Navigatie overslaan

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Één avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk.

Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een affe, avondvullende voorstelling van een gevorderde maker en een work-in-progress van een aanstormend talent.

Elke avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek, waarin publiek en makers met elkaar in gesprek gaan.

Kijk voor meer info op platformstormram.com

 

JOOST OOMEN & KRUIDKOEK

Joost Oomen is dichter, schrijver, theatermaker en drummer. Hij publiceerde de bundels ‘Vliegenierswonden’ en ‘De stort’, de novelle ‘De zon als hij valt’, de roman ‘Het Perenlied’ en de vinylsingles ‘Joost Oomen’ en ‘Vruchtjes Eten’. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen, won in 2011 het Hendrik de Vries stipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Het Personage. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ collectief Team KTW. Joost werkt aan nieuw literair werk bij Uitgeverij Querido en aan nieuw theaterwerk bij het productiehuis van Explore the North. De Volkskrant riep hem uit tot het literaire talent van 2021. Daarnaast verwierf hij nationale bekendheid door het behalen van de finale van het NPO televisieprogramma De Slimste Mens.

Kruidkoek is een jonge band bestaande uit Nick Feenstra, Bram Knol, Reindert Kragt en Tijmen Kooiker. De band werd opgericht in 2014 en na twee EP’s (‘Luchtig beslag’ en ‘Kruidkoek II: Snode Plannen’) brachten zij in de lente van 2018 hun selftitled debuutalbum uit met daarop een mengeling van jazz, garage, funk en rock.
Leden van Kruidkoek spelen o.a. bij De Niemanders, Broken Brass Ensemble, Sarah Jane, Typhoon, Het Nederlands Blazers Ensemble en Jeangu Macrooy.

DRUKcollectief (work-in-progress voorstelling)

DRUKcollectief is een samenwerking tussen makers Sarah van der Meere en Afra Rijkhoff, zij maken in-your-face-performances die het publiek optillen en vervolgens nét niet te pletter laten vallen.

Niet wat je denkt

Inclusief garderobe en drankje

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. Die van het studeerkamertje waar ze jarenlang eindeloos etudes en fuga’s van Bach op de piano oefenden. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten, moeten kapot. Ze willen eruit! Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Want waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? In ‘Niet wat je denkt’ trakteren de twee klassieke pianisten je op absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. “Ze zingen tweestemmig, met één loepzuiver geluid, ze spelen quatre-mains alsof we naar één lichaam kijken dat met vier handen piano speelt. En ze bewijzen anderhalf uur lang dat klassieke muziek helemaal niet doods en stoffig is.” (Theaterkrant)
www.bethflo.com

Waar waren we gebleven – Deel 2

Inclusief garderobe en drankje

De voorstelling ‘Waar waren we gebleven’ is bezig aan zijn tweede seizoen (22/23). De oorspronkelijke show (21/22) ging vooral over de corona-problematiek en de daardoor veroorzaakte maatschappelijke tweedeling. Vanwege de (toenmalige) actualiteit van de voorstelling is de show geregistreerd voor tv en op tweede kerstdag 2022 uitgezonden bij Omroep MAX.

Vandaar dat Karin en Cor besloten om in dit tweede seizoen een geheel aangepast programma te maken. Rode draad is in deze ‘Waar waren we gebleven – deel 2’ het 40-jarig jubileum van Karin; een ideale kapstok voor een avond vol hoogtepunten!

Zangeres/cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker hebben een lange historie samen, van de eerste kennismaking op de Kleinkunstacademie in de jaren ’80 tot de grote theatershows De diva en de divan (2002) en Diva’s van Carré (2013). In ‘Waar waren we gebleven – deel 2`’ gebruiken ze beiden wederom hun enorme virtuositeit om elkaar te inspireren en boven zichzelf uit te stijgen.

www.labloemen.nl
www.corbakker.nl

Dublin

Inclusief garderobe en drankje

De drie muziekvrienden van O’Dreams doorkruisen de drukke straten van Dublin en verdwalen in donkere stegen. Het trio speelt in Grafton Street, beklimt de Dublin Mountains en strijkt neer langs de oevers van The Liffey. Tijdens hun tocht langs oude pubs laven ze zich aan guinness en whisky, horen ze weemoedige verhalen en ontrafelen ze het onstuimige leven van beroemde Ierse muzikanten en vreemde kostgangers. Terwijl u op het puntje van uw stoel geniet van songs van onder meer The Dubliners, The Fureys, Christy Moore en U2, schieten beelden van hun muzikale citytrip voorbij en kunt u meedoen aan een hilarische pubquiz. Om uzelf even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren terug te vinden in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid.

www.odreams.nl

De Casanova's verleiden u met verhalen en muziek

Inclusief garderobe en drankje

Harry Niehof, Jaap Stegeman en Inki de Jonge brengen een verrassende mix van Amerikaans, Italiaanse en Groninger rhythm & blues, eigen songs over de Noordelijke vlakten en krantencolumns over de zwarte romantiek van de stad.
Met andere woorden: Nina Simone meets Randy Newman meets Louis Prima meets De Schreeuw meets de Sinhete Sizer.

Wie zijn de Casanova’s? We stellen ze aan u voor.

Harry Niehof: Zanger, gitarist en maker van Groningstalige liedjes met universele zeggingskracht, is dientengevolge ‘’altied Onderwegens’’ om zijn muziek te laten horen. Speelde met rhythm & blues band Sugarboy Harry & The Race Sicilië plat.

Jaap Stegeman: Toetsenist. Achtergrondzanger met fabuleuze kopstem. Speelde wereldmuziek in Hasan Band, maakte theater met Werk in Uitvoering. Soulkicker in het diepst van zijn gedachten.

Inki de Jonge: Zangeres. Schrijft stadse columns voor Dagblad van het Noorden. Jamde met Jan Akkerman en Mick Taylor. Is daar heel gewoon onder gebleven.

Zingt Kate Bush

Inclusief garderobe en drankje

Anneke van Giersbergen ontdekte als tiener de eigenzinnige muziek van Kate Bush. Het album ‘Hounds of Love’ draaide ze grijs. De bewondering is gebleven. Van Giersbergen is, in tegenstelling tot haar idool, voor het podium geboren en bovendien een van de beste en veelzijdigste zangeressen van ons land. Aan wie kun je de muziek van Kate Bush beter toevertrouwen dan aan Van Giersbergen? Tijdens haar vierde theatertournee brengt ze met haar band een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush geeft ze een creatieve en persoonlijke draai aan de songs, toch is dit programma voor iedere Kate Bush-fan een uitgelezen kans is om haar oeuvre live te horen.

www.annekevangiersbergen.com