Navigatie overslaan

Verpleegkundig specialisten:
na ruim 26 jaar nog altijd onbekend bij patiënt en collega’s

Inleiding door regisseur en nagesprek met crew, cast en expert (Inge Rinzema, voorzitter beroepsgroep Verpleegkundig Specialisten in Nederland).

© NL 2023/ documentaire / 40 minuten / Cast: Fatima Mayo, Rianne Robijn, Louise Lenting-Mulder. Regie: Gwen Jansen

Door het ziekbed van een familielid komt onafhankelijk documentairemaakster Gwen Jansen in aanraking met een voor haar volstrekt onbekend type zorgprofessional. Het blijkt te gaan om een verpleegkundig specialist die in de zorg actief is als regiebehandelaar met vergaande bevoegdheden. Deze functie is ruim 25 jaar geleden geïntroduceerd in Nederland door toenmalig VWS minister Els Borst. Het doel destijds was om de kwaliteit, samenwerking en communicatie in de zorg te verbeteren en meer vakmensen voor de
zorg te behouden. De verpleegkundig specialist bevindt zich op het snijvlak van de arts en verpleegkundige.
De filmmaker vraagt zich af in hoeverre ze de enige is die de verpleegkundig specialist niet kent, hoeveel er actief zijn in Nederland, wat ze eigenlijk doen, in welke mate de verpleegkundig specialist inderdaad een waardevolle aanvulling is in de zorg en of het huidig functioneren van de verpleegkundig specialist voldoet aan de doelstellingen die minister Borst destijds voor ogen had.

Informatie

Tickets

Tijdstip

  • 03 okt 19:30

Prijzen

  • FILM/NIET LID € 8,-

Locatie

Nedmagzaal

Details

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa of via 0598 - 63 45 66