Navigatie overslaan

Met Arnold Veeman

Het verhaal van Peter en de Wolf wordt verteld in het Gronings door zanger en vertaler Arnold Veeman. De kinderen horen de dieren in het muzikale verhaal vertolkt door wat minder bekende instrumenten als de hobo (Vincent van Ballegooijen), fagot (Andreaa Chirpac), klarinet (Ivar Römer), dwarsfluit (Will Jasper) en de altviool (Nouschka van Schaik).

Docenten van de muziekschool vormen het kamermuziekensemble die ook in Pekela, Westerwolde en Oldambt het stuk hebben opgevoerd.

Loop vanaf 14.00 uur naar binnen en proef ons nieuwe theaterprogramma!

Het nieuwe seizoen zit vol met pareltjes van voorstellingen. We geven u graag een preview van deze pareltjes tijdens De Pruiverij. Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn er optredens van ca. 10/15 minuten en kunt u gewoon naar binnen lopen.

Dit kunt u overdag verwachten:

14.00 uur – Gabrielle Glasbeek – Ze deelt tijdens vanBeresteyns Proeverij het podium met Katell tijdens deze dromerige zondagmiddag

14.30 uur – Janneke Jager – Deze Groningse cabaretière stelt hardop de vraag; kun je ontkomen aan je lot?

15.00 uur – Beth & Flo – Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang

15.30 uur – Steernvanger – Indiefolkband met Grunneger Laidjes

Omdat we u veel willen laten “proeven” van ons programma gaan we ’s avonds door. Hiervoor kunt u een kaartje bestellen (incl. drankje) om zeker te zijn van een plek in de zaal.

Avondprogramma:

Uw entreekaart is (alleen) deze avond goed voor €2,50 korting!

Astrid Cattel – Cabaret met emotie en persoonlijke liedjes

VlaMousse – Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel!

Ernest Beuving – Poëtische liedjes met de herkenbare donkere stem van Leonard Cohen

Tammo zingt Staal – TikTok Tammo brengt de muziek van streektaalzanger Ede Staal

Hanneke Rouw  – Klassieke cello muziek met stukken van Mendelssohn en Rachmaninoff

Ervaar zelf hoe leuk theater is of hoe grappig, hoe bijzonder, hoe mooi of hoe ontroerend. Bestel snel uw kaartje voor deze bijzondere avond!

NB! De korting van €2,50 geldt voor voorstellingen vanaf €12,50 en geldt niet voor huurvoorstellingen

Gabrielle Glasbeek - Tot Straks

In deze voorstelling gaat Gabriëlle op zoek naar voorspelbaarheid. Terwijl ze zich in haar koelkast buigt over de groentela van haar leven, blijkt opeens de wereld in een ander daglicht te staan. Wat als zelfs de tekst en de melodie niet meer vastliggen? Dan heb je het publiek harder nodig dan ooit. Tot Straks! is een theatrale voorstelling onder muzikale begeleiding van Robert van der Tol (muzikant en componist voor o.a. Dogtroep, NNT, Peergroup en Vis à Vis).

Katell - Retour Amsterdam Paris

Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer. Met haar theatervoorstellingen en optredens bij verschillende televisieprogramma’s laat ze vele harten sneller kloppen voor het Franse chanson. In haar nieuwe muziekprogramma laat ze de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben.​ Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf en ook van Stromae. En pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld.

In Retour Amsterdam-Paris staan dezelfde topmuzikanten Katell terzijde met wie ze de finale bereikte van het programma We Want More in 2021.
(45 minuten)

Quatro tour – Levenslijn

Met twee geweldige muzikanten gaat Ralph op zoek naar de muzikale momenten die voor hem beslissend zijn geweest, zoals de ontmoeting in 2004 met Harry Muskee in Amen, de legendarische zanger van Cuby and the Blizzards. Harry beloofde hem meteen een theatertour van twee seizoenen en schreef een aanbevelingsbrief voor Ralph. Twee jaar later speelde hij op het biljart in Grolloo, toen Harry met pensioen ging en 65 jaar werd. Zo werd de daarop volgende tour ‘Route 65 & Route 66’ afgetrapt.

Deze avond in vanBeresteyn vertelt Ralph over zijn ontmoeting met Elmore James van Dodewaard in Roosendaal en daaruit voortvloeiend zijn ontmoeting met Junior Wells. Alsook zijn ontmoeting met Alvaro de la Fuente, een Spaanse gitarist die Ralph introduceerde in de flamenco en jazzpianist Harmen Fraanje die Ralph in contact bracht met Thelonious Monk.

Harry Muskee over Ralph:
Harry Muskee van Cuby and the Blizzards ontmoette Ralph de Jongh in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief: ‘Ik stond in de gelagkamer van Café de Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de delta had gehoord. Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen. Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: Glitter, snel succes…., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters. U hoort nog van Ralph. Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee’

Dichterbij

Inclusief garderobe en drankje

Joris Linssen & Caramba, de Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper, zet meer dan tien jaar de theater- en concertzalen in vuur en vlam met opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken ze het dichterbij. Joris Linssen en zijn mannen hebben voor ‘Dichterbij’, hun zevende avondvullende voorstelling, uit alle hoeken van ons land regionale pareltjes in streektaal of stadsdialect verzameld, in het Nederlands vertaald en in een Caramba-jasje gestoken. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers voorbij in deze dampende en ontroerende show.

www.jorislinssen.nl

VRIENDEN

Inclusief garderobe en drankje

Iedereen heeft vrienden (gehad) waarover ze (minder) grappige verhalen kunnen vertellen. Arnold weet deze op een hilarische manier naar voren te halen en kan perfect herkenbare gebeurtenissen op een vrolijke manier neerzetten met een sarcastische ondertoon.

Laat u volledig meeslepen in een vrolijke maar soms ook stemmige setting. Arnold vreest niet om pijnlijke en kwetsbare momenten van vroeger te delen met zijn publiek in de vorm van muziek. De avond wordt gevuld met veelal Nederlandstalige nummers en ook bekende Groningse klassiekers komen aan bod. Een emotionele ervaring die aan het eind een glimlach op uw gezicht tovert met wellicht een enkel traantje.

Daniel Lohues

Inclusief garderobe en drankje

Daniël Lohues trekt in het voorjaar van 2022 met een nieuwe voorstelling weer langs de vaderlandse theaters. Hij brengt nieuwe songs, lievelingsnummers uit de succesvolle Allennig-serie en van de prachtige platen daarvoor en daarna. Hij begeleidt zichzelf op de vleugel of op de gitaar, of op een banjo of een mandoline. Je weet het maar nooit.

Meer dan vijftien jaar trekt hij als een hedendaagse troubadour door het land met zijn unieke verhalen en tijdloze liederen. De schare liefhebbers wordt elk jaar groter. Vol muzikaliteit en humor kijkt hij verder dan zijn neus lang is, op zoek naar zichzelf. Laat u een avond meenemen in de bijzondere wereld van Daniël Lohues.

Bullhorn The Prequel

Inclusief garderobe en drankje

Het trio Wouter Planteijdt speelt een muzikale theatervoorstelling. In deze voorstelling krijgt het publiek een inkijkje in de hobbelige start van Wouter zijn muzikale loopbaan. Het trio bestaat uit Wouter, Gerco en Mischa. De liedjes hebben een meer open en akoestisch geluid dan zijn liedjes uit zijn Sjako! tijd. Ze passen het beste in het genre Americana, roots, blues, pop en soms hoor je een jazzy-sound.

Eind 2019 verscheen het album ‘Wouter Planteijdt – Bullhorn’. Dit album kwam zowel digitaal als op cd en vinyl uit bij Zip Records. De recensies waren lovend en ook de première in De Kleine Komedie was volgens het Parool zeer geslaagd: “Dit is een man die muziek in- en uitademt” aldus Mike Peek.

Inmiddels is zijn tweede album ‘Bullhorn II’ uit.
Naast Mischa Porte (drums) en Gerco Aerts (contrabas) zijn er bijdragen op het album te horen van JB Meijers (pedalsteel), Jan Kooper (saxen), Bert Boeren (trombone), Kim Snelten (mondharmonica), Rudi de Graaff (percussie), Monique Klemann (zang), Jeroen Den Hengst (zang) en Leo Bouwmeester (piano).

Mart & Movies

Inclusief garderobe en drankje

In zijn nieuwe programma ‘Mart & Movies’ vertelt Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als ‘Titanic’ en ‘Mission Impossible’ en ook uit recente films zoals ‘Bohemian Rhapsody’, een film over de band Queen. Mart was nog maar 21 toen hij de theaters veroverde met zijn eerste soloprogramma ‘In Concert’. Met zijn virtuoze gitaarspel wekt hij schilderachtige beelden op, die het publiek meenemen in een andere wereld. Wie hem heeft gezien en gehoord, wil meer. Dat kan met ‘Mart & Movies’: beeldend en super-muzikaal.

www.marthillen.com

Shaffy & Brass

Inclusief garderobe en drankje

Een paar jaar geleden vertolkte Micheline Van Hautem het oeuvre van Jacques Brel met ongekend succes in ‘Brel & Brass’. De reacties in de pers logen er niet om. Nu waagt de Vlaamse zangeres zich aan de onvergetelijke, gloedvolle chansons van Ramses Shaffy, in combinatie met het warme, spetterende koper van Harmonieorkest Voorwaarts. Voor de pauze speelt de WP Harmonie uit Veendam  en na de pauze speelt Voorwaarts een instrumentaal programma. Daarna tilt Micheline, in perfect samenspel met Voorwaarts en speciale gast bastrombonist Jos Jansen, dit avondje Shaffy naar nog grotere hoogten.

www.michelinemusic.com