Navigatie overslaan

Het Kabouterboek (2+)

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekers naar de stad. Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Tijdens het festival voor peuters en kleuters zijn er twee voorstellingen te zien: Sam & Julia (3+) en Het Kabouterboek (2+). In de foyer is een prachtige Prentenboekenstad om naar hartenlust te spelen.

Kom alles te weten over kabouters in de voorstelling Het Kabouterboek, naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen. Hoe klinkt het als kabouters zingen (vals!), hoe ruiken ze, hoe voelt een huisbeest aan? Marianne van Houten creëert de kabouterwereld op het podium en met een Heel Groot Kabouterboek neemt ze alle kijkers mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie?

 

 

De Tijdreiziger (6+)

Inclusief garderobe en drankje

Nigel Otermans (2001) werd in 2022 Nederlands Kampioen Illusionisme. Jurylid Hans Klok concludeerde: “Op dit moment is Nigel het grootste talent in zijn categorie.” In zijn nieuwe show maken Nigel en zijn Wonder Girls een betoverende reis door de tijd met meer dan twintig grote illusies. Nigel krijgt een mysterieuze kist, die een tijdmachine blijkt te zijn. Daarmee reist hij onder meer naar de middeleeuwen (toen goochelen ten strengste verboden was) via de jaren vijftig (toen het variété zijn gloriejaren beleefde) naar de toekomst om te ontdekken hoe er dan gegoocheld wordt. Lukt het Nigel om in onze tijd terug te komen? Stap in de magische wereld van deze illusionist en beleef een geweldige middag met het hele gezin.

De NEEhoorn (7+)

script: Peter Heerschop, naar het gelijknamige boek van Marc-Uwe Kling en Astrid Henn | vertaling: Jaap Robben | regie: Naomi van der Linden | regieassistent: Lichelle van der Zijl | spel: Iris Bakker, Daniëlle Deddens, Max Laros en Lucas Schilperoort | muziek: DIEHELEDING | decor- en kostuumontwerp: Anouk van Schie | lichtontwerp: Jordy Veenstra

‘De NEEhoorn’ is een brutale en stoere familiemusical, gebaseerd op het populaire, gelijknamige kinderboek, bewerkt door cabaretier Peter Heerschop en met muziek van hiphopcollectief DIEHELEDING. Iedereen voelt zich weleens niet op zijn plek, maar als je je zelfs in het paradijs niet thuis voelt, waar moet je dan nog naartoe? Stap binnen in het kleurrijke Heerlijke Hartenwoud, het thuis van de eigenwijze NEEhoorn en zijn vrienden: de WATbeer die soms niet hoort en soms niet luistert, de brutale KUS-m’n-KONT-hond en de WELLES-prinses die altijd gelijk wil hebben. Samen gaan ze op zoek naar het mysterieuze NERGENS. Een ondeugende voorstelling voor kinderen die durven te dromen, een feest der herkenning voor (groot)ouders met een kleine, eigenwijze NEEhoorn thuis en ook voor grote broers en zussen valt er heel veel te lachen.

www.bostheaterproducties.nl

Op Pad In De Stad - Sam & Julia (3+)

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekers naar de stad. Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Tijdens het festival voor peuters en kleuters zijn er twee voorstellingen te zien: Sam & Julia (3+) en Het Kabouterboek (2+). In de foyer is een prachtige Prentenboekenstad om naar hartenlust te spelen.

Een muzikale voorstelling over de bekende muizen van het Muizenhuis van Karina Schaapman. In het Muizenhuis vind je alles wat je ook in de stad vindt; werkplaatsen, winkels, een fabriek en natuurlijk heel veel muizen! Sam en Julia ontmoeten rare snuiters en vrije vogels, snuffelen door hun eigen omgeving en ontdekken dat een avontuur in een klein hoekje zit!

 

Sprookjes uit de Tovertuin (2+)

Regie: Mark Haayema

De liefste hondjes Woezel en Pip komen terug naar het theater en nemen je opnieuw mee naar een wereld vol magie en plezier in een gloednieuw en muzikaal sprookjesfeest. Nadat de Wijze Varen heeft voorgelezen uit het bijzondere sprookjesboek, komen Woezel en Pip op een idee: ze gaan hem verrassen met een sprookjesoptreden. Ze duiken in de verkleedkist en bouwen een écht theater, met een toneel en rode gordijnen. Dan wordt het tijd om te oefenen. Alleen: welk sprookje? Woezel, Pip, Charlie en Buurpoes hebben allemaal hun eigen favoriet. Gelukkig heeft Molletje een goed plan: ze gaan het lievelingssprookje van de Wijze Varen kiezen. Maar hoe ging dat ook alweer? Kom lekker dansen en zingen tijdens dit leukste en vrolijkste uitje voor de kleintjes.

www.vanhoorne.com

Om er een echt feest van te maken zouden Woezel en Pip het heel leuk vinden als al hun theatervriendjes verkleed de voorstelling bezoeken. Vóór en na de voorstelling kunnen jullie je mooiste kleurwerkje maken in de foyer van het theater en na afloop komen Woezel, Pip en hun vriendjes natuurlijk naar de foyer voor een foto en een dikke knuffel.

Met Meet & Greet!

Wil jij de Pieten helpen met de ‘Grote show voor Sinterklaas’? Kom dan naar theater vanBeresteyn. Dans en zing mee op de grootse hits zoals de ‘Pepernotenmambo’, ‘Pakjes hier – Pakjes daar’, ‘Super Sinterklaas’ en nog veel meer. Natuurlijk maken de Pieten er weer een gigantisch feest van samen met de enige echte Pietenband. Blijf dan maar eens op je stoel zitten! Vergeet niet je tekening of verlanglijstje mee te nemen voor Sinterklaas! De Grote show voor Sinterklaas is een interactieve theatershow met als afsluiting een Meet & Greet met Sinterklaas en zijn Pieten.

Een muzikale kerstvoorstelling

Marianne van Houten zingt de mooiste en leukste kerstliedjes in een nieuw jasje én verpakt in een bijzonder en verrassend kerstverhaal.

Marianne vindt niet alleen kerstkaarten in haar brievenbus, maar ook een geboortekaartje! Ze gaat op kraambezoek, maar onderweg komt ze een herder tegen die een schaapje mist. Zullen ze het schaapje samen vinden? Onderweg maakt ze natuurlijk een ritje op de slee, ga je mee?

Het verhaal bestaat uit elementen van het originele kerstverhaal en kerstthema’s van nu zoals de kerstboom. Er komen veel bestaande kerstliedjes voorbij met aangepaste tekst waardoor ze in het verhaal passen, zowel uit het originele kerstverhaal (zoals De Herdertjes Lagen Bij Nachten) als nieuwerwetse (zoals Oh Denneboom en I’m Dreaming of a White Christmas). Met prachtige pianobegeleiding ingespeeld door Bert van den Brink.

 

Pim & Pom vinden een schat! (2 t/m 7 jaar)

Kattenvriendjes Pim en Pom lezen wel iets heel bijzonders in de poezenkrant. Er is een schat gevonden op zolder, een paar huizen verderop. De katten vinden dit natuurlijk erg spannend. Ze willen ook op schattenjacht. Al snel ontdekken ze dat hun eigen zolder vol met avonturen zit. Vinden Pim en Pom een schat? Help jij ze mee? Beleef een spannend, grappig en muzikaal avontuur op deze bijzondere zolder.
De veelzijdige theatermaker Mario Perton maakt van Pim en Pom altijd een heerlijke beleving voor jong en oud, met een bak vol creativiteit, energie en liefde voor poppenspel.

www.pimenpom.com

Een Nacht In De Efteling

Inclusief garderobe en drankje

In deze hilarische voorstellig komen de wonderlijke wereld van de Efteling en de traditie van de komedies van Jon van Eerd samen tot een explosieve, unieke en onvergetelijke voorstelling.

Met deze voorstelling neem je plaats in een achtbaan van te gekke situaties en dolkomische Harrie Vermeulen-achtige ontwikkelingen. Dit is een niet te missen, unieke samensmelting van de betovering en verwondering uit de Efteling tot een hysterisch grappige achtbaan van idiote misverstanden, spannende achtervolgingen en kolderieke belevenissen zoals je die van Jon van Eerd gewend bent.

Wat gebeurt er als de zusjes Julia en Sophie op zoek gaan naar de waarheid tussen fantasie en werkelijkheid? Tijdens een nachtelijk avontuur belanden zij achter de poorten van de Efteling waar iets vreemds aan de hand is. Het lijkt wel alsof alles op zijn kop staat en dat niets meer klopt. De Fakir kan niet meer op zijn tapijt vliegen omdat hij hoogtevrees heeft. De klokken van Frau Schmeperling lopen niet meer, omdat de muizen denken dat ze een olifant zijn. Roodkapje is op zoek naar haar ware identiteit. En in de ‘Danse Macabre’ zijn de geesten hun ritmegevoel kwijt. En wat als deze
Eftelingbewoners zich in de talkshow van Eva Drienek moeten komen verantwoorden?

Er volgt een doldwaas en aanstekelijk komisch avontuur waarbij u meegenomen wordt in een
opeenstapeling van misverstanden, briljante decorvondsten en uitdagende luchtkastelen.
Dit is de op hol geslagen wereld van de Efteling, zoals u de Efteling nog nooit hebt beleefd. De Efteling staat garant voor een wereld vol wonderen. De tekst en regie van Jon van Eerd staat garant voor een avond vol plezier en dagen napret.

Leuker dan TikTok, actueler dan Instagram en oprecht genieten! Eindelijk écht een voorstelling voor iedereen boven de 1 meter 20. En dat bij jou in het theater.
Met onder andere Patrick Martens, Zjon Smaal, Lars Vaessen, Suzanna Pleiter, Cathalijne de Sonnaville en Bente Stoelwinder.

Fotograaf
Axel Drenth (AV Fotoreportage)
Leeftijd
Voor iedereen boven de 1,20 meter

 

Nationaal Jeugd Musical Theater

Nationaal Jeugd Musical Theater maakt van het beroemde sprookje van Sneeuwwitje een hartverwarmende familiemusical over liefde voor jezelf, elkaar en moeder aarde. De groep sleept je mee in een avontuurlijke zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid.

In een land hier ver vandaan leeft de prachtige prinses Tourmalynn, een meisje dat één is met de natuur. Nadat haar moeder op mysterieuze wijze is gestorven, trouwt haar vader met Alvena, een beeldschone, kille vrouw. De nieuwe koningin heeft een magische spiegel, die haar vertelt dat Tourmalynn mooier is dan zij. Ze geeft een jageres, die van jongs af aan al Tourmalynns beste vriendin is, de opdracht de prinses te doden. Tourmalynn vlucht het magische woud in en krijgt hulp van een prins uit een naburig koninkrijk die meer weet van Alvena’s duistere geheim. Lukt het om de boze koningin en haar allesverwoestende jaloezie te verslaan?