Navigatie overslaan

Ook dit jaar presenteren wij met trots ons nieuwe theaterprogramma tijdens OET! Een feestelijke avond met live previews. We nemen u in vogelvlucht mee door ons programma van het komende seizoen en u kunt direct onze nieuwe en uitgebreide brochure mee naar huis nemen.

Wat staat er op het programma:

  • Ruben Hoeke & Lucas Pruim (zanger)
  • Marjolijn van Kooten
  • Micha Molthoff
  • TB Punch
  • De Fabriek
  • En meer…

Vrienden van Theater vanBeresteyn kunnen gratis deze avond bezoeken. Heeft u nog geen ticket? Stuur dan een mail naar vanberesteyn@veendam.nl.

Nick Borchers kwartet

Locatie: Terras

De jongste jazzpianist op het festival is oud-leerling Nick van de Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam. Met zijn broer Richard had hij jaren les op de Veendammer Muziekschool en speelde in jazzensembles en popbands. Zo werden ze velen malen winnaar van de WP Talentenjachten in diverse combinaties (o.a. met zang leerling  Michelle Veldhuis/Voice Kids 2017).

Nick verliet de muziekschool om jazzpiano te gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn broer speelt in big bands als Want 2 Swing Assen en de Sage Band in Groningen met professionele spelers. Het kwartet speelt tijdens Swingin’Groningen mainstream jazz composities in een klassieke bezetting met Richard Borchers op tenorsax.

Line-up:

Nick Borchers – Piano
Richard Borchers – Tenorsax
Joost van der Bijl – Bas
Christian Rockeman – Drums

Tony Hoyting Trio

Locatie: Foyer

Tony Hoyting groeide op in Drenthe, in het noorden van Nederland. Op jonge leeftijd begon hij met drumlessen, later begon hij thuis piano te spelen en pianolessen te volgen. In 2002 begon hij de studie Jazz Piano aan het Prins Claus Conservatorium. Hier studeerde hij bij Jasper Soffers, Marc van Roon, David Berkman en Michael Moore. Tony Hoyting speelt in veel kleine combo’s, maar ook in grotere ensembles zoals de bekroonde bigband Stageband uit Groningen waarvoor hij ook muziek schrijft (o.a. ‘Samba Azul’, opgenomen op ‘Journey to het hart’, 2014). Daarnaast arrangeerde hij voor Want2Swing Big Band en het Noordpool Orkest.

Met het project ChamberJazz laat het trio van pianist Tony Hoyting akoestische jazz horen, in een bezetting van alleen snaarinstrumenten, waardoor je alle details hoort. De jazzvariant van kamermuziek dus. Van het plectrum langs de gitaarsnaren, de vingers langs de bassnaren en de hamers tegen de pianosnaren.
Deze bezetting vindt zijn oorsprong in de trio’s van onder andere Nat King Cole en Oscar Peterson.
Het Tony Hoyting trio grijpt ook terug op muziek uit deze tijd, gecombineerd met eigen composities en eigentijdse arrangementen.

Tony Hoyting – Piano
Allard Gosens – Gitaar
Marco Kerver – Bas

Harvey Mercera Angulo Latino (Latinjazz)

Locatie: Jonckheren Zaal (2e verdieping)

Harvey Mercera is docent aan de Muziekschool in Veendam. Als pianist, componist en multi-instrumentalist studeerde hij cum laude af aan het Prins Claus conservatorium. Muziek overbrengen is zijn passie. In Veendam en Winschoten doet hij dat met bands, djembé en aan de piano. Het kwintet brengt swingende jazz met Caraïbische, Afrikaanse, Amerikaanse en Europese invloeden naar Veendam. De band is opgericht door de Friese bassist Oeds Bouwsma. Bouwsma is behalve jazzbassist ook gespecialiseerd in Afrikaanse en Surinaamse stijlen. Harvey komt uit een beroemde muzikantenfamilie op Curacao. Hij speelt in een groot aantal bands, van jazz en funk tot afrobeat.

Harvey Mercera – Piano
Laurens Blinxma  – Saxofoon
Oeds Bouwsma -Bas
Gabi  Matei -Drums
Majo Lacevic – Percussie

 

Sander Thijsen Jazzaholics

Locatie: Foyer

Sander Thijsen is een jonge Nederlandse pianist / improvisator met een transparant geluid en een delicate aanraking, waarvan de muziek is gekenmerkt door eenpuntige focus en gevoeligheid. Schuurmachine treedt regelmatig op in binnen- en buitenland (in het verleden o.a.: Nederland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Italië, België, Roemenië, Bulgarije, VS). Hebben studeerde jazzpiano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Rytmisk Musikkonservatorium in Kopenhagen, hij is zowel actief als leider als als sideman in verschillende groepen, zowel nationaal als internationaal. Na een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam in 2012 werd Sander uitgenodigd te spelen in Carnegie Hall (New York) met oa Karsu Dönmez.

Naast dit, Sander heeft met verschillende groepen prijzen gewonnen, waaronder de tweede prijs van de Prinses Christina Concours en een Leidse Jazz publieksprijs. Sander woont momenteel in Groningen (Nederland) en is zowel een actieve muzikant en opvoeder. Actuele ensembles zijn onder meer TPO en het Sander Baan Quartet. Ook heeft hij meerdere CD’s opgenomen. Naast zijn muzikale activeiten heeft hij ook ruime ervaring met het geven van pianolessen aan mensen van alle achtergronden en leeftijden. “Het geven van pianolessen is voor mij een manier om deze passie te delen met anderen.”

Sander Thijsen – Piano
Sander Baan – Saxofoon
Jan-Ruerd Oosterhaven – Contrabas
Jeroen van Olphen – Drums

Diederik Idema Smederij Jazzparty XXL

Locatie: Foyer

Diederik Idema is pianist en afgestudeerd aan het Noord Nederlands Conservatorium. Hij is actief als optredend muzikant in diverse settings, en is sinds 1991 wekelijks jamsessieleider en programmeur  in café de Smederij in de stad Groningen. Die jazzserie is uitgegroeid tot de langst lopende jazzconcertserie van Nederland! Ook heeft hij een opnamestudio en geeft hij les als pianodocent bij VRIJDAG waar hij de jazzafdeling leidt. De muziekgenres die hij bij voorkeur speelt zijn jazz, Latin en funk. De afgelopen jaren was hij mede programmeur van Swingin’Groningen.

Line-up

Diederik Idema – piano
Jose Zwerink –  zang
Kurt Weiss – trompet
Will Jasper – saxofoon
Bert Pfeiffer -trombone
Hans Lass – contrabas
Sebastian Demydczuk – drums

Laat u verrassen door vanBeresteyn en koop een kaartje voor een verrassingsvoorstelling. Dit kan muziek, toneel, dans of cabaret zijn. Een bekende of onbekende naam……wie weet? Het enige  dat we u verzekeren is een verrassend avondje uit.

Durft u het aan?

The Wieners play The Everly Brothers Part II

Inclusief garderobe en drankje

zang en gitaar: Rob Roemers en Jaap Wijn | (contra)bas: Geurt Engelsman | drums: Jan Timmermans

Na het succes van ‘The Wieners play The Everly Brothers’ in 2019 kon een nieuwe ode aan de Koningen van de Samenzang natuurlijk niet uitblijven. De meestervertolkers van het werk van Don en Phil duiken opnieuw hun muzikale schatkist in en vissen de fraaiste pareltjes op. Hits als ‘Wake Up Little Susie’, ‘Bird Dog’, ‘Till I Kissed You’ en ‘All I Have To Do Is Dream’ klinken alsof The Everly’s zelf op het podium staan. U hoort ook minder bekende b-kantjes en tussen de bedrijven door vertellen de muzikanten anekdotes uit hun levens. De carrière van de broers wordt gevolgd vanaf het prille begin, toen ze op jonge leeftijd optraden in het radioprogramma van hun ouders, via de internationale doorbraak in 1957 en de vele successen daarna, tot en met de glorieuze comeback in de jaren tachtig.

www.everlybrothers.nl

 

Cuby’s Blues

Inclusief garderobe en drankje

Erwin Java brengt met band en blazers een ode aan Harry Muskee en de legendarische Cuby & The Blizzards. Java toerde zelf van 1986 tot 2011 met Cuby langs de Nederlandse theaters en popzalen en nodigt voor dit eerbetoon twee speciale gasten uit: gitaristen Erwin Nyhoff en Sean Webster. Uiteraard worden de grote Cuby-hits gespeeld, zoals ‘Window Of My Eyes’ en ‘Appleknockers Flophouse’ en ook nummers uit de solocarrière van Harry Muskee en stukken van het gouden Cuby-album ‘Cats Lost’ uit 2011. Dit is niet de zoveelste tributeband, maar een doorvoelde hommage van het langstzittende Cuby & The Blizzards-lid en zijn sublieme band.

www.erwinjava.nl

Java & band: blues 2.0

Inclusief garderobe en drankje

SuperTribute is in 2011 opgericht door twee van de huidige bandleden, toetsenist Hans en drummer Menno.
Inmiddels is SuperTribute dé Supertramp tribute band van Nederland.

SuperTribute speelt een wisselende selectie uit het brede repertoire van Supertramp zoals ‘School’, ‘Breakfast in America’, ‘Goodbye Stranger’ en ook de verborgen pareltjes. Alle kanten van Supertramp komen in de loop van het optreden langs.

Doe je ogen dicht en het lijkt alsof je bij een Supertramp concert bent, of geniet met open ogen en oren van acht bevlogen muzikanten die een heerlijke show verzorgen!

Harry van den Burg: zang
Hans Baar: Toetsen en zang
Olivier van der Zee: Toetsen, percussie en zang
Menno Prosée: Drum
Ed Lauwerens: Gitaar
Bert Bakker: Basgitaar
Elsbeth Karthaus: Toetsen en zang
André Homminga: Saxofoon

www.supertribute.nl

Erwin de Vries & De Zunderlingen

Inclusief garderobe en drankje

Het wordt een éénmalige voorstelling in de noordelijke theaters, dit kerstconcert met louter eigen geschreven Groningstalige liedjes van zanger/tekstschrijver Erwin de Vries en zijn band De Zunderlingen. Het wordt ook een unieke voorstelling over de Kerst, met verrassende kerstliedjes, en hier en daar het bekendere werk van deze roodharige blootsvoetse singer-songwriter die al meer dan 30 jaar op de planken staat. Het wordt weer als vanouds genieten op deze avond, waarin het kerstgevoel de overhand zal krijgen.

De liedjes van De Vries kenmerken zich als eigenzinnig, liefdevol, rauw, gevoelig, met een knipoog en actueel. Het wordt kortom een kerstprogramma om naar uit te kijken.

 

 

Ik Blijf Hier

Inclusief garderobe en drankje

regie: Eva Bauknecht | zang: Niels van der Gulik | piano: Coen Molenaar | contrabas: Peter Wassenaar | drums: Richard Heijerman

Zo’n vijftien jaar geleden leerde zanger Niels van der Gulik zijn grote held Ramses Shaffy kennen, toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs bij Niels in de polder en ging Niels op zijn beurt regelmatig met Shaffy de Amsterdamse grachten op.

Niels Gulik blikt terug op deze periode in ‘Ik blijf hier!’, herinneringen van samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk. Niels zingt bekend en minder bekend werk van Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten.

www.nielsvandergulik.nl

 

Niels van der Gulik blikt muzikaal terug op zijn vriendschap met Ramses Shaffy.

Inclusief garderobe en drankje

Gert Sennema & Westkantstad, een band rond liedschrijver/kunstenaar Gert Sennema.

De thuisbasis van de band is Grijpskerk, het Westerkwartier, zeg maar daar waar Groningen en Friesland elkaar raken… Sennema treedt op als singer-songwriter, als troubadour, verhalenverteller én dus ook met zijn band WestKantStad waarbij hij zich laat inspireren door zijn directe omgeving in relatie tot van alles en nog wat in de wereld.

Bandleden hebben o.a. een koor, fanfare, blues- en rockachtergrond wat het geluid van de band kleurt. Onder de poëtische en prozaïsche teksten in het Westerkwartierse Gronings ligt een soms stevig gitaargeluid.

Teksten en composities zijn geheel van eigen hand.

Westkantstad is een combinatie van vertrouwd en verrassend, regionaal en mondiaal, euforisch en melancholisch, maar vooral spelvreugde en intimiteit.

Uiteraard worden er deze avond ook een aantal nieuwe liedjes ten gehore gebracht met eventuele muzikale ondersteuning van diverse Groningse artiesten.

Bezetting van Westkantstad:
Gert Sennema: zang en gitaar
Jan Ruiter: bas en achtergrondzang
Bennie Timmer: gitaar en achtergrondzang
Sjouke Dijkstra: gitaar en achtergrondzang
Siemon Terpstra: drums en achtergrondzang

https://www.facebook.com/westkantstad
https://www.youtube.com/watch?v=xuN-aD_FZv8

Do You Wanna Dance?

Inclusief garderobe en drankje

zang: Arlette Swartjes | gitaar en zang: Geraldine Swartjes | toetsen en zang: Esther Groenenberg | bas en zang: Chantal de Haan | drums en zang: Anna Hoekstra

Het is altijd groot feest met de goedlachse en swingende vrouwenband The Bluebettes. De vijf dames met het hart op de swingin’ sixties-plek, bezorgden het publiek de afgelopen jaren steevast een heerlijk avondje.  Het rode pluche maakte het lastig om mee te swingen met hun aanstekelijke muziek. Daarom is voor deze trip down memory lane vol vrolijke country, opzwepende rock-‘n-roll en tijdloze soul gekozen voor een sta-concert mét dansvloer. Niets staat lekker dansen in de weg. Dus, hup, de dansschoenen aan voor deze show vol humor, herkenbaarheid en puike liedjes van onder anderen Tina Turner, Dusty Springfield, The Beatles en Aretha Franklin.

www.thebluebettes.com

De avond begint met de muziek van een DJ in sixties sfeer en ook na afloop draait de DJ nog even door en kunt u lekker blijven dansen!