Navigatie overslaan

Vr 22 sep '23

OET!

Kom naar OET!
Van 21 t/m 24 september zijn er allemaal activiteiten in vanBeresteyn. Wij laten u graag zien wat wij in huis hebben met presentaties, workshops, theater, rondleidingen en veel muziek

Rondleiding theater en filmhuis

Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen bij het theater en filmhuis?

Sluit aan bij de rondleiding!

Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Foyer vanBeresteyn

Rondleiding Museum

Altijd al een kijkje willen nemen het Veenkoloniaal Museum?

Sluit aan bij de rondleiding!

Tijdstip: 11.00 uur
Locatie: Foyer vanBeresteyn

Muzikaal bewegen voor het brein

Muzikaal bewegen voor het brein is een lezing annex workshop die de kracht van muziek inzet voor de vitaliteit van onze hersenen en daarmee voor onze zelfstandigheid. We gaan op prachtige muziekstukken diverse dansoefeningen doen, die ook vanuit de stoel meegedaan kunnen worden door diegenen die moeizaam ter been zijn. Kom ook ervaren wat muziek kan doen voor jouw brein!

Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Foyer

Voorlezen + schilderworkshop

Kom naar de gratis kinderworkshop schilderen met voorlezen in de Bibliotheek Veendam!

We lezen voor uit het boek “Het Muizenhuis” van Sam en Julia en daarna ga je onder begeleiding van een AKKA kunstenaar een kunstwerkje schilderen. Je kunstwerkje wordt geëxposeerd tijdens de Kinderboekenweek 2023 in Salon vanBeresteyn. Hoe leuk is dat!

Schrijf je in om verzekerd te zijn van een plekje in deze workshop, je bent van harte welkom. Leeftijdscategorie: 4 t/m 10 jaar.

Tijdstip: 14.30 uur
Locatie: Cursusruimte Bibliotheek

 

Inschrijven workshop

Nick Bult Boogie and Blues Band + Blueprint

Beter dan dit wordt het niet. Als een stoomtrein dendert dit clubje door de geschiedenis van Boogie en Blues. Met twee oud-docenten van de Muziek-, Dans- en Theaterschool (Nick en Andre) en MDT  gitaardocent, bandcoach en Parkstad Studio engineer Wietze Koning.

Blueprint zendt het optreden uit en voegt singer-songwriter Jim Keller toe aan dit programma. Thomas Kaldijk uit Veendam heeft als Americana-ambassadeur al 25 jaar zijn wekelijkse internetradioprogramma Blueprint. Honderden bands en artiesten uit binnen- en buitenland haalde hij naar Veendam.

Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Foyer

Meer info over Nick Bult Boogie and Blues Band

Big MDT Band plus guests

Onder leiding van Harry Broekman repeteert dinsdagavond vanaf 19.00 uur de swingende big band van de muziekschool. Muziek vanaf de jaren 50 tot en met nu met saxen, koper en rhytmsectie. Het gaat hierbij met name om het plezier in het samen muziek maken, waarbij het hoogst haalbare uit de groep wordt gehaald. Samen treden ze op met in een arrangement van Harry Broekman. Gastdirigent bij dit concert is saxofonist Will Jasper.

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Foyer

 

Lezing: Groningen Zeilt!

Lezing door directeur Hendrik Andries Hachmer over de Veenkoloniale Zeevaart in aansluiting op de expositie in het Veenkoloniaal Museum.

Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Veenkoloniaal Museum

Noordpool Troupe

De Troupe is het jonge zusje van Noordpool Orkest en bestaat uit jonge muzikanten tussen de 14 en 23 jaar uit Groningen, Friesland en Drenthe. Zij krijgen de kans om de uitdagende muziek van Noordpool Orkest te spelen onder begeleiding van ervaren Noordpool-musici. Vaak zijn deze talentvolle jongeren al onderdeel van een orkest, maar als ‘Trouper’ kunnen zij projectmatig orkestmuziek van hun eigen generatie spelen. In een korte ‘guerilla’-periode van drie repetities werken zij toe naar een concert. Zo maken zij kennis met en krijgen begeleiding in de specifieke techniek en ritmes van moderne muziek.

Klik hier voor meer info over Noordpool Troupe

Tijdstip: 20.30 uur
Locatie: Nedmagzaal

Bestel hier uw vrijkaart

Informatie

Tijdstip

  • 22 sep