Navigatie overslaan

Maria de Fátima - Met ziel en zang

Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista begon op haar negende aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond zij op het podium samen met Amália Rodrigues. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s, voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Maria de Fátima heeft een groot aantal LP- en CD-opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen zij twaalf was.

Het ensemble wordt gevormd door:

Maria de Fátima:         Zang
Daniel Raposo:           Portugees gitaar
Hans van Gelderen:    Klassiek gitaar
Felix Hildenbrand:      Contrabas

(45 minuten)

Claudia Karapanou en Lucas Arango - Cambio

Flamencodanseres Claudia Karapanou is naar Nederland verhuisd voor de liefde. Lucas Arango, de flamencogitarist uit de voorstelling, is haar partner in het leven en op het podium. Hij besloot om aan Codarts te gaan studeren en na een jaar is ze hem gevolgd. Het multiculturele karakter, het grootstedelijke gevoel en de aanwezigheid van artiesten uit heel de wereld met verschillende artistieke achtergronden hebben ervoor gezorgd dat ze geen moment spijt heeft gehad van haar beslissing om zich in Rotterdam te vestigen. Bovendien was ze blij verrast dat er zo’n grote flamenco community is in Rotterdam en in Nederland.

‘Because of flamenco my life has been and still is an incredible journey with lots of surprises, joy, amazing people and places, passion for this art and of course…a lot of hard work’ – Claudia Karapanou.

(45 minuten)

Swan Lake

Inclusief garderobe en drankje

Een onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad. The Ukrainian National Ballet of Odessa brengt een inspirerende versie van ‘Swan Lake’. Het Zwanemeer is een van de beroemdste en meest geliefde werken, gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. Over de romantische liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette, koningin van de zwanen.

De werkelijk prachtige kostuums, decors en decoraties nemen u  mee naar de danszaal van het paleis tot aan de waterkant van het meer. Olga Kifyak is de 1st solist van The Ukrainian National Ballet of Odessa. Zij heeft internationaal meerdere publiekelijke en professionele awards gewonnen en wordt geroemd om haar ongelooflijk voetenwerk en gracieuze bewegingen. The Ukrainian National Ballet of Odessa toert sinds 2006 internationaal met diverse succesvolle producties. Het ballet staat onder artistiek leiding van Aleksandra Fedorina, die meermaals is onderscheiden voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van het nationaal ballet van Oekraïne.

www.ukrainiannationalballet.com