Navigatie overslaan
Kurt Defrancq - De Poppendokter

Vr 2 mei '25

Kurt Defrancq - De Poppendokter

Brandend actuele monoloog met livemuziek, naar de roman van Diane Broeckhoven.

Klein vanBeresteyn - Kurt Defrancq met de De Poppendokter

Inclusief drankje

Ervaar het theater op een pure en intieme manier en kom naar één van de voorstellingen Klein vanBeresteyn. Tijdens deze voorstellingen zit je met maximaal 50 personen op het podium, vlakbij de artiesten. Laat je verrassen door de magische sfeer die ontstaat.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een Joodse familie gedeporteerd. Een klein meisje ontsnapt aan de gruwel omdat zij kort daarvoor is ondergebracht bij een gezin op het platteland. Haar speelkameraadje, zoon van collaborateurs, blijft achter met haar pop. Als kind gaat de betekenis van dit vreselijke gebeuren aan hem voorbij, maar als hij volwassen is knaagt er een gemis dat hem nooit meer zal los laten. Vele jaren later stapt een vrouw zijn poppenwinkeltje binnen, waar hij werkt als poppendokter. Ze hebben elkaar veel te vertellen…

‘De Poppendokter’, naar de roman van Diane Broeckhoven, is een verhaal dat brandend actueel blijft. Zij die het meegemaakt hebben, zijn er niet meer of zwijgen uit angst of schaamte. Toch moet deze geschiedenis worden verteld, zodat oud en jong ervan doordrongen raken dat dit nooit meer mag gebeuren. Want de dreiging van een oorlog is groot en figuren met een drang naar een nieuwe orde hebben zich op verkiesbare plaatsen gezet. De tijd dringt… De Vlaamse acteur Kurt Defrancq vertelt, de livemuziek is van Guido Desimpelaere.

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • Normaal € 21,50

Locatie

Nedmagzaal