kan natuurlijk ook!

14.00 uur – Barokensemble MDT – Foyer
14.20 uur – Duo – Veenkoloniaal Museum – Door leerlingen theaterschool
15.00 uur – Tess & The Fellas – Foyer
15.20 uur – Duo – Veenkoloniaal Museum
15.45 uur – Dans Demo – Foyer
16.30 uur – Duo – Veenkoloniaal Museum
16.30 uur – Zang Demo – Foyer

Op de 2e verdieping in de Muziek- Dans en Theaterschool zelf staan de docenten klaar om een rondleiding of workshop te geven dus neem vooral een kijkje!

Chris & the Bare Minimums

Geworteld in Veendam en geschoold aan de MDT in van Beresteyn speelt Chris & the Bare Minimums een thuiswedstrijd. Reken op een set gevuld met roots & rock classics uit den ouden doosch, moderne blues en americana afgewisseld met eigen werk. Wegens afwezigheid van de naamgever gezongen door aspirant zangers.

Steven Hanemaaijer – gitaar
Jelmer Roosjen -bas
Loek Nijsten – drums
Koen Heeringa – gitaar

Tijdstip: 16.30 uur
Locatie: Foyer

Seizoenspresentatie Theater vanBeresteyn

Ook dit jaar presenteren wij met trots ons nieuwe theaterprogramma tijdens de Seizoenspresentatie op zaterdag 23 september tijdens OET! Een feestelijke avond met live previews. We nemen u in vogelvlucht mee door ons programma van het komende seizoen en u kunt direct onze nieuwe en uitgebreide brochure mee naar huis nemen.

Bestel hier uw ticket

Informatie

Tijdstip

  • 23 sep