Navigatie overslaan

Wat doe jij als je ziet dat het thuis niet goed gaat met een kind? Kijk je weg, of raap je de moed bijeen om aan te bellen en vraag je of je iets kunt betekenen?

Het kan elke ouder overkomen dat je in een situatie belandt waarin je je kind mishandelt. Het oordeel wat we hierbij hebben staat ons in de weg om te helpen.

Hent Hamming, zoon van een kinderarts, neemt je in een indringende monoloog mee door zijn kinderjaren. Een schaatswedstrijd op TV mondt uit in geweld, thuis op de bank. De omgeving kijkt weg.

Stel nou dat je in de huid van een ander zou kunnen kruipen. Begrijp je het dan?

Aan het einde van de voorstelling is er ruimte om met Hent in gesprek te gaan. Alleen luisteren mag ook.

Gratis voorstelling  

Reserveer nu een stoel voor gratis toegang.

Nieuw Noordelijk Talent

Het Nieuwe Goed en Stormram presenteren samen Nieuw Noordelijk talent. In dit dubbelprogramma maak je kennis met nieuw werk van een bekende professionele theatermaker en van aanstormend talent, beiden met hun wortels in Drenthe, Friesland of Groningen. Een voorstelling die verrast, uitdaagt en inspireert.

Elke avond wordt afgesloten met een nagesprek tussen publiek en makers.

 

Op Pad In De Stad - Sam & Julia (3+)

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekers naar de stad. Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Tijdens het festival voor peuters en kleuters zijn er twee voorstellingen te zien: Sam & Julia (3+) en Het Kabouterboek (2+). In de foyer is een prachtige Prentenboekenstad om naar hartenlust te spelen.

Een muzikale voorstelling over de bekende muizen van het Muizenhuis van Karina Schaapman. In het Muizenhuis vind je alles wat je ook in de stad vindt; werkplaatsen, winkels, een fabriek en natuurlijk heel veel muizen! Sam en Julia ontmoeten rare snuiters en vrije vogels, snuffelen door hun eigen omgeving en ontdekken dat een avontuur in een klein hoekje zit!

 

District12

Het rustige stadje Unitown is opgeschrikt door de gruwelijke moord op professor P. Versteden. De detectives van District 12 zijn gevraagd om deze moordzaak op te lossen, maar ze staan voor een raadsel. Daarom schakelen zij de hulp in van de bezoekers van theater vanBeresteyn.

‘District 12’ is een interactieve whodunnit vol humor, mysterie en intrige waarbij jij degene bent die de moord kan oplossen. Wanneer je District 12 komt versterken, krijg je in voorbereiding op de moordzaak toegang tot het digitale dossier. Hierin vind je vooraf al informatie, puzzels en codes, welke je een flinke voorsprong bieden in het ontrafelen van de moord. Tijdens de voorstelling ben je onderdeel van de verhoren, zie je flashbacks, krijg je onderzoekstijd en volg je de dagelijkse gang van zaken bij District 12. Gedurende de onderzoekstijd krijg je (complexe) puzzels en nieuwe informatie te verwerken, waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Dit in combinatie met alle andere onderdelen van de voorstelling zou ervoor moeten zorgen dat jij erachter komt wie de moordenaar is. Kies je ervoor je bevindingen te delen of trek je liever zelf je conclusie? Wie weet het snelst de zaak te ontrafelen en wie blijkt het beste van het hele District?

Drenthe Plat

Inclusief garderobe

Huurvoorstelling

Met vliegende vaart dendert de Drenthe Plat Lachexpress het nieuwe theaterseizoen in. Het publiek een heerlijke avond uit bezorgen is het ultieme doel en daarin speelt de Drentse humor de absolute hoofdrol. Knotsgekke conferences en hilarische liedjes: in hun gloednieuwe programma trekken de Drentse cabaretiers weer alle registers open. Een bezoek aan Drenthe Plat is dan ook een aanslag op de lachspieren.

Een Nacht In De Efteling

Inclusief garderobe en drankje

In deze hilarische voorstellig komen de wonderlijke wereld van de Efteling en de traditie van de komedies van Jon van Eerd samen tot een explosieve, unieke en onvergetelijke voorstelling.

Met deze voorstelling neem je plaats in een achtbaan van te gekke situaties en dolkomische Harrie Vermeulen-achtige ontwikkelingen. Dit is een niet te missen, unieke samensmelting van de betovering en verwondering uit de Efteling tot een hysterisch grappige achtbaan van idiote misverstanden, spannende achtervolgingen en kolderieke belevenissen zoals je die van Jon van Eerd gewend bent.

Wat gebeurt er als de zusjes Julia en Sophie op zoek gaan naar de waarheid tussen fantasie en werkelijkheid? Tijdens een nachtelijk avontuur belanden zij achter de poorten van de Efteling waar iets vreemds aan de hand is. Het lijkt wel alsof alles op zijn kop staat en dat niets meer klopt. De Fakir kan niet meer op zijn tapijt vliegen omdat hij hoogtevrees heeft. De klokken van Frau Schmeperling lopen niet meer, omdat de muizen denken dat ze een olifant zijn. Roodkapje is op zoek naar haar ware identiteit. En in de ‘Danse Macabre’ zijn de geesten hun ritmegevoel kwijt. En wat als deze
Eftelingbewoners zich in de talkshow van Eva Drienek moeten komen verantwoorden?

Er volgt een doldwaas en aanstekelijk komisch avontuur waarbij u meegenomen wordt in een
opeenstapeling van misverstanden, briljante decorvondsten en uitdagende luchtkastelen.
Dit is de op hol geslagen wereld van de Efteling, zoals u de Efteling nog nooit hebt beleefd. De Efteling staat garant voor een wereld vol wonderen. De tekst en regie van Jon van Eerd staat garant voor een avond vol plezier en dagen napret.

Leuker dan TikTok, actueler dan Instagram en oprecht genieten! Eindelijk écht een voorstelling voor iedereen boven de 1 meter 20. En dat bij jou in het theater.
Met onder andere Patrick Martens, Zjon Smaal, Lars Vaessen, Suzanna Pleiter, Cathalijne de Sonnaville en Bente Stoelwinder.

Fotograaf
Axel Drenth (AV Fotoreportage)
Leeftijd
Voor iedereen boven de 1,20 meter

 

Naar het boek van Nanne Tepper

Inclusief garderobe en drankje

“Dit leven is voetje voor voetje. En als jij mij bij de hand neemt, dan neem ik jou bij de hand (ik weet het, dit klinkt als een liedje); doen we dit niet dan wankelen we gewoon wat meer. Niemand die daar wakker van ligt, behalve jij en ik.”

We volgen de levens van de kinderen Lisa, Anna en Victor die opgroeien in een desolaat dorp op het platteland. De sfeer in het gezin wordt bepaald door een zwaar drinkende vader en een moeder die haar gezin probeert te ontvluchten. Desondanks, of juist daarom, voelen de kinderen zich vast verbonden met het nest waar ze uit voortkomen. Stukje bij beetje ervaren we de aard van de band tussen de twee oudste kinderen Victor en Lisa. De tedere, intieme lotsverbondenheid, de onbevangen gehechtheid en vooral de onbestemde verwarring door de gevoelens voor elkaar.

In De eeuwige jachtvelden worden we meegenomen in het verhaal van deze kinderen, die ondanks alle ellende de liefde in het vizier houden. De debuutroman van Nanne Tepper (1962-2012) was de literaire sensatie van het jaar en won in 1996 de Anton Wachterprijs.

‘Ze lachen, en ze omhelzen en kussen, en het is vreemd maar prachtig mooi.’

Casa Mia

Inclusief garderobe en drankje

Reis mee naar Italië en ervaar la dolce vita! Of is het toch niet zo zonnig als het lijkt? Casa Mia is een vlijmscherpe muzikale komedie met Italiaanse muziek, familieperikelen over de erfenis van oma, foute keuzes en onverwachte wendingen. Met een cast aangevoerd door de veelzijdige Isa Hoes – die na 12 jaar weer terugkeert naar het theater – en met Peggy Vrijens, Teunie de Brouwer en Joe Sinduhije is het een avond onvervalst lachen en genieten.

Wanneer moeder Lynn en dochter Kyra samen afreizen naar Taormina op Sicilië om een plan te maken voor de erfenis van oma, de vakantievilla Casa Mia. Moeder en dochter zijn de afgelopen jaren uit elkaar gegroeid, maar hopen dat de zon, de pasta en de afwikkeling van oma’s testament hun band weer versterkt. Ze rekenen alleen niet op een boel oud zeer, een onuitgenodigde zus én een plots oplaaiende bosbrand. Samen met een wel héle bemoeizuchtige makelaar worden ze van de buitenwereld afgesloten. Dan rest er maar één optie: de fles limoncello en álle beerputten wagenwijd open.

Credits

Producent: Bos Theaterproducties / Inge Bos

Met: Isa Hoes, Peggy Vrijens, Teunie de Brouwer, Joe Sinduhije

Regie: Xander van Vledder

Script: Lucas de Waard

Regie-assistentie: Léon de Vrede

Decor: Michiel Voet

Kostuumontwerp: Daphne de Winkel

Lichtontwerp: Bart van den Heuvel

Met dank aan: Leopold Witte

Casa Mia belooft hét vriendinnenuitje van het seizoen te worden. Salute!

vanBeresteyn’s Verrassing - Durf jij het aan?

Inclusief garderobe en drankje

Laat je verwonderen door vanBeresteyn en koop een kaartje voor de verrassingsvoorstelling. Dit kan muziek, toneel, dans of cabaret zijn. Een bekende of onbekende naam……wie weet? Zie jij jezelf al zitten in de zaal? Met het vraagteken geprojecteerd op het doek terwijl jij je afvraagt wat deze avond gaat brengen?

Het enige dat we je verzekeren is een gezellige avond uit, om je te verbazen over al het moois dat het theater te bieden heeft.

Durf jij het aan?

HAALFMAAL of de macht van domhaid

Inclusief garderobe en drankje

Theatergroep WAARK bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke jubileumtour!

‘HAALFMAAL of de macht van domhaid’ is een muziektheatervoorstelling over Groningse legendes en volksverhalen. Schrijver Jan Veldman laat zich inspireren door het legendarische stuk Mistero Buffo (Komisch Mysterie) van de Italiaanse schrijver en regisseur Dario Fo. Een voorstelling in het Gronings met toneelspelers, muzikanten en liederen van Bert Hadders, Harry Niehof en anderen.

Onder regie van Ben Smit komen vergeten legendes en volksverhalen tot leven, verhalen die een urgente verwijzing vormen naar de actualiteit. Met livemuziek, speciaal gecomponeerd voor deze jubileumvoorstelling is het feest compleet. WAARK laat zien en horen hoe met muziek, optimisme, humor en een nuchter soort veerkracht de Groninger mentaliteit overleeft.