Navigatie overslaan

Het Is Bijna Kerst!

In deze workshop gaan we kerstliedjes zingen, luisteren naar muziek, bewegen en op muziekinstrumentjes spelen.
De workshop is voor (groot)ouder en (klein)kind in de leeftijd van 1 tot en met 3,5 jaar.

Deze workshop wordt gegeven door Muziek op Schoot docent: Sonja de Haan.

Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk dus bestel snel een ticket!

Duur: 40 minuten


In samenwerking met Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam

Kinderdisco WoW!

Het is altijd tijd voor een feestje! Kinderdisco WoW! in vanBeresteyn heeft alle ingrediënten voor een geweldig discofeestje. Want wat is nou mooier dan om uit je dak te gaan met echte dj’s en flitsende lampen! Swing lekker mee met DJ Irish & DJ Peter Mans. De kinderen worden verwelkomd met wat lekker en het is mogelijk om iets te drinken of wat lekkers te kopen. Wie weet dans jij bij ons op de dansvloer!

Het Kleine Theater

Inclusief garderobe koffie/thee en ranja

Actrices Anke Engels en Vimala Nijenhuis geven met hun gezelschap Het Kleine Theater een eigen draai aan bekende sprookjes. Ze buigen zich dit keer, begeleid door muzikant Florin Negreanu, over Andersens beroemde en beeldschone winterse sprookje over het meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder ontvlammend stokje verschijnt een droombeeld, als een stille wens. Droevig? Nee, ontroerend, vindt Het Kleine Theater. Dus negeert de groep de verdrietige kant van het verhaal niet, maar geeft er wel een optimistische draai aan en laat het meisje nog lang en gelukkig leven.

www.vanaf2.nl
www.hetkleinetheater.nl

Kikker is verliefd! (3+)

Inclusief garderobe, koffie/thee en ranja

Eigenlijk zit Kikker het liefst in zijn eigen huis aan de rivier, maar een uitstapje naar het theater vindt hij ook superleuk. Samen met zijn vriendjes komt de kinderheld uit de prachtige prentenboeken van Max Velthuijs langs met een spiksplinternieuwe, spetterende familiemusical. Hij voelt zich wel een beetje vreemd de laatste tijd. Kikker moet lachen en huilen tegelijk, er zitten vlinders in zijn buik en zijn hart klopt sneller dan normaal. Wat is er aan de hand? Heeft hij misschien honger? Is hij ziek? Zijn vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas doen er alles aan om antwoord te krijgen. Ben jij ook zo benieuwd? Kom dan naar het theater en beleef samen met Kikker en zijn vriendjes een vrolijk, muzikaal avontuur. Naar het boek ‘Kikker is verliefd’ van Max Velthuijs.

www.vanhoorne.com

De Grote Show voor Sinterklaas

Pietelientje is samen met Hoofdpiet druk aan het voorbereiden voor de Grote Show van Sinterklaas. Testpiet vraagt zich af of het allemaal wel goed komt. Ook Pepita, Huispiet en Wenspiet zijn er niet helemaal zeker van. Alle Pieten worden een beetje onrustig, het moet natuurlijk wel goed komen voordat Sinterklaas het theater binnenkomt… Gelukkig is daar Tussendoorpiet met een grote verrassing, maar is dat wel de oplossing? De twijfel slaat toe, komt dit wel allemaal goed? Komt Sinterklaas wel echt naar het theater? Kom naar De Grote Show voor Sinterklaas en beleef het mee!
Zing en dans mee op de grootse hits zoals ‘de Pepernotenmambo’, ‘Pakjes hier – Pakjes daar’, ‘Super Sinterklaas’ en nog veel meer. Natuurlijk maken de Pieten er weer een gigantisch feest van samen met de enige echte Pietenband.

City Lights (8+)

Een kado voor u van Theater vanBeresteyn

Theater vanBeresteyn heeft een kado voor u: een ticket voor de familievoorstelling (8+) van Bodecker & Neander op zaterdag 15 oktober.

Het publiek vindt nog niet altijd de weg terug naar het theater en op deze manier wil vanBeresteyn laten zien hoe mooi, bijzonder en spectaculair een avondje theater is. Na de voorstelling mag u zelf bepalen wat u de voorstelling waard vindt en kunt u een donatie achterlaten bij één van de medewerkers van vanBeresteyn.

Over de voorstelling:
Bodecker & Neander treden met hun voorstellingen in de voetsporen van hun leermeester Marcel Marceau. Het Berlijnse duo was jarenlang podiumpartner en leerling van de legendarische Franse mimespeler en clown. Zonder ook maar één woord te veel te zeggen, creëren Bodecker & Neander optische illusies, magische verrassingen en fantastische reizen door de tijd. Al ruim twintig jaar spreken hun voorstellingen tot de verbeelding. Razendsnel ontstaan soms poëtische, dan weer groteske scènes. Ga mee naar de met neon verlichte straten, steegjes en buitenwijken van wereldsteden, naar het perron van een anoniem treinstation of sta even stil onder het uithangbord van een kleine herberg. ‘City Lights’ voelt als een reisdagboek waarin je nooit uitgekeken raakt.

Wat moet u doen om aan een ticket te komen voor deze prachtige en verrassende voorstelling? U reserveert uw vrijkaart(en) via vanberesteyn.nl, u bestelt uw kaart bij de kassa in vanBeresteyn of u belt met 0598-634566.

Laat u verrassen en kom met kinderen, kleinkinderen vrienden of buren naar deze voorstelling!

 

www.bodecker-neander.de

Katiuscia Principato

Inclusief garderobe koffie/thee of ranja

Hoezo de hele dag op m’n playstation? Wat nou met m’n hoofd in m’n mobiel? Natuurlijk vind ik het leuk om buiten in de natuur te zijn. Of ik weet welke dieren ’s nachts wakker zijn en wat een meikever is? Duhh. En ja natuurlijk moet rommel in de prullenbak, want anders kon je weleens bezoek krijgen van Plonster het plastic monster. ‘Gi-Ga-Groen!’ is niet alleen het thema van de Kinderboekenweek 2022, maar ook een grappige, beetje spannende, muzikale voorstelling over de natuur, de aarde en wat wij kunnen doen om deze mooi te houden. Gemaakt en gespeeld door Katiuscia Principato die eerder de kleuters vermaakte met voorstellingen als ‘Knofje’, ‘Geitje’ en ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’.

www.vanaf2.nl

André het Astronautje

Van Klein Amsterdam Producties verovert de harten van alle jongens en meisjes die wel eens een ruimtereis zouden willen maken. Want hoe word je astronaut? Hoe sterk en snel moet je zijn? Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS.

Ernst en Bobbie weten het niet meer.. (4 t/m 8 jaar)

Inclusief garderobe, koffie/thee en ranja

De populairste kinderhelden van Nederland komen terug met een nieuwe meedoe- en meezingvoorstelling. In deze familieshow draait het zoals gewoonlijk om grappen, avontuur en muziek. Ernst en Bobbie doen ditmaal mee aan een bijzondere wedstrijd, met als hoofdprijs een droomvakantie. Wonder boven wonder winnen ze, alleen van een beetje relaxt op een tropisch strand liggen komt niets terecht. Alles gaat mis en belandt het duo in Amerika. Hoe dit allemaal afloopt, gaan we niet verklappen, zeker is wel dat het een groot feest wordt waarbij alle bekende Ernst en Bobbie-hits voorbijkomen. De vorige voorstelling, ‘Geklungel in de jungle’, kreeg vijf sterren in Algemeen Dagblad: “Een theaterbelevenis voor jong én oud, waar geen spelcomputer tegenop kan.”

www.ernstbobbie.nl

Chaos in het Sprookjesbos! - Dé kinderkomedie van het jaar!

Inclusief garderobe, koffie/thee en ranja

Het belooft nu al de leukste dag van het jaar te worden, want Pip en Pelle komen naar je toe dit theaterseizoen! Samen met hun trouwe en knotsgekke vriend Arie de Postbode zetten ze de zaal op zijn kop.

Als Pip & Pelle een bijzondere en sprookjesachtige opdracht krijgen, begint de verwarring en is de chaos compleet! Rondvliegende veren, dansende boerderijdieren, dwarrelende prinsessen, mysterieuze fakirs, dartelende kamelen en zingende heksen. Alles komt in hoog tempo aan je voorbij! De kinderen mogen meezingen, meedansen en vooral meegenieten! Misverstanden, gekke capriolen, verrassende wendingen, domme boeven en vooral heel veel hilariteit! Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een doldwaze komedie, die onvergetelijk is voor jong en oud!

De kinderen mogen verkleed komen als in favorieten sprookjesfiguur.