Filmhuis vanBeresteyn

Het Filmhuis in vanBeresteyn programmeert films uit alle windstreken voor een zo breed mogelijk publiek. Dat blijft niet onopgemerkt in Veendam, want het Filmhuis blijft groeien!
Niet alleen het aantal filmhuisleden groeit, ook het aanbod van documentaires, kinderfilms, educatieve films en boekverfilmingen neemt ieder jaar toe. Daarnaast natuurlijk, zoals het begon in 2004, met een sterk aanbod aan films op de vaste filmavond, de maandagavond. Afgelopen seizoen vertoonde het Filmhuis de 500ste film.

De filmzaal heeft uitstekende faciliteiten, voor slechthorenden zijn gehoorversterkers beschikbaar en het gebouw is overal goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor onze jongste gasten hebben we stoelverhogers.

Programmering
Henk Beereboom, programmeur van het Filmhuis, boekt breed en veelzijdig. De programmering wordt tweemaandelijks bekend gemaakt door middel van filmladders, de nieuwsbrief, Facebook, Twitter en de website van vanBeresteyn. Het streven is een goede balans te vinden tussen recente films, boeiende wereldcinema, maatschappelijke documentaires, de betere kinderfilms en commerciële films. Elk initiatief ontstaat vanuit een sterke liefde voor film waarbij de kwaliteit van de film hierbij voorop staat.

Jeugdfilms
In de basisschoolvakanties vertoont het filmhuis een actuele kinderfilm op de woensdagmiddag. Daarnaast wordt er 1x in de maand op zondagmiddag een kinderfilm vertoond.
Speciaal voor de allerkleinsten is er af en toe op zondagochtend de PeuterBios. Tijdens deze gezellige ochtenden wordt het zaallicht aangepast en het geluid iets zachter gezet. Er is een bioscoopdiploma én altijd gratis ranja voor de kleintjes! De data van deze peuterochtenden worden nader bekend gemaakt.
Voor scholen vertoont het Filmhuis, op verzoek en tijdens schooltijd een (educatieve) film.

Kinderfeestjes
In samenwerking met Grand Café vanBeresteyn biedt het filmhuis een aantal mogelijkheden voor een gezellig kinderfeestje. Er is keuze uit twee arrangementen:
A. filmkaartje, drankje, chips en presentje voor de jarige: € 7,00 p.p.
B. filmkaartje, drankje, patat met gemengde snacks en presentje voor de jarige: € 8,50 p.p.

Evenementen
Het Filmhuis organiseert met regelmaat een Ladies Night, een Mannenevent, premières van documentaires en Opera/Ballet Events. Aankomend seizoen wordt er een aantal leuke avonden georganiseerd. Houd voor info en data de website, Twitter en Facebook goed in de gaten.

Documentaires
De eerste dinsdag van de maand staat gereserveerd voor spraakmakende en actuele documentaires.
Een paar voorbeelden van documentaires die in het afgelopen seizoen in vanBeresteyn te zien waren zijn Het Doet Zo Zeer, De Kinderen Van Juf Kiet en Magnus.

Boek & Film
Vier keer per seizoen wordt, in samenwerking met de bibliotheek een boekverfilming vertoond. Een gastspreker wordt uitgenodigd om een inleiding te verzorgen voorafgaand aan de film.
Lidmaatschap Filmhuis
Met bijna 500 leden mogen wij ons één van de grootste filmhuizen van de provincie noemen. Het loont al snel om lid te worden: wanneer u in een seizoen 6 keer een film bezoekt heeft u uw lidmaatschap terugverdiend!

Entreeprijzen* (m.i.v. seizoen 17/18):
• Lidmaatschap per seizoen: € 17,50 (per automatische incasso € 15,00)
• Leden: € 5,00 – niet leden € 7,50 – kinderfilms € 4,00 per entreekaart *
* voor events gelden speciale prijzen.

Het Filmhuis voor uzelf?
Voor bedrijven, instellingen, scholen, personeelsverenigingen etc. is het mogelijk om de theaterzaal te huren voor activiteiten waarin een filmvertoning centraal staat.
Informeert u naar de mogelijkheden: 0598- 317730 / 06 11 30 22 49 ( Anne-Margreet Drenth)

De Filmhap
Voorafgaand aan de film op maandagavond serveert Grand Café vanBeresteyn voor € 10,00 de inmiddels bekende Filmhap: een smakelijke maaltijd, zoveel mogelijk aangepast aan het thema van de film van die avond. Soms een verrassend menu, soms een eenvoudige, voedzame maaltijd. Maar altijd kwalitatief uitstekend! De menu’s vindt u in het folderrek bij de theaterkassa.