fbpx

Filmhuis vanBeresteyn

Filmhuis vanBeresteyn is hét filmtheater van Veendam en omstreken!

Filmhuis vanBeresteyn wil een stabiele en inspirerende schakel zijn in het culturele, sociale en maatschappelijke leven van Veendam en omgeving. Het is een ontmoetingsplaats van en voor filmliefhebbers.

Het programma bestaat uit films uit alle windstreken en is geschikt voor een breed publiek. Dat blijft niet onopgemerkt in Veendam, het Filmhuis blijft groeien! Niet alleen het aantal leden groeit, ook het aanbod van documentaires, kinderfilms, educatieve films en boekverfilmingen neemt ieder jaar toe. Daarnaast, zoals het begon in 2004, met een sterk filmaanbod op de vaste maandagavond.
De filmzaal heeft uitstekende faciliteiten, voor slechthorenden zijn gehoorversterkers beschikbaar en het gebouw is overal goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Programmering
Ieder seizoen is er een veelzijdig scala aan films van kunst tot amusement waarmee we de filmcultuur in de volle breedte in beeld brengen. Elk initiatief ontstaat vanuit een sterke liefde voor film, de kwaliteit van de film staat hierbij altijd voorop. Dit betekent:
– recente kwaliteitsfilms / – boeiende wereldcinema / – creatieve documentaires / – actuele kinderfilms
– commerciële films
De filmladder ligt voor u klaar bij de theaterkassa en staat op onze website www.vanberesteyn.nl .
Wilt u niets missen, volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram.

Jeugdfilms
Elke maand vertoont het Filmhuis een jeugdfilm op de zondagmiddag. Is er in die maand een schoolvakantie, dan programmeren we de jeugdfilm op de woensdagmiddag.
Speciaal voor de allerkleinsten is er regelmatig, op zondagochtend, de PeuterBios. Tijdens deze gezellige ochtenden wordt het zaallicht aangepast en het geluid iets zachter gezet. Er is een bioscoopdiploma én gratis ranja voor de kleintjes! De data van deze peuterochtenden worden nader bekend gemaakt.
Tevens organiseert het Filmhuis met regelmaat educatieve filmvoorstellingen voor scholen.

Hiep Hiep Hoera!
Samen met het GrandCafé vanBeresteyn is er een aantal mogelijkheden voor een gezellig kinderfeestje. Informeer hierna bij GrandCafé vanBeresteyn.

Evenementen
Een paar keer per jaar zijn er speciale events, zoals een Ladies Night, een Mannenevent, premières van documentaires, Film & Food en Opera/Ballet/Musical Events. Deze avonden worden druk bezocht en daarom wordt in het komende seizoen weer een aantal spraakmakende avonden georganiseerd.
Houdt u voor informatie en data de website, Twitter en Facebook in de gaten.

Documentaires
De eerste dinsdag van de maand is gereserveerd voor opzienbarende actuele documentaires.

Boek & Film
Vier keer per seizoen wordt in samenwerking met de bibliotheek een boekverfilming vertoond. Een gastspreker verzorgt voorafgaand aan de film of documentaire een korte inleiding.

Lidmaatschap Filmhuis
Met bijna 500 leden is het Filmhuis in vanBeresteyn één van de grootste filmhuizen van de provincie.
Het loont om lid te worden. Wanneer u in een seizoen zes keer een film bezoekt heeft u uw lidmaatschap terugverdiend. De eerste film van het seizoen in september is gratis toegankelijk voor leden.

Entreeprijzen*
Lidmaatschap per seizoen: € 17,50 (per automatische incasso € 15,00)

  • Leden: € 5,00
  • Niet-leden: € 8,00
  • Kinderfilms: € 5,00
  • *voor events gelden speciale prijzen

Het Filmhuis voor uzelf?
Voor bedrijven, instellingen, scholen, personeelsverenigingen etc. is het mogelijk om de filmzaal te huren voor activiteiten waarin een filmvertoning centraal staat.
Informeert u naar de mogelijkheden bij Anne-Margreet Drenth, telefoonnummer 06 11 30 22 49.

De Filmhap
Voorafgaand aan de film op maandagavond serveert het Grandcafé voor € 10,00 de bekende Filmhap, zoveel mogelijk aangepast aan het thema van de film van die avond. Soms een verrassend menu, soms een eenvoudige, voedzame maaltijd. En altijd kwalitatief uitstekend! Het menu vindt u in het flyerrek bij de theaterkassa.