Naar inhoud

Filmhuis

Filmhuis vanBeresteyn is hét filmtheater van Veendam en omstreken!

Filmhuis vanBeresteyn wil een stabiele en inspirerende schakel zijn in het culturele, sociale en maatschappelijke leven van Veendam en omgeving. Het is een ontmoetingsplaats van en voor filmliefhebbers.

Het programma bestaat uit films uit alle windstreken en is geschikt voor een breed publiek. Dat blijft niet onopgemerkt in Veendam, het Filmhuis blijft groeien! Niet alleen het aantal leden groeit, ook het aanbod van documentaires, kinderfilms, educatieve films en boekverfilmingen neemt ieder jaar toe. Daarnaast, zoals het begon in 2004, met een sterk filmaanbod op de vaste maandagavond en iedere eerste dinsdagavond van de maand een actuele documentaire.
De filmzaal heeft uitstekende faciliteiten, voor slechthorenden zijn gehoorversterkers beschikbaar en het gebouw is overal goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Programmering
Ieder seizoen is er een veelzijdig scala aan films van kunst tot amusement waarmee we de filmcultuur in de volle breedte in beeld brengen. Elk initiatief ontstaat vanuit een sterke liefde voor film, de kwaliteit van de film staat hierbij altijd voorop. Dit betekent:
recente kwaliteitsfilms / – boeiende wereldcinema / – creatieve documentaires / – actuele kinderfilms – commerciële films
De filmladder ligt voor u klaar bij de theaterkassa.

Wilt u niets missen, volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram.
Het reserveren van tickets kan via onze website, per mail en aan de theaterkassa. Gereserveerde tickets dienen te worden afgehaald 30 minuten voor aanvang van de film. Hierna vervalt de reservering. Gekochte tickets mogen tot 48 uur voor aanvang film worden omgeruild voor een andere film.

Jeugdfilms
Elke maand vertoont het Filmhuis een jeugdfilm op de zondagmiddag. Is er in die maand een schoolvakantie, dan programmeren we de jeugdfilm op de woensdagmiddag.
Speciaal voor de allerkleinsten is er regelmatig, op zondagochtend, de PeuterBios. Tijdens deze gezellige ochtenden wordt het zaallicht aangepast en het geluid iets zachter gezet. Er is een bioscoopdiploma én gratis ranja voor de kleintjes! De data van deze peuterochtenden worden nader bekend gemaakt.
Tevens organiseert het Filmhuis met regelmaat educatieve filmvoorstellingen voor scholen.

Evenementen
Een paar keer per jaar zijn er speciale events, zoals een Ladies Night, een Mannenevent, premières van documentaires, Film & Food en Opera/Ballet/Musical Events. Deze avonden worden druk bezocht en daarom wordt in het komende seizoen weer een aantal spraakmakende avonden georganiseerd.
Houdt u voor informatie en data de website, Twitter en Facebook in de gaten.

Boek & Film
Een aantal keren per seizoen wordt in samenwerking met de bibliotheek een boekverfilming vertoond. Een gastspreker verzorgt voorafgaand aan de film of documentaire een korte inleiding.

Lidmaatschap Filmhuis
Met bijna 500 leden is het Filmhuis in vanBeresteyn één van de grootste filmhuizen van de provincie.
Het loont om lid te worden. Wanneer u in een seizoen zes keer een film bezoekt heeft u uw lidmaatschap terugverdiend.

Het Filmhuis voor uzelf?
Voor bedrijven, instellingen, scholen, personeelsverenigingen etc. is het mogelijk om de filmzaal te huren voor activiteiten waarin een filmvertoning centraal staat.
Informeert u naar de mogelijkheden bij Leonie Prins via telefoonnummer 06 11790186.

De Filmhap
Voorafgaand aan de film op maandagavond serveert het Grandcafé voor € 11,50 de bekende Filmhap, zoveel mogelijk aangepast aan het thema van de film van die avond. Soms een verrassend menu, soms een eenvoudige, voedzame maaltijd. En altijd kwalitatief uitstekend! Het menu vindt u in het flyerrek bij de theaterkassa.