Navigatie overslaan

Filmmuziekconcert

Inclusief garderobe en drankje

Het orkest van de Veenkoloniën (VKSO) speelt sinds 2010 met ongekend enthousiasme en veel succes in theaters, cultuurhistorische locaties, monumentale kerken en overige ludieke locaties binnen de Veenkoloniën van Noord-Nederland en Duitsland.

Het VKSO onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher, tevens artistiek leider en initiator van het VKSO, bestaat uit zo’n 70 professionals en getalenteerde amateurs.

Dit opvallende symfonieorkest onderscheidt zich door zich op hoog niveau te  presenteren aan een breed publiek met de focus op een zeer gevarieerde programmering. Van de mooiste klassiekers tot springlevende streektaalmuziek en van grensverleggende wereldmuziek tot de meest epische filmmuziek ooit gemaakt.

Dat laatste gaat het VKSO in theater vanBeresteyn voor je uitvoeren: spannende, legendarische en meeslepende filmmuziek, o.a. Star Wars van John Williams en Pirates of the Caribbean van Hans Zimmer. Kom en zit van het begin tot het eind op het puntje van je stoel!

Tribute to Mahalia Jackson, the Queen of Gospel

Inclusief garderobe en drankje

Denise Jannah brengt een eerbetoon aan The Queen of Gospel Mahalia Jackson. Na het succes van de Mahalia Kerkentour in diverse Nederlandse kerken, krijgt deze tour een vervolg in de Nederlandse theaters. Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en ook meest ontroerende nummers van “the Queen of Gospel”. Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden die over haar Gospel muziek zei: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.”

Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums.

Mahalia Jackson

De Amerikaanse Mahalia Jackson wordt op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en overlijdt op 27 januari 1972 in Chicago. Naast haar indringende vertolking van Gospel songs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes bereikt zij in 1947 met het lied “I will move on up a little higher”, waar  meer dan één miljoen platen van worden verkocht. In de jaren vijftig wordt zij ook in Europa mateloos populair en zo staat er van 1952 t/m 1971 in haar agenda een reeks van succesvolle internationale tournees.

Eén van de hoogtepunten in haar zangcarrière beleeft Mahalia op 28 augustus 1963 tijdens een grootse massademonstratie, de “March on Washington for Jobs and Freedom” voor burgerrechten en banen voor de Afro-Amerikanen, eindigend bij het Lincoln Memorial monument in Washington D.C. Daar houdt dominee Martin Luther King zijn indrukwekkende “I Have A Dream” redevoering. Maar eerst  zingt Mahalia Jackson voor de 200.000-koppige menigte op zijn speciaal verzoek het lied “I been ‘buked and I been scorned” (Ik ben vernederd en gehoond). In het Witte Huis is zij later een geziene gast en ze wordt in 1961 zelfs door Paus Johannes XXIII in een privé-audiëntie ontvangen. Ook is Mahalia Jackson te bewonderen in films als “St. Louis blues” en “Jazz festival in Newport”.

The Billy Joel Experience part 2 The Greatest Hits in Concert

Inclusief garderobe en drankje

Billy Joel is een van de succesvolste artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan dertig top 10-hits op zijn naam staan. ‘Piano Man’, ‘She’s Always a Woman’, ‘Uptown Girl’, ‘Goodnight Saigon’ en ga maar door. Stuk voor stuk klassiekers die in ons collectieve geheugen geprent staan en aangeboord worden in dit theaterconcert waarin passie, enthousiasme, plezier en een flinke dosis energie de basis vormen, Laat dat maar over aan Alexander Broussard en zijn muzikale vrienden!

Inclusief garderobe en drankje

Highlights Koopavondconcerten

Voor meer info zie vanberesteyn.nl

Veel koren, orkesten, solisten en bands uit de wijde regio kregen de afgelopen jaren op de donderdagavond een plek op het podium in de foyer van vanBeresteyn. De gratis toegankelijke koopavondconcerten worden wekelijks goed bezocht. Naast deze wekelijkse optredens is het éénmaal per seizoen een weekend lang feest! Tijdens de Highlights Koopavondconcerten treden allerlei artiesten op die de afgelopen tijd hebben geschitterd tijdens de koopavondconcerten. Zowel in de foyer als in de theaterzaal in vanBeresteyn.

Let op! De vermelde datum in de brochure klopt niet. De voorstelling vindt plaats op 15 november 2024.

Ed Struijlaart – Gitaarmannen 3: John Mayer

Inclusief garderobe en drankje

Na het ongekende succes van de eerste twee delen van ‘Gitaarmannen’ duikt meestergitarist Ed Struijlaart deze keer in de wereld van zijn muzikale held John Mayer. Deze virtuoos achter onvergetelijke hits zoals ‘Daughters’ en ‘Waiting on the World to Change’ staat bekend als een van de invloedrijkste gitaristen van onze tijd.

Er wacht je een avond met Mayers mooiste nummers, van de melodieuze verhalen op ‘Room for Squares’, via de bluesy vibes van ‘Continuum’ tot de hartverwarmende tonen van ‘Born and Raised’. ‘Gitaarmannen 3’ is daarnaast een zoektocht naar de inspiratiebronnen van Mayer: van Clapton tot Hendrix, van Stevie Ray Vaughan tot de echo’s van BB King.

Ed Struijlaart was bij Gerard Ekdom op Radio 10, waar hij een cover gespeeld heeft van Gravity van John Mayer als voorproefje van zijn theatertour. Bekijk het fragment hier:

The Naked Truth

Inclusief garderobe en drankje

Een muzikale reis door de tijd in een energieke live show met de grootste hits van Golden Earring.

Wat begon als een unplugged uitstapje is uitgegroeid tot een volwaardige theatershow en een ode aan de beste rockband van Nederland. Onder de naam “The Naked Truth” spelen Roland, Robbert Paul, Robert-Jan en Johan de grootste hits van de Earring. Het afgelopen theaterseizoen stonden de heren vaak voor een uitverkochte zaal en de reacties waren lovend. Van een aantal shows is een live registratie gemaakt door een camerateam van de VPRO. Op de website van de band is goed te zien wat de heren in huis hebben. The Naked Truth bestaat uit 4 doorgewinterde muzikanten die hun sporen in het (internationale) popcircuit ruimschoots hebben verdiend. De liefde voor de Nederlandse pop- en rockscene en Golden Earring bracht de heren bij elkaar in hun passie voor muziek en live performance.

Karin Bloemen & Old School Band - Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin!

Inclusief garderobe en drankje

 

Karin Bloemen gaat sinds 2019 samen met de Old School Band langs de theaters met haar eerste ‘old school muzikale theatertour’. In ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!’ zong ze naast eigen werk de fijnste nummers van haar heldinnen Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones en Amy Winehouse.

De voorstelling was zo’n groot succes dat er wel een vervolg móest komen. Dat is er nu met de muziek van andere inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight en Adele. Het repertoire van deze grootheden wordt door Karin & Old School Band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt. Daarnaast komt er ook weer een aantal nieuwe eigen stukken voorbij.

2000 Unplugged

Inclusief garderobe en drankje

Wat krijg je als je het beste van MTV Unplugged combineert met de grootste hits uit de Top2000. Juist, 2000 Unplugged!

Met de start van de jaren ’90 werden de grootste bands uitgedaagd om hun nummers in een kleine akoestische setting te spelen: MTV Unplugged. Deze live sessies werden een groot succes. Net zoals de Top2000 op Radio 2 sinds december 1999.

2000 Unplugged slaagt erin om grote hits uit de Top2000 om te zetten naar de intimiteit van MTV Unplugged en kan ook groots uitpakken waardoor de hele zaal gezellig meezingt en zelfs mensen aanzet tot een dansje. Vijf muzikanten nemen het publiek mee op een muzikale reis door de tijd die maar liefst zestig jaar beslaat. Geniet van o.a. Elvis, Queen, U2, Simple Minds, Prince, Nirvana, Billy Joel, Nederlandse artiesten en vele anderen! De shows worden zeer goed ontvangen door het publiek en trekt publiek uit diverse leeftijdscategorieën.

Publieksreacties:

“In een woord: prachtig! Het plezier spat van de muzikanten af. Nooit gedacht dat ik nog zo hard zou meezingen in het theater.”

“Gaaf, gaaf, gaaf. Meer hoef ik niet te zeggen over 2000Unplugged. Wat een band! Wat een passie!”

Meer recensies lees je hier: www.theater.nl/recensies/voorstellingen/2000-unplugged-marcel-mulders/#All

Wie is 2000 Unplugged?

De band bestaat uit professionele muzikanten die al jaren met elkaar musiceren. Ze hebben ruime podium en studio-ervaring.

  • Marcel Mulders – vocals/gitaar
  • Erik Verhoef – gitaar/vocals
  • Stephan van Erp – percussie
  • Bob Willemstein – bassgitaar/vocals
  • Merijn den Boer – keys/vocals

www.2000unplugged.com

Klein vanBeresteyn - Erwin van Ligten Solo

Inclusief drankje

Ervaar het theater op een pure en intieme manier en kom naar één van de voorstellingen Klein vanBeresteyn. Tijdens deze voorstellingen zit je met maximaal 50 personen op het podium, vlakbij de artiesten. Laat je verrassen door de magische sfeer die ontstaat.

Een avond met Erwin van Ligten is een avond om je vingers bij af te likken, een avond die de bezoeker ontroert, een avond met een fantastische en unieke gitarist!

De gitaarvirtuoos, zanger en componist maakt in het nieuwe seizoen een tour met zijn soloprogramma ‘Erwin van Ligten Solo’. Een programma met een diversiteit aan songs en instrumentale stukken. Een tour waarbij zijn kwaliteiten optimaal tot zijn recht komen.

Erwin die tot nu toe hoofdzakelijk actief was als begeleider van vele topartiesten, stond het afgelopen seizoen zelf centraal als musicus. In dat seizoen stond hij met zijn eigen Erwin van Ligtenband in vele theaters met de ‘Jimi Hendrix 50th Anniversary Theatre Tour’. Aansluitend volgt zijn soloprogramma voor de kleinere zalen en theaters. Een tour waarin hij zich niet alleen laat horen als rock- en blues gitarist, maar waarin juist zijn akoestische gitaarspel vanuit zijn herkenbare Indische roots centraal staat. In zijn spel als rock en blues gitarist is de melancholie en het melodieuze al duidelijk hoorbaar. Echter op akoestische gitaar en met zijn stem weet Erwin zijn publiek tot het bot te raken en te ontroeren met prachtige nummers zoals o.a. Sunrise

Erwin brengt een programma met eigen interpretaties van nummers van zijn helden Jackson Brown, Jimi Hendrix, Ry Cooder, Chris Robinson e.a. afgewisseld met eigen nummers. Ook enkele songs van zijn onlangs uitgebrachte cd ‘For All We Know’ passeren de revue.

Jubileumconcert Raìces Cubanas - Sol para Siempre

Inclusief garderobe en drankje

Er is tijdens deze voorstelling ook ruimte om te dansen.

muzikale leiding  Raúl Rafael Fernandez Torres

Raìces Cubanas (‘de wortels van Cuba’) grijpt letterlijk terug naar de oorsprong van de Cubaanse muziek zoals die vroeger klonk op het eiland. Daar versmolten Spaanse gitaren en ritmes van Afrikaanse slaven de afgelopen eeuwen tot een zeer dansbare sound vol passie en emotie. Met een variatie aan muziekstijlen als salsa, son, bolero, guaracha, tumbao en latin-jazz laten de zeven muzikanten en een zangeres de Cubaanse zon in elk theater schijnen. Ook tijdens dit jubileumconcert ‘Sol para Siempre’, want het is 25 jaar geleden dat deze zogenoemde charanga-band op een markt in Havana ontdekt werd. Vanaf dat moment staan deze topvertolkers van de traditionele Cubaanse muziek overal en altijd garant voor een muzikaal feestje met geweldige dansbare muziek. Caramba!

Na de voorstelling gaat het feest nog even door in de theaterfoyer, met een korte akoestische set van Raìces Cubanas.