Navigatie overslaan

Za 2 nov '24

In De Lift

Tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman

PUNCH

Inclusief garderobe en drankje

IN DE LIFT is een tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw (Rian Gerritsen) samenkomt met die van een gevluchte jongeman (Yazan Al Hakim). Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. IN DE LIFT werkt op de lachspieren én stelt tegelijkertijd maatschappelijke problematiek aan de kaak.

Annemarie Wisses’ ‘well-made-plays’ die tragikomisch en invoelbaar zijn voor een breed publiek, zijn een enorm welkome aanvulling op het bestaande repertoire binnen de theaterteksten. Via een ogenschijnlijk zeer specifiek-typische situatie brengt Wisse universele en actuele thema’s aan het licht.

“Er komt veel samen in dit plot. Annemarie heeft een stuk geschreven met een goeie spanningsboog, en meerdere emotionele lagen. Wat ik met name goed vind is dat het heel speelbaar is. Je voelt en leest wat acteurs met deze rollen aankunnen. Dat vind ik een grote verdienste, dat de schrijver zo schrijft dat een personage gaat leven.” Magne van de Berg | Toneelschrijver

Ontmoet de makers

PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van IN DE LIFT Annemarie Wisse graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van IN DE LIFT en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Annemarie en Iris.

Open mind

We hebben een mooie samenwerking met Stichting Open Mind. Een tentoonstelling reist mee met de voorstelling door het land die perfect de emoties van de voorstelling weerspiegelt. We geven nog niet alles prijs, maar één ding is zeker – het zal indruk maken!

‘Rian Gerritsen speelt de rol van de verzenuwde vrouw razend knap. Het bijna timide acteren van Yazan Al Hakim is goed voelbaar.’ (★★★★de Volkskrant)

‘Geraffineerde tragikomedie roept belangrijke vragen op over de spelregels van de maatschappij.’ (Theaterkrant)

‘Er zitten vele emotionele lagen in het verhaal en de spanningsboog samen met de humor is precies goed afgestemd op elkaar.’ (★★★★ilovetheater)

‘In de lift gaat over veel meer dan een vastgelopen lift. het onderzoekt vooroordelen, cultuurverschillen, en de manier waarop onze samenleving omgaat met mensen die buiten de norm vallen.’ (Parool)

Credits:

Tekst: Annemarie Wisse

Regie: Rogier in ’t Hout

Cast: Yazan Al Hakim, Rian Gerritsen & Sylvia Poorta

Scenografie: Marjolein Ettema

Lichtontwerp: Jordy Veenstra

Geluidsontwerp: Max Frimout

Kostuumontwerp: Margriet Procee | Procee styling

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • Normaal € 21,50

Locatie

Nedmagzaal