Navigatie overslaan

Met Waldemar Torenstra e.a.

Inclusief garderobe en drankje

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

Wat “zeggen” de kranten?

“Fenomenaal spel van Van Eck” – Telegraaf

“Hoogst actueel thema” – de Volkskrant

“Prachtige scène tussen de moeder en haar verloren kind” – De Volkskrant

“Acteurs hebben uitstekende grip op hun personage” – Theaterkrant

“In die slotdialoog van Momentum toont Lot Vekemans haar kracht” – Trouw

Deze voorstelling is inclusief inleiding om 14.00 uur

U kunt zich per e-mail opgeven voor de inleiding: vanberesteyn@veendam.nl

Over de inleiding
De inleiding van MOMENTUM gaat over het uitwerken van idee tot toneeltekst door de successchrijver Lot Vekemans. Ook wordt stilgestaan bij het thema van de voorstelling: de mens achter de macht en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan.

Over de inleider
Marijn Claes, één van de vijf acteurs in MOMENTUM, komt oorspronkelijk uit Vlaanderen. Hij speelde in het laatste jaar van zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool bij Het Nationale Theater in Solness. Daarna speelde hij in onder meer Rise of The Blue City en The Three Sisters en ontwikkelde hij zich tot theatermaker. Op televisie was hij te zien in Als de dijken breken en in Goede tijden, slechte tijden. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe Vlaamse film De Buurtpolitie.

Bij Korthals Stuurman speelde hij eerder in De ontdekking van de hemel.

** De inleiding wordt u aangeboden door de Jonckheren, de sponsoren van vanBeresteyn **

Logo Jonckheren

Wilt u hierbij zijn? Een e-mail sturen naar vanberesteyn@veendam.nl is voldoende. Vermeld daarin uw adres + het aantal personen.

Huisvrouwen Bestaan Niet

Inclusief garderobe en drankje

‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ is familie van de gelijknamige bioscoophit, de best bezochte film van 2017 en genomineerd voor een Gouden Kalf. In de herkenbare en humoristische voorstelling maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie. Ze proberen elkaar ervan te overtuigen dat hun manier toch echt de beste is. De smetvrees van Gijsje (29) staat symbool voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?). Halfzus Marjolein (39) neemt alles zoals het komt, ook als het niet komt (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot). Moeder Loes (59) staat met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest in het leven. Over één ding zijn ze het eens: huisvrouwen bestaan niet meer.

www.repentertainment.nl

HannaH, de belofte voorbij

Inclusief garderobe en drankje

Amsterdam 1980. Vijfendertig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog ontvangt HannaH een brief uit Brazilië die haar leven en dat van haar twee kinderen volledig op zijn kop zet. Ze ziet zich genoodzaakt een goed bewaard gebleven familiegeheim uit 1946 aan hen prijs te geven. De gevolgen zijn ingrijpend.
‘HannaH’ speelt zich af rondom die ene dag waarop ze haar kinderen inlicht over wat zich in het gezin heeft afgespeeld. Vanaf dat moment is niets nog hetzelfde. Op indringende wijze wordt de breuk binnen het gezin blootgelegd, terwijl de afloop van het familiedrama tot op het laatste moment in nevelen gehuld blijft. Alhoewel het verhaal zich vele jaren na de Tweede Wereldoorlog afspeelt, kan het zich zonder twijfel scharen onder de herdenkingsstukken; hetgeen deze familie overkomt is één van de vele gevolgen.

www.venmansproductions.com