Navigatie overslaan

De Tijdreiziger (6+)

Inclusief garderobe en drankje

Nigel Otermans (2001) werd in 2022 Nederlands Kampioen Illusionisme. Jurylid Hans Klok concludeerde: “Op dit moment is Nigel het grootste talent in zijn categorie.” In zijn nieuwe show maken Nigel en zijn Wonder Girls een betoverende reis door de tijd met meer dan twintig grote illusies. Nigel krijgt een mysterieuze kist, die een tijdmachine blijkt te zijn. Daarmee reist hij onder meer naar de middeleeuwen (toen goochelen ten strengste verboden was) via de jaren vijftig (toen het variété zijn gloriejaren beleefde) naar de toekomst om te ontdekken hoe er dan gegoocheld wordt. Lukt het Nigel om in onze tijd terug te komen? Stap in de magische wereld van deze illusionist en beleef een geweldige middag met het hele gezin.

Faulty Towers The Dining Experience

De nooit opgenomen dertiende aflevering van één van de succesvolste series aller tijden wordt werkelijkheid in het theater tijdens ‘Faulty Towers The Dining Experience’. Je geniet van een driegangendiner en wordt bediend door Basil, zijn echtgenote Sybil en het Spaanse manusje-van-alles Manuel, gespeeld door drie van ’s werelds beste imitatoren. Het illustere trio sleurt je mee in een avondje vlekkeloos lopend hotel- en restaurantwezen. Please wait to be seated and: don’t mention the war! “De drie spelers, die ook fysiek herkenbaar zijn uit de serie, zitten uitstekend in hun rol, zij dollen wat met de gasten, en er is niets mis met de kwaliteit van het eten.” (de Volkskrant)

District12

Het rustige stadje Unitown is opgeschrikt door de gruwelijke moord op professor P. Versteden. De detectives van District 12 zijn gevraagd om deze moordzaak op te lossen, maar ze staan voor een raadsel. Daarom schakelen zij de hulp in van de bezoekers van theater vanBeresteyn.

‘District 12’ is een interactieve whodunnit vol humor, mysterie en intrige waarbij jij degene bent die de moord kan oplossen. Wanneer je District 12 komt versterken, krijg je in voorbereiding op de moordzaak toegang tot het digitale dossier. Hierin vind je vooraf al informatie, puzzels en codes, welke je een flinke voorsprong bieden in het ontrafelen van de moord. Tijdens de voorstelling ben je onderdeel van de verhoren, zie je flashbacks, krijg je onderzoekstijd en volg je de dagelijkse gang van zaken bij District 12. Gedurende de onderzoekstijd krijg je (complexe) puzzels en nieuwe informatie te verwerken, waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Dit in combinatie met alle andere onderdelen van de voorstelling zou ervoor moeten zorgen dat jij erachter komt wie de moordenaar is. Kies je ervoor je bevindingen te delen of trek je liever zelf je conclusie? Wie weet het snelst de zaak te ontrafelen en wie blijkt het beste van het hele District?

Fashion Event

Inclusief hapje en drankje

Ondernemend Veendam en vanBeresteyn bundelen hun krachten op woensdagavond 9 oktober met een grote gezamenlijke Fashionshow in de theaterzaal van vanBeresteyn!

Veendam bruist als nooit tevoren. De theaterzaal wordt omgetoverd tot een groot modepaleis. De bubbels gaan open, de rode loper wordt uitgerold en de hapjes staan klaar.

De nieuwste trends worden geshowd door topmodellen en vakkundig samengesteld door de deelnemende ondernemers. De foyer staat ook in het teken van fashion en andere modetrends. Wat staat je allemaal te wachten? Dit blijft spannend tot de gordijnen opengaan en de woorden “Showtime!” vallen.

Jubileumconcert Raìces Cubanas - Sol para Siempre

Inclusief garderobe en drankje

Er is tijdens deze voorstelling ook ruimte om te dansen.

muzikale leiding  Raúl Rafael Fernandez Torres

Raìces Cubanas (‘de wortels van Cuba’) grijpt letterlijk terug naar de oorsprong van de Cubaanse muziek zoals die vroeger klonk op het eiland. Daar versmolten Spaanse gitaren en ritmes van Afrikaanse slaven de afgelopen eeuwen tot een zeer dansbare sound vol passie en emotie. Met een variatie aan muziekstijlen als salsa, son, bolero, guaracha, tumbao en latin-jazz laten de zeven muzikanten en een zangeres de Cubaanse zon in elk theater schijnen. Ook tijdens dit jubileumconcert ‘Sol para Siempre’, want het is 25 jaar geleden dat deze zogenoemde charanga-band op een markt in Havana ontdekt werd. Vanaf dat moment staan deze topvertolkers van de traditionele Cubaanse muziek overal en altijd garant voor een muzikaal feestje met geweldige dansbare muziek. Caramba!

Na de voorstelling gaat het feest nog even door in de theaterfoyer, met een korte akoestische set van Raìces Cubanas.