Navigatie overslaan

Loop vanaf 14.00 uur naar binnen en proef ons nieuwe theaterprogramma!

Het nieuwe seizoen zit vol met pareltjes van voorstellingen. We geven u graag een preview van deze pareltjes tijdens De Pruiverij. Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn er optredens van ca. 10/15 minuten en kunt u gewoon naar binnen lopen.

Dit kunt u overdag verwachten:

14.00 uur – Gabrielle Glasbeek – Ze deelt tijdens vanBeresteyns Proeverij het podium met Katell tijdens deze dromerige zondagmiddag

14.30 uur – Janneke Jager – Deze Groningse cabaretière stelt hardop de vraag; kun je ontkomen aan je lot?

15.00 uur – Beth & Flo – Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang

15.30 uur – Steernvanger – Indiefolkband met Grunneger Laidjes

Omdat we u veel willen laten “proeven” van ons programma gaan we ’s avonds door. Hiervoor kunt u een kaartje bestellen (incl. drankje) om zeker te zijn van een plek in de zaal.

Avondprogramma:

Uw entreekaart is (alleen) deze avond goed voor €2,50 korting!

Astrid Cattel – Cabaret met emotie en persoonlijke liedjes

VlaMousse – Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel!

Ernest Beuving – Poëtische liedjes met de herkenbare donkere stem van Leonard Cohen

Tammo zingt Staal – TikTok Tammo brengt de muziek van streektaalzanger Ede Staal

Hanneke Rouw  – Klassieke cello muziek met stukken van Mendelssohn en Rachmaninoff

Ervaar zelf hoe leuk theater is of hoe grappig, hoe bijzonder, hoe mooi of hoe ontroerend. Bestel snel uw kaartje voor deze bijzondere avond!

NB! De korting van €2,50 geldt voor voorstellingen vanaf €12,50 en geldt niet voor huurvoorstellingen

Maria de Fátima - Met ziel en zang

Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista begon op haar negende aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond zij op het podium samen met Amália Rodrigues. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s, voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Maria de Fátima heeft een groot aantal LP- en CD-opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen zij twaalf was.

Het ensemble wordt gevormd door:

Maria de Fátima:         Zang
Daniel Raposo:           Portugees gitaar
Hans van Gelderen:    Klassiek gitaar
Felix Hildenbrand:      Contrabas

(45 minuten)

Claudia Karapanou en Lucas Arango - Cambio

Flamencodanseres Claudia Karapanou is naar Nederland verhuisd voor de liefde. Lucas Arango, de flamencogitarist uit de voorstelling, is haar partner in het leven en op het podium. Hij besloot om aan Codarts te gaan studeren en na een jaar is ze hem gevolgd. Het multiculturele karakter, het grootstedelijke gevoel en de aanwezigheid van artiesten uit heel de wereld met verschillende artistieke achtergronden hebben ervoor gezorgd dat ze geen moment spijt heeft gehad van haar beslissing om zich in Rotterdam te vestigen. Bovendien was ze blij verrast dat er zo’n grote flamenco community is in Rotterdam en in Nederland.

‘Because of flamenco my life has been and still is an incredible journey with lots of surprises, joy, amazing people and places, passion for this art and of course…a lot of hard work’ – Claudia Karapanou.

(45 minuten)

Gabrielle Glasbeek - Tot Straks

In deze voorstelling gaat Gabriëlle op zoek naar voorspelbaarheid. Terwijl ze zich in haar koelkast buigt over de groentela van haar leven, blijkt opeens de wereld in een ander daglicht te staan. Wat als zelfs de tekst en de melodie niet meer vastliggen? Dan heb je het publiek harder nodig dan ooit. Tot Straks! is een theatrale voorstelling onder muzikale begeleiding van Robert van der Tol (muzikant en componist voor o.a. Dogtroep, NNT, Peergroup en Vis à Vis).

Katell - Retour Amsterdam Paris

Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer. Met haar theatervoorstellingen en optredens bij verschillende televisieprogramma’s laat ze vele harten sneller kloppen voor het Franse chanson. In haar nieuwe muziekprogramma laat ze de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben.​ Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf en ook van Stromae. En pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld.

In Retour Amsterdam-Paris staan dezelfde topmuzikanten Katell terzijde met wie ze de finale bereikte van het programma We Want More in 2021.
(45 minuten)

Barock (try-out)

Inclusief garderobe en drankje

Na het grote succes van de shows ‘Paris-Berlin’ en ‘Casablanca’ kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dus gaat Ellen ten Damme opnieuw met The Magpie Orchestra op pad. Deze keer duikt ze de geschiedenis in en voert Ellen ons naar de 17e en 18e eeuw. Wie het zich toen kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in ‘Barock’. Nederlands veelzijdigste zangeres presenteert een tragédie lyrique die terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. Want iedereen is meer en meer het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Samen met haar achtkoppige band nodigt Ellen je uit om toe te treden tot haar hofhouding in dit meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

City Lights (8+)

Een kado voor u van Theater vanBeresteyn

Theater vanBeresteyn heeft een kado voor u: een ticket voor de familievoorstelling (8+) van Bodecker & Neander op zaterdag 15 oktober.

Het publiek vindt nog niet altijd de weg terug naar het theater en op deze manier wil vanBeresteyn laten zien hoe mooi, bijzonder en spectaculair een avondje theater is. Na de voorstelling mag u zelf bepalen wat u de voorstelling waard vindt en kunt u een donatie achterlaten bij één van de medewerkers van vanBeresteyn.

Over de voorstelling:
Bodecker & Neander treden met hun voorstellingen in de voetsporen van hun leermeester Marcel Marceau. Het Berlijnse duo was jarenlang podiumpartner en leerling van de legendarische Franse mimespeler en clown. Zonder ook maar één woord te veel te zeggen, creëren Bodecker & Neander optische illusies, magische verrassingen en fantastische reizen door de tijd. Al ruim twintig jaar spreken hun voorstellingen tot de verbeelding. Razendsnel ontstaan soms poëtische, dan weer groteske scènes. Ga mee naar de met neon verlichte straten, steegjes en buitenwijken van wereldsteden, naar het perron van een anoniem treinstation of sta even stil onder het uithangbord van een kleine herberg. ‘City Lights’ voelt als een reisdagboek waarin je nooit uitgekeken raakt.

Wat moet u doen om aan een ticket te komen voor deze prachtige en verrassende voorstelling? U reserveert uw vrijkaart(en) via vanberesteyn.nl, u bestelt uw kaart bij de kassa in vanBeresteyn of u belt met 0598-634566.

Laat u verrassen en kom met kinderen, kleinkinderen vrienden of buren naar deze voorstelling!

 

www.bodecker-neander.de

Hoop en Liefde

Inclusief garderobe en drankje

Shirma Rouse mag je met recht de Nederlandse Queen of Soul noemen. Ze overtuigde als hartverwarmende finalist van The Voice of Holland 2013, was backing vocalist bij Anouk op het Eurovisie Songfestival, speelde Maria in The Passion, maakte diepe indruk met haar weergaloze Tribute to Aretha Franklin en was afgelopen zomer als coach te zien in het programma Amazing Grace op NPO 1.

In haar nieuwe show Hoop en Liefde neemt Shirma Rouse je mee op haar reis, van de 19-jarige vrouw die alleen naar Nederland kwam tot de vrouw die ze vandaag de dag is. De afgelopen jaren werkt Shirma Rouse bewust aan zichzelf. Niet alleen door gezonde voeding en sporten, maar ook door haarzelf liefde te gunnen. Liefde, die ze zo graag aan anderen geeft. De lessen die ze de afgelopen periode heeft geleerd deelt ze tijdens haar show, begeleid door een repertoire van eigen nummers, maar ook nummers van haar muzikale helden waaronder Aretha Franklin. Samen met haar band brengt ze een warme en intieme avond, vol zang, korte verhalen en swingende muziek.

In Hoop en Liefde maakt Shirma Rouse de naam van de Nederlandse Queen of Soul meer dan ooit tevoren waar. Hier wil je bij zijn!

www.bostheaterproducties.nl

Beyond The Music

Inclusief garderobe en drankje

Het Ierse Beyond The Music heeft zich ten doel gesteld zijn muzikale grootheden te eren. Als eerste is ‘The Joshua Tree’ aan de beurt, volgens velen het beste album dat U2 ooit maakte. Perfectie kun je niet perfectioneren, wat Beyond The Music betreft. Dus wordt de klassieker uit 1987 niet klakkeloos nagespeeld, maar voorzien van weelderige orkestrale arrangementen. Afgelopen februari verscheen het album ‘Beyond The Music Reimagines The Joshua Tree’, komend seizoen volgt een Nederlandse tournee. De band onder leiding van Nigel Connell wordt op het podium bijgestaan door een klassiek orkest

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Één avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk.

Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een affe, avondvullende voorstelling van een gevorderde maker en een work-in-progress van een aanstormend talent.

Elke avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek, waarin publiek en makers met elkaar in gesprek gaan.

 

JOOST OOMEN & KRUIDKOEK

Joost Oomen is dichter, schrijver, theatermaker en drummer. Hij publiceerde de bundels ‘Vliegenierswonden’ en ‘De stort’, de novelle ‘De zon als hij valt’, de roman ‘Het Perenlied’ en de vinylsingles ‘Joost Oomen’ en ‘Vruchtjes Eten’. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen, won in 2011 het Hendrik de Vries stipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Het Personage. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ collectief Team KTW. Joost werkt aan nieuw literair werk bij Uitgeverij Querido en aan nieuw theaterwerk bij het productiehuis van Explore the North. De Volkskrant riep hem uit tot het literaire talent van 2021. Daarnaast verwierf hij nationale bekendheid door het behalen van de finale van het NPO televisieprogramma De Slimste Mens.

Kruidkoek is een jonge band bestaande uit Nick Feenstra, Bram Knol, Reindert Kragt en Tijmen Kooiker. De band werd opgericht in 2014 en na twee EP’s (‘Luchtig beslag’ en ‘Kruidkoek II: Snode Plannen’) brachten zij in de lente van 2018 hun selftitled debuutalbum uit met daarop een mengeling van jazz, garage, funk en rock.
Leden van Kruidkoek spelen o.a. bij De Niemanders, Broken Brass Ensemble, Sarah Jane, Typhoon, Het Nederlands Blazers Ensemble en Jeangu Macrooy.

DRUKcollectief (work-in-progress voorstelling)

DRUKcollectief is een samenwerking tussen makers Sarah van der Meere en Afra Rijkhoff, zij maken in-your-face-performances die het publiek optillen en vervolgens nét niet te pletter laten vallen.

Niet wat je denkt

Inclusief garderobe en drankje

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. Die van het studeerkamertje waar ze jarenlang eindeloos etudes en fuga’s van Bach op de piano oefenden. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten, moeten kapot. Ze willen eruit! Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Want waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? In ‘Niet wat je denkt’ trakteren de twee klassieke pianisten je op absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. “Ze zingen tweestemmig, met één loepzuiver geluid, ze spelen quatre-mains alsof we naar één lichaam kijken dat met vier handen piano speelt. En ze bewijzen anderhalf uur lang dat klassieke muziek helemaal niet doods en stoffig is.” (Theaterkrant)
www.bethflo.com

Waar waren we gebleven…een avondje theater zoals het hoort

Inclusief garderobe en drankje

Ja, waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk nog het oude normaal was? Karin en Cor zaten midden in een prachtig liedje, in een heerlijk gevulde zaal, vol mensen, jong en oud, die meegenomen werden door de magie van het moment. En toen werd alles ruw onderbroken. In ‘Waar waren we gebleven…’ doen Karin en Cor of er niets gebeurd is; het c-woord zal niet vallen, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden, op het hoogste niveau, de mooiste liedjes gespeeld en gezongen. Een avondje theater zoals het hoort, zonder Zoom, scherm en koptelefoon, alleen met echte, lachende en genietende mensen om u heen.

www.labloemen.nl
www.corbakker.nl