Navigatie overslaan

Loop vanaf 14.00 uur naar binnen en proef ons nieuwe theaterprogramma!

Het nieuwe seizoen zit vol met pareltjes van voorstellingen. We geven u graag een preview van deze pareltjes tijdens De Pruiverij. Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn er optredens van ca. 10/15 minuten en kunt u gewoon naar binnen lopen.

Dit kunt u overdag verwachten:

14.00 uur – Gabrielle Glasbeek – Ze deelt tijdens vanBeresteyns Proeverij het podium met Katell tijdens deze dromerige zondagmiddag

14.30 uur – Janneke Jager – Deze Groningse cabaretière stelt hardop de vraag; kun je ontkomen aan je lot?

15.00 uur – Beth & Flo – Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang

15.30 uur – Steernvanger – Indiefolkband met Grunneger Laidjes

Omdat we u veel willen laten “proeven” van ons programma gaan we ’s avonds door. Hiervoor kunt u een kaartje bestellen (incl. drankje) om zeker te zijn van een plek in de zaal.

Avondprogramma:

Uw entreekaart is (alleen) deze avond goed voor €2,50 korting!

Astrid Cattel – Cabaret met emotie en persoonlijke liedjes

VlaMousse – Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel!

Ernest Beuving – Poëtische liedjes met de herkenbare donkere stem van Leonard Cohen

Tammo zingt Staal – TikTok Tammo brengt de muziek van streektaalzanger Ede Staal

Hanneke Rouw  – Klassieke cello muziek met stukken van Mendelssohn en Rachmaninoff

Ervaar zelf hoe leuk theater is of hoe grappig, hoe bijzonder, hoe mooi of hoe ontroerend. Bestel snel uw kaartje voor deze bijzondere avond!

NB! De korting van €2,50 geldt voor voorstellingen vanaf €12,50 en geldt niet voor huurvoorstellingen

Las Niñas y Compadres ontmoet Popkoor Funism

Inclusief garderobe en drankje

Salonorkest Las Niñas y Compadres verzorgt in samenwerking met Popkoor Funism een uniek en verrassend gevarieerd concert.

Salonorkest Las Niñas y Compadres werd bijna 20 jaar geleden opgericht door viooldocente Ali Wierth uit Oude Pekela. Onder leiding van dirigent Jelte Duister en in samenwerking met vaste solisten Nomi de Ridder en Annechienus Pot brengt het orkest een zeer gevarieerd programma. Het repertoire van het orkest bestaat uit licht klassieke werken, Weense walsen en nummers uit operettes en musicals.

Popkoor Funism is een gemengd koor onder de enthousiaste leiding van Ninke Ballema.
Het koor is opgericht in 2006 en bestaat uit 35 leden. Plezier in het zingen staat bij Funism altijd voorop. Het koor bestaat uit een gezellige groep mensen.
Het repertoire varieert van de klassieke popnummers tot aan eigentijdse hedendaagse nummers. Alle nummers zijn gearrangeerd door Ninke en worden meerstemmig gezongen. Het repertoire omvat Engelstalige en Nederlandstalige nummers.

VRIENDEN

Inclusief garderobe en drankje

Iedereen heeft vrienden (gehad) waarover ze (minder) grappige verhalen kunnen vertellen. Arnold weet deze op een hilarische manier naar voren te halen en kan perfect herkenbare gebeurtenissen op een vrolijke manier neerzetten met een sarcastische ondertoon.

Laat u volledig meeslepen in een vrolijke maar soms ook stemmige setting. Arnold vreest niet om pijnlijke en kwetsbare momenten van vroeger te delen met zijn publiek in de vorm van muziek. De avond wordt gevuld met veelal Nederlandstalige nummers en ook bekende Groningse klassiekers komen aan bod. Een emotionele ervaring die aan het eind een glimlach op uw gezicht tovert met wellicht een enkel traantje.

Tammo zingt Staal

Inclusief garderobe en drankje

In dit theaterconcert zingt Tammo met veel respect de muziek van streektaalzanger Ede Staal, ondersteund door eigen humoristische verhalen uit de provincie. TikTok Tammo is bekend geworden tijdens de coronapandemie met zijn video’s op social media en is inmiddels uitgegroeid tot ambassadeur van Stad en provincie. En met recht, want heel het land kent ondertussen de uitspraak ‘Dikke bak met biet’n!’. In 2020 is hij verkozen tot Groninger van het Jaar, waarna hij bij de online editie van het Bevrijdingsfestival Groningen al enkele nummers van Ede Staal vertolkte samen met het Noordpool Orkest. Dat smaakte naar meer, en daarom brengt Tammo nu de iconische nummers van Staal naar het theater, begeleid door gitaar, piano en accordeon. Een muzikale avond met een lach en een traan.

Vogelvrij

Inclusief garderobe en drankje

Alex Vissering is zanger, l’iedjesmaker en beroepsgroninger. Begin 2022 kwam zijn nieuwe album ‘Vogeltjeman uit. Daarnaast bracht Alex een boek uit met de titel ‘Vogelwies veur toaveloaksters’. Samen met zijn band zingt Alex liedjes van zijn nieuwe cd en vertelt hij verhalen uit zijn nieuwe boek. Naast het nieuwe werk komt ook een aantal bekende en onbekende nummers voorbij. De rode draad: vogels en vrijheid, oftewel Vogelvrij…

Deur de Roemte

Inclusief garderobe en drankje

Indiefolkband Steernvanger staat bekend om de diversiteit in hun muziek. Van vrolijk naar gedragen, van kleine singer-songwriter liedjes tot een groots klinkende band. In Noord-Nederland staan ze als Nedersaksische band goed op de kaart. Elk uitgebracht nummer heeft de hitlijst van RTV Noord bereikt.

Na festivals en muziekpodia gaan ze nu het theater in met een gevarieerd muzikaal programma.

‘Met nieuwe en bekende nummers, verbonden door korte verhalen, neemt Steernvanger u mee op hun bijzondere reis deur de roemte. Niet gek als je een ster wilt vangen.’