Navigatie overslaan

Rinkel en Saar naar de onderwaterwereld’! (2+)

Rups Rinkel en lieveheersbeestje Saar gaan op avontuur! Vanuit de tuin komen ze door het magische belletje van Rinkel in een betoverende wereld onder water, waar ze van alles beleven en zeedieren ontmoeten, zoals een zeepaardje. De prikkelarme voorstelling met handpoppen is interactief en afwisselend, aansluitend op de spanningsboog van kinderen (vanaf 2 jaar).

Komt u ook meegenieten met uw kleintjes van het verhaal en de liedjes?

Duur: +/- 40 minuten (geen pauze)

Kinderdisco WoW! in vanBeresteyn heeft alle ingrediënten voor een geweldig discofeestje. Want wat is nou mooier dan om uit je dak te gaan met echte dj’s en flitsende lampen! En deze keer maken we er een griezeldisco van.

Swing en griezel lekker mee met DJ Irish & DJ Peter Mans. Je wordt verwelkomd met wat lekkers en het is mogelijk om iets te drinken of wat lekkers te kopen. Bestel snel je discoticket!

 

 

Bibliotheek Veendam leest voor!

Een medewerker van de Bibliotheek Veendam leest voor uit spannende en griezelige verhalen. Het verhaal kan gaan over grappige griezels, een donker bos of  een gevaarlijk monster.

Je kan een griezel kleurplaat maken en je kan je laten schminken tot een spook, een heks of bijvoorbeeld een skelet. Kom daarnaast  verkleed en dan jaag je de stuipen op het lijf van je pappa, mamma of buren.

 

Met poppenspeelster Ila van der Pouw

Inclusief griezeldrankje

Het voorname, vervallen landhuis staat al jaren leeg. De deuren kraken en piepen. Woont er nog iemand? Soms lijkt een schaduw langs een raam te lopen. Het verhaal gaat dat er een schat verborgen ligt in de oude villa. Maar de gravin hield wel van een feestje. Dus of er nog iets over is van al die rijkdommen? Dan verschijnt Amelie, de enige en laatste erfgenaam van Villa Fantoom. Zij is vastberaden de schat te vinden. Maar of haar dat gaat lukken? In de vreemde villa is niets zoals het lijkt.

Villa Fantoom is een remake van een internationaal bekroonde en succesvolle voorstelling van Ila van der Pouw uit 2006. Het verhaal over een hebzuchtige erfgename die familie en vrienden uit een ver verleden ontdekt, vond niet alleen weerklank in Nederland maar ook in China waar het als dramaturgisch vernieuwend en een voorbeeld van modern poppenspel werd ontvangen. Hoogste tijd dus dat een nieuw publiek deze opmerkelijke voorstelling ontdekt in een eigentijdse versie met medewerking van danseres Noa Janssen.

Villa Fantoom is een komischespannende en magische griezelvoorstelling voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders. Met betoverende dans van Noa Janssen en meesterlijk poppenspel van Ila van der Pouw.

 

Over Ila van der Pouw

Ila is in Hoorn geboren en groeit op in Zaandam. Na een aantal jaren in het onderwijs besluit Ila om theater te maken. In 2008 wordt Ila genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs en wint de publieksprijs van het Noord Hollands dagblad. Uit het juryrapport: “De zorgvuldige en pakkende manier waarop Ila van der Pouw haar poppen in een magisch verhaal tot leven weet te brengen, doet de grens tussen spel en werkelijkheid vervagen.” In dat zelfde jaar wint ze op het “World Puppet Festival” in Praag de prijs voor beste poppenspeler.

http://www.ilavanderpouw.nl/

Inclusief garderobe en drankje

Oorspronkelijk script: Paul Passchier | liedteksten en muziek: Gert-Jan van den Ende | regie: Wilma Hoornstra

Van de immens populaire Pieter Konijn-boekjes van Beatrix Potter zijn inmiddels meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Gert-Jan van den Ende en Wilma Hoornstra maken een grappige, spannende, muzikale en interactieve voorstelling voor de allerkleinsten met het sympathieke konijn in de hoofdrol. Hij raakt verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt Pieter Konijn gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. Het is een prachtig avontuur met poppen en een schitterend decor. Aan de kinderen die komen kijken wordt gevraagd om van tevoren een liedje te leren om dat samen met Pieter Konijn te zingen.

Het liedje dat de kinderen kunnen leren en tijdens de show meezingen staat op www.pieterkonijntheater.nl.

Samen op stap

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Foyer speeltuin open om 14.00 uur

www.vanaf2.nl

 

Super Magic! (6+) - een betoverende ervaring voor de hele familie

Inclusief garderobe en drankje

Steven Kazàn zorgt samen met Jamie voor een dynamische show vol humor, interactie en niet te vergeten: magie en goocheltrucs. Het duo kwam in het voorjaar van 2020 op de kaart te staan door het razend populaire ‘Corona TV’. Hun quasi ongemakkelijke, grappige video’s vol trucs werden in korte tijd miljoenen keren bekeken. Want de appel valt natuurlijk niet ver van de boom, ook niet in huize Kazàn.

Voor aanvang zijn er allerlei dingen te doen in de foyer, waar een magische muur staat en je met een schatkaart een speciaal item kunt opzoeken. Na afloop kun je ook nog eens op de foto met Steven en Jamie.

www.stevenkazan.com

 

De Grote show voor Sinterklaas

O nee, als dat maar goed gaat. Alle Pieten zijn zich aan het bemoeien met de grote show voor Sinterklaas. Hij is tenslotte jarig binnenkort. Hoofdpiet snapt er niks meer van en wil dat de Pieten weer rustig gaan worden. Pepita is druk bezig met het oefenen van de liedjes en Tussendoor Piet is met van alles en nog wat tussendoor bezig. Tekeningen, gedichten, muziek en alles tussendoor. Gelukkig is Pietelientje er nog en die lijkt alles in de hand te hebben. Maar wat is dat nou, Lievelingspiet, Wenspiet en alle andere Pieten lijken wel een heel ander plan te hebben. Als dat maar goed komt…..

Wil jij de Pieten helpen met de Grote show voor Sinterklaas, kom dan naar het theater. Zing en dans mee op de grootste hits zoals de Pepernotenmambo, Pakjes hier – Pakjes daar, Super Sinterklaas en nog veel meer. Natuurlijk maken de Pieten er weer een gigantisch feest van samen met de enige echte Pietenband. Blijf dan maar eens op je stoel zitten! O ja, vergeet niet je tekening of verlanglijstje mee te nemen voor Sinterklaas.

De Grote show voor Sinterklaas is een interactieve theatershow met als afsluiting een meet & greet met Sinterklaas en zijn Pieten.

 

Klein Amsterdam Producties

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam
maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!
De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die
maken steeds ruzie.

“Wie is er hier de Baas?
Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit!
Waarom zat je nou daaraan, waarom?
Wie is er hier de baas?
Ja, nou is het stuk, helaas.”
Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen
spelen, moet Boris ingrijpen.
“Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.”

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een
voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Foyer speeltuin open om 14.00 uur

 

Bonte avond op de boerderij

Inclusief ranja en koffie/thee

Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje, komen terug naar het theater om samen met jou het gezelligste feest van het jaar te organiseren! Na al hun avonturen op onder meer TV, in de bioscoop en bij Avonturenboerderij Molenwaard maken Fien en Teun er tijdens deze spiksplinternieuwe familievoorstelling weer een écht Hollands feestje van.

Wanneer de buurvrouw van Fien en Teun een avondje komt oppassen, besluiten het vrolijke boertje en boerinnetje een heuse Boeren Bonte Avond te organiseren. Maar… wat is dat eigenlijk, een bonte avond? En wat heb je er allemaal voor nodig? Gelukkig krijgen Fien en Teun hulp van hun dierenvriendjes en zelfs de buurvrouw bereidt in het diepste geheim een spetterend optreden voor. Dat belooft een muzikaal feest te worden, met vele bekende én nieuwe liedjes. Kom jij ook meezingen en -dansen tijdens deze bonte theatershow?

De muzikale familievoorstelling ‘Fien & Teun, Bonte avond op de boerderij’ is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

Boerderij Experience

Vóór en na de voorstelling kunnen de kleinste bezoekers zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer van het theater. Hier ontdekken ze al spelenderwijs van alles over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien en Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto en een dikke knuffel.