Navigatie overslaan
Blue Print en vanBeresteyn presenteren Wouter Planteijdt

Vr 27 jan '23

Blueprint & vanBeresteyn presenteren: Wouter Planteijdt

Wees op je hoede voor verslaving, want na één optreden smaakt Bullhorn naar meer en naar meer en naar meer...

Entree is gratis

Het trio Wouter Planteijdt speelt een muzikale theatervoorstelling. In deze voorstelling krijgt het publiek een inkijkje in de hobbelige start van Wouter zijn muzikale loopbaan. Het trio bestaat uit Wouter, Gerco en Mischa. De liedjes hebben een meer open en akoestisch geluid dan zijn liedjes uit zijn Sjako! tijd. Ze passen het beste in het genre Americana, roots, blues, pop en soms hoor je een jazzy-sound.

Eind 2019 verscheen het album ‘Wouter Planteijdt – Bullhorn’. Dit album kwam zowel digitaal als op cd en vinyl uit bij Zip Records. De recensies waren lovend en ook de première in De Kleine Komedie was volgens het Parool zeer geslaagd: “Dit is een man die muziek in- en uitademt” aldus Mike Peek.

Inmiddels is zijn tweede album ‘Bullhorn II’ uit.
Naast Mischa Porte (drums) en Gerco Aerts (contrabas) zijn er bijdragen op het album te horen van JB Meijers (pedalsteel), Jan Kooper (saxen), Bert Boeren (trombone), Kim Snelten (mondharmonica), Rudi de Graaff (percussie), Monique Klemann (zang), Jeroen Den Hengst (zang) en Leo Bouwmeester (piano).

Over Blueprint

Het radioprogramma Blueprint is in april 1998 van start gegaan. Op vrijdag 21 april 2023 viert Blueprint het 25 jarig jubileum vanuit theater vanBeresteyn met optredens van blues/folk gitarist Bart Ryan uit Nashville, Sunken Lands, de nieuwe band van Edwin Jongedijk en de Marcel Scherpenzeel Band met een tribute to Rory Gallagher. Blueprint is vernoemd naar een albumtitel van mijn grote held, de Ierse bluesgitarist Rory Gallagher. Behalve wekelijkse studioafleveringen maak ik sinds 2004 ook afleveringen met publiek en live gasten. Mede op initiatief van de ‘grote’ muziekpromotor Bé Wever en Rob Janssen, eigenaar van Grand Café Janssen en Janssen startten deze live afleveringen in november 2004 vanuit dit befaamde Grand Café. Helaas werd het pand door brand verwoest en werden de sessies in 2008 voortgezet vanuit theater vanBeresteyn. Is het theater niet beschikbaar dan is Grand Café Java de vervangende locatie. Blueprint richt zich met name op de americana waar muziekstijlen zoals country, blues, soul en singersongwriters onder vallen. Het programma is wekelijks op zondag van 13.00 – 14.00 uur te beluisteren bij www.rtv1.nl

Klik hier voor meer info

Informatie

Tijdstip

  • 27 jan 17:00