Navigatie overslaan

Een theatrale ode aan oude mensen en hun levenskracht.

Broos

Inclusief garderobe en drankje

tekst: Fred Delfgaauw en Rob de Graaf | regie: Ida van Dril, Rosa Peters en Roy Grunewald | spel: Fred Delfgaauw | vormgeving: Kathelijne Monnens | techniek: Damian Burgers en Kjeld Hoogeveen

De Volkskrant schreef ooit: “Delfgaauw is niet uit te leggen. Je móet hem zien, je moét hem meemaken.” In recensies duiken dan ook steevast termen op als fascinerend, onovertroffen, meeslepend en meesterlijk. Al die kwaliteiten legt hij nu opnieuw aan de dag in ‘Broos’, een ontroerende voorstelling over ouder worden.

Delfgaauw heeft tijdens de coronacrisis een half jaar meegelopen met medewerkers van een zorginstelling. In die periode heeft hij verhalen verzameld van mensen die de laatste fase van hun leven ingaan. Verrassende en ontroerende verhalen zijn het, van leven en streven, van zwaarte en lichtheid. Verhalen over alles wat onbegrijpelijk blijft en de flits van inzicht die daar toch soms doorheen schiet.

Samen met een keur aan poppen brengt hij ze tot leven in ‘Broos’, een theatrale ode aan oude mensen en hun levenskracht, en een eerbetoon aan degenen die hen de zorg bieden die ze nodig hebben.

www.delfgaauw.nl

Theaterkrant over ‘King Lear’ met Ida van Dril:
“Indrukwekkend en verrassend. Deze ‘King Lear’ is werkelijk zeer mooi en ontroerend: het gaat over toneelwerkelijkheid en illusie, over spel en spelen, over poppen waarin je gelooft terwijl je weet dat het poppen zijn.”

Haarlems Dagblad over ‘King Lear’ met Ida van Dril:
“Delfgaauw is een meester in het poppenspelen en Van Dril is zijn leerling, inmiddels een volleerde leerling. Zodra zij de prachtig gemaakte poppen laten spreken, gebeurt er wat bijzonders: ze komen echt tot leven.”

 

Informatie

Tickets

Tijdstip

  • 02 feb 20:15

Prijzen

  • Normaal € 18,50

Locatie

Nedmagzaal

Start ticket verkoop

16 mei 2023 12:00