Navigatie overslaan

Strafrecht? Levensecht! – theatercollege

Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht en besloot een aantal jaar geleden om Nederland over zijn vak te vertellen. Met succes: zijn lezingen trekken volle zalen. In een nieuwe versie van zijn theatercollege ‘Strafrecht? Levensecht!’ geeft Meijer op heldere manier inzicht in de dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstrafje? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. Meijer brengt met dit college strafrecht dichter bij de burgers, door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.

www.gerlofmeijer.com

Films & sterren in het theater

Inclusief drankje en garderobe

René Mioch is een ster onder de sterren en interviewt ruim 35 jaar beroemde filmmakers, acteurs en actrices. In ‘Films & Sterren in het theater’ geeft hij aan de hand van persoonlijke anekdotes een uniek kijkje in de wereld van glitter en glamour. Hij toont bijzondere fragmenten van gesprekken met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith en vele anderen. Heeft u daarna nog vragen, schroom niet, want René beantwoordt ze met liefde. Zodat Hollywood, met al zijn sterren, na deze avond geen geheimen meer voor u heeft.

www.renemioch.nl

Henk Jan Koershuis vertelt hoe

Inclusief garderobe en drankje

Als iemand weet hoe hij u in recordtempo en op treffende manier kan raken, dan is het wel bestsellerauteur en inspirator Henk-Jan Koershuis. Want zeg nou zelf: negentig worden, dat willen we toch allemaal? De nuchtere Tukker gaat het in dit theaterprogramma daarom hebben over ons grootste goed: gezondheid! Henk-Jan heeft een gouden boodschap: hij gelooft heilig dat iedereen negentig kan worden. Minder gewicht of juist meer? Gezond eten? Meer zelfvertrouwen? Elke dag fit opstaan? Energiek het leven aangaan? Het kan allemaal. Henk-Jan praat u geen onbegrijpelijke, academische theorieën aan, hij is allesbehalve belerend en neemt u mee in de wondere wereld van gedrag. Want vaak weten we het wel, alleen doen we het niet. Dus geef uw gezondheid een boost en ga voor blijvende gezondheid tot uw negentigste. Minimaal.

www.henkjankoershuis.nl

 

Focus

Inclusief garderobe en drankje

Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Dat is in een notendop de carrière van William Rutten, die op zijn twaalfde ontdekt dat fotograferen zijn grote passie is. Een paar jaar later gaat hij aan de slag bij de Hitkrant en slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen. Zijn geheim: eerlijkheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en zijn kwaliteit om telkens origineel en verrassend uit de hoek te komen.
In dit theatercollege vertelt Rutten over de meest hilarische (backstage) belevenissen en boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s. Daarnaast doet hij uit de doeken wat er allemaal bij komt kijken om ‘het perfecte plaatje’ te maken.

www.williamrutten.nl