Navigatie overslaan

Kom zaterdag 27 januari 2024 naar het gratis Voorleesfestival in vanBeresteyn. Het Voorleesfestival wordt één groot feest speciaal voor kinderen van 1,5 t/m 6 jaar. Het festival vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur op de 2e verdieping, boven de bibliotheek.

Wat is er allemaal te beleven?

  • Springen, zingen en dansen tijdens de feestelijke dansworkshop Peuterswing.
  • Muzikaal theater door Pie en Raatje.
  • Muzikale voorstelling door Sonja de Haan.
  • Luisteren naar de mooiste voorleesverhalen.
  • De speurtocht ‘levend zoekboek’.
  • Tekenen en knutselen.
  • Een geweldige ballenbak!

Deelname is gratis, maar het is wel verplicht om je kind aan te melden voor de activiteiten Peuterswing en de Theatervoorstellingen. Dit kan via de site van de bibliotheek: Agenda (biblionetgroningen.nl)

Rondom de voorstellingen en Peuterswing zijn er allerlei leuke activiteiten zoals knutselen, voorlezen en natuurlijk heel veel ontdekken en spelen. Een perfecte binnenactiviteit tijdens de gure januarimaand! Het is ter plekke ook mogelijk om broodjes en drinken te kopen.

Peuterswing

Een swingende  workshop speciaal voor peuters van 1,5 t/m 4 jaar. Kom klappen, stampen, zingen, springen, zwierezwaaien en dansen tijdens Peuterswing! Onder begeleiding van Nanda Kievit en haar accordeon gaan de kinderen samen met ouders/verzorgers op een ongedwongen en speelse manier met muziek en dans bezig. Deze gezellige workshop wordt twee keer georganiseerd:

Aanmelden kan via de site van de bibliotheek: Agenda (biblionetgroningen.nl)

Muzikale voorstelling ‘Nee! zei Konijn’

Heb je het prentenboek ‘Nee! zei Konijn’ al gelezen? Deze voorstelling van Sonja de Haan is hier een mooi, muzikaal vervolg op! Luister naar de vrolijke liedjes, vermakelijke grapjes en mooie muziekinstrumenten. Sonja geeft muziek op schoot op de muziekschool van Veendam. Deze voorstelling vol beweging en spel is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en vindt plaats:

Muzikaal theater door Pie en Raatje

Suus de Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos. Maar August houdt helemaal niet van verrassingen! Wat zou Suus van plan zijn? Ontdek het tijdens de muzikale theatervoorstelling van Pie en Raatje. Deze hartverwarmende theatervoorstelling is geschikt voor peuters en kleuters van 3 t/m 6 jaar en vindt plaats:

Aanmelden voor de voorstellingen is helaas niet meer mogelijk, alles is volgeboekt. Maar er zijn nog genoeg andere, leuke activiteiten te beleven!

Rinkel en Saar naar de onderwaterwereld’! (2+)

Rups Rinkel en lieveheersbeestje Saar gaan op avontuur! Vanuit de tuin komen ze door het magische belletje van Rinkel in een betoverende wereld onder water, waar ze van alles beleven en zeedieren ontmoeten, zoals een zeepaardje. De prikkelarme voorstelling met handpoppen is interactief en afwisselend, aansluitend op de spanningsboog van kinderen (vanaf 2 jaar).

Komt u ook meegenieten met uw kleintjes van het verhaal en de liedjes?

Duur: +/- 40 minuten (geen pauze)

Bibliotheek Veendam leest voor!

Een medewerker van de Bibliotheek Veendam leest voor uit spannende en griezelige verhalen. Het verhaal kan gaan over grappige griezels, een donker bos of  een gevaarlijk monster.

Je kan een griezel kleurplaat maken en je kan je laten schminken tot een spook, een heks of bijvoorbeeld een skelet. Kom daarnaast  verkleed en dan jaag je de stuipen op het lijf van je pappa, mamma of buren.

 

Inclusief garderobe en drankje

Oorspronkelijk script: Paul Passchier | liedteksten en muziek: Gert-Jan van den Ende | regie: Wilma Hoornstra

Van de immens populaire Pieter Konijn-boekjes van Beatrix Potter zijn inmiddels meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Gert-Jan van den Ende en Wilma Hoornstra maken een grappige, spannende, muzikale en interactieve voorstelling voor de allerkleinsten met het sympathieke konijn in de hoofdrol. Hij raakt verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt Pieter Konijn gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. Het is een prachtig avontuur met poppen en een schitterend decor. Aan de kinderen die komen kijken wordt gevraagd om van tevoren een liedje te leren om dat samen met Pieter Konijn te zingen.

Het liedje dat de kinderen kunnen leren en tijdens de show meezingen staat op www.pieterkonijntheater.nl.

Samen op stap

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Foyer speeltuin open om 14.00 uur

www.vanaf2.nl

 

Super Magic! (6+) - een betoverende ervaring voor de hele familie

Inclusief garderobe en drankje

Steven Kazàn zorgt samen met Jamie voor een dynamische show vol humor, interactie en niet te vergeten: magie en goocheltrucs. Het duo kwam in het voorjaar van 2020 op de kaart te staan door het razend populaire ‘Corona TV’. Hun quasi ongemakkelijke, grappige video’s vol trucs werden in korte tijd miljoenen keren bekeken. Want de appel valt natuurlijk niet ver van de boom, ook niet in huize Kazàn.

Voor aanvang zijn er allerlei dingen te doen in de foyer, waar een magische muur staat en je met een schatkaart een speciaal item kunt opzoeken. Na afloop kun je ook nog eens op de foto met Steven en Jamie.

!Nieuws!
Steven en Jamie Kazàn: Road to Vegas is de winnaar van de Televizier-Ring Jeugd 2023. Het goochelduo is dolgelukkig met de prachtige prijs. In de serie probeert Steven zijn grote droom te vervullen, een eigen show in Las Vegas, de woestijnstad waar legendarische illusionisten als David Copperfield, Siegfried & Roy en Hans Klok furore maakten. Zijn poging sloeg aan, want Steven kreeg de meeste stemmen.

“We hebben nog nooit in ons leven een prijs gewonnen en dat dit dan de eerste is, is heel bijzonder.” 

www.stevenkazan.com

 

De Grote show voor Sinterklaas

O nee, als dat maar goed gaat. Alle Pieten zijn zich aan het bemoeien met de grote show voor Sinterklaas. Hij is tenslotte jarig binnenkort. Hoofdpiet snapt er niks meer van en wil dat de Pieten weer rustig gaan worden. Pepita is druk bezig met het oefenen van de liedjes en Tussendoor Piet is met van alles en nog wat tussendoor bezig. Tekeningen, gedichten, muziek en alles tussendoor. Gelukkig is Pietelientje er nog en die lijkt alles in de hand te hebben. Maar wat is dat nou, Lievelingspiet, Wenspiet en alle andere Pieten lijken wel een heel ander plan te hebben. Als dat maar goed komt…..

Wil jij de Pieten helpen met de Grote show voor Sinterklaas, kom dan naar het theater. Zing en dans mee op de grootste hits zoals de Pepernotenmambo, Pakjes hier – Pakjes daar, Super Sinterklaas en nog veel meer. Natuurlijk maken de Pieten er weer een gigantisch feest van samen met de enige echte Pietenband. Blijf dan maar eens op je stoel zitten! O ja, vergeet niet je tekening of verlanglijstje mee te nemen voor Sinterklaas.

De Grote show voor Sinterklaas is een interactieve theatershow met als afsluiting een meet & greet met Sinterklaas en zijn Pieten.

 

Klein Amsterdam Producties

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam
maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!
De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die
maken steeds ruzie.

“Wie is er hier de Baas?
Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit!
Waarom zat je nou daaraan, waarom?
Wie is er hier de baas?
Ja, nou is het stuk, helaas.”
Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen
spelen, moet Boris ingrijpen.
“Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.”

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een
voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Foyer speeltuin open om 14.00 uur

 

Bonte avond op de boerderij

Inclusief ranja en koffie/thee

Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje, komen terug naar het theater om samen met jou het gezelligste feest van het jaar te organiseren! Na al hun avonturen op onder meer TV, in de bioscoop en bij Avonturenboerderij Molenwaard maken Fien en Teun er tijdens deze spiksplinternieuwe familievoorstelling weer een écht Hollands feestje van.

Wanneer de buurvrouw van Fien en Teun een avondje komt oppassen, besluiten het vrolijke boertje en boerinnetje een heuse Boeren Bonte Avond te organiseren. Maar… wat is dat eigenlijk, een bonte avond? En wat heb je er allemaal voor nodig? Gelukkig krijgen Fien en Teun hulp van hun dierenvriendjes en zelfs de buurvrouw bereidt in het diepste geheim een spetterend optreden voor. Dat belooft een muzikaal feest te worden, met vele bekende én nieuwe liedjes. Kom jij ook meezingen en -dansen tijdens deze bonte theatershow?

De muzikale familievoorstelling ‘Fien & Teun, Bonte avond op de boerderij’ is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

Boerderij Experience

Vóór en na de voorstelling kunnen de kleinste bezoekers zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer van het theater. Hier ontdekken ze al spelenderwijs van alles over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien en Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto en een dikke knuffel.

 

 

 

 

 

 

Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) is het thema Bij mij thuis. Hiermee vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Elk jaar worden er twee boeken speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek: dit jaar schrijft Sanne Rooseboom het Kinderboekenweekgeschenk en maakt Yvonne Jagtenberg het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Timo woont op de derde verdieping van een flat. Naast hem woont zijn beste vriend Monnamoer, de kat van de buren. Op een dag gaat de bel bij de buren en staat mevrouw Milèn van de dierenopvang op de stoep. Monnamoer heeft een vreselijke ziekte zegt ze, en de kat moet met haar mee. Maar mevrouw Milèn is allesbehalve een echte dierenvriend. Ze heeft verschrikkelijke plannen met Monnamoer. Timo moet zijn vriend redden. Maar hij staat er helemaal alleen voor, want niemand gelooft hem. Als hij de hoop bijna heeft opgegeven krijgt hij opeens hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Is Monnamoer dan toch nog te redden? Een idiote rit door de stad volgt; via het stadhuisplein, de ketchupfabriek en het voetbalstadion, terwijl de tijd langzaam wegtikt…

FLATKAT is een even ontroerende als hilarische vertelvoorstelling over een jongen die het niet pikt. Over vallen en weer opstaan, vriendschap, en vertrouwen in jezelf. Begenadigd verteller en speler Harro van Lien zet in FLATKAT een veelvoud van grappige en illustere personages neer.