Navigatie overslaan

Kom naar het koffieconcert van Educa Symfonia in de foyer van vanBeresteyn! Het symfonieorkest zorgt weer voor een afwisselend concert met licht klassieke- en filmmuziek. Bezoekers kunnen op een leuke en aansprekende wijze kennis maken met de musici en hun instrumenten. Er wordt iets verteld over de muziek en de componist. Deze keer staat een instrument uit de snaar- familie centraal bij de uitleg over een instrument. En wie wil er niet eens een keer dirigeren?

Over Educa Symfonia
‘Educa Symfonia’ is opgericht door Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën. Inmiddels is er een nauwe samenwerking met de Muziek-. Dans- en Theaterschool. ‘Educa Symfonia’ voert bijzondere projecten uit, zoals het begeleiden van popmuziek, het geven van educatieve concerten voor kinderen en volwassenen.

 

Loop vanaf 14.00 uur naar binnen en proef ons nieuwe theaterprogramma!

Het nieuwe seizoen zit vol met pareltjes van voorstellingen. We geven u graag een preview van deze pareltjes tijdens De Pruiverij. Tussen 14.00 – 16.00 uur zijn er optredens van ca. 10/15 minuten en kunt u gewoon naar binnen lopen.

Dit kunt u overdag verwachten:

14.00 uur – Gabrielle Glasbeek – Ze deelt tijdens vanBeresteyns Proeverij het podium met Katell tijdens deze dromerige zondagmiddag

14.30 uur – Janneke Jager – Deze Groningse cabaretière stelt hardop de vraag; kun je ontkomen aan je lot?

15.00 uur – Beth & Flo – Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang

15.30 uur – Steernvanger – Indiefolkband met Grunneger Laidjes

Omdat we u veel willen laten “proeven” van ons programma gaan we ’s avonds door. Hiervoor kunt u een kaartje bestellen (incl. drankje) om zeker te zijn van een plek in de zaal.

Avondprogramma:

Uw entreekaart is (alleen) deze avond goed voor €2,50 korting!

Astrid Cattel – Cabaret met emotie en persoonlijke liedjes

VlaMousse – Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel!

Ernest Beuving – Poëtische liedjes met de herkenbare donkere stem van Leonard Cohen

Tammo zingt Staal – TikTok Tammo brengt de muziek van streektaalzanger Ede Staal

Hanneke Rouw  – Klassieke cello muziek met stukken van Mendelssohn en Rachmaninoff

Ervaar zelf hoe leuk theater is of hoe grappig, hoe bijzonder, hoe mooi of hoe ontroerend. Bestel snel uw kaartje voor deze bijzondere avond!

NB! De korting van €2,50 geldt voor voorstellingen vanaf €12,50 en geldt niet voor huurvoorstellingen

Marlies du Mosch - Tale of a City

Pianist en componist Marlies du Mosch heeft onlangs haar eerste piano-soloalbum uitgebracht met de titel ‘Tale of a City’.
In filmische sferen en minimalistische klanken vertelt ze het verhaal over de stilte van de stad. Want ook al woont Marlies in de bruisende stad Rotterdam, de stilte die er ook te vinden is blijft haar fascineren.
‘Tot stilstand komen en beseffen dat de wereld om je heen door raast, dat probeer ik te vangen in muziek. Composities die je laten ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven’.
(45 minuten)

Iris van Nuland - Klassieke Hoogtepunten

In 2022 heeft Iris samen met Lenny Kuhr het nummer De Troubadour gespeeld in de grote zaal van theater De Lievekamp in Oss als onderdeel van de viering van Bevrijdingsdag. Onder de toeschouwers bevond zich premier Mark Rutte. Omroep Brabant verzorgde het live verslag op TV van het evenement. Ze soleerde tijdens de finale van de Oskar Back Prijs in de grote zaal van Tivoli Vredenburg met het Residentie Orkest onder leiding van Bas Wiegers. Ze werd uitgenodigd voor een interview en optreden tijdens het live NPO2 televisieprogramma Podium Witteman en was meerdere malen te horen op NPO Radio 4.  Ze heeft samen met Roel van Velzen op piano, opgetreden tijdens Het Kerst Muziekgala in een uitverkocht Ahoy.
(45 minuten)

Mendelssohn, Rachmaninoff & Liszt

Inclusief garderobe en drankje

Over Hanneke
De Nederlandse celliste Hanneke Rouw begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen. Ze volgde lessen bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op 16-jarige leeftijd kreeg Hanneke een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours, een wedstrijd voor jong klassiek talent in Nederland. In datzelfde jaar speelde ze solo met het Britse Jeugdorkest. Op 17-jarige leeftijd kreeg Hanneke onderwijs van Ran Varon op het vooropleidingsprogramma van het conservatorium in Zwolle. Hanneke studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven, België. Inspiratie haalt ze uit gesprekken met internationaal bekende cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt een Duitse cello (begin 20e eeuw). De aanschaf van dit instrument is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Over Sofia
Sofia Vasheruk startte haar piano studie op vier jarige leeftijd aan de Gnessin State Music College en daarna aan de Chopin Music College in Moskou. Tijdens haar studie deed Sofia mee aan verschillende wedstrijden zoals The Queen Elisabeth Piano Competitie in Brussel, Sigsmund Thalberg International Piano Competition in Napels, The International Piano Competition in Enschede, The Dutch National Piano Competition in Amsterdam en meer..


Het programma van deze avond:

Mendelssohn, Cello Sonata 2, Op. 58 in D major
Allegro assai vivace
Allegretto scherzando
Adagio
Molto allegro e vivace

Schumann/Liszt, “Widmung” – piano
Liszt, La Campanella- piano

PAUZE

Rachmaninoff, Cello Sonata, Op. 19 in G minor (1901)
Lento – Allegro moderato
Allegro scherzando
Andante
Allegro mosso

Vivaldi en Piazzolla

Inclusief garderobe en drankje

Men zal ongetwijfeld tot de ontdekking komen dat ondanks de verschillende achtergrond en stijl van de componisten ze toch compositorisch veel met elkaar gemeen hebben. Het ensemble bestaat uit vijf strijkers, bandoneon en piano/klavecimbel. De musici hebben reeds hun sporen verdiend in de klassieke muziek en het theater. Ze zijn daarbij gespecialiseerd in de speciale technieken en speelstijlen van de Argentijnse tango. Voor de pauze krijgt u Vivaldi’s ‘Quattro Stagioni´ die werkelijk iedereen kent en bijna kan dromen. En na de pauze Piazzolla’s ´Cuatro Estaciones Porteñas´(Vier Jaargetijden van Buenos Aires) een warme en hartstochtelijk verrassing… van het Zuid-Amerikaanse. Recht uit het hart van Argentinië.

Gezelschap
​Christiaan van Hemert – viool/artistieke leiding
Derk Lottman – viool
Santiago Cimadevilla – bandoneon
Andrea Bentivoglio – viool
Berdien Vrijland – altviool
Douw Fond – cello
Margreet Markerink – piano (+ klavecimbel )
Daniël Lehmann – contrabas

 

Side by Side Percussion

Inclusief garderobe en drankje

Side by Side Percussion duo (Julia en Marco) speelt een nieuw en eigentijds programma vol opwindende composities uit de laatste twintig jaar. De muziek van dit slagwerk duo komt voort uit een breed palet van stijlen zoals pop, elektronische en etnische muziek. Daarnaast brengt het duo twee nummers van de Britse componist James Larter in première, waarin slagwerk divers en vol glans tevoorschijn komt. De muziek bestaat uit samengestelde stukken in verschillende stijlen. 

Julia Ramos en Marco Diaz ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en verleggen nu samen de grenzen van de muziek. Met een breed scala aan instrumenten zoals de marimba en vibrafoon, creëren zij een aangrijpende en kalmerende atmosfeer.