Navigatie overslaan

Net Alsof (try-out)

Briefje van Jochem Myjer

Lief publiek,

Na ruim vier jaar afwezigheid sta ik te popelen om jullie weer te zien. Eigenlijk is het altijd de bedoeling in een tekst als dit om te vertellen waar de nieuwe show over gaat. Maar de leukste  kinderfeestjes waren vroeger altijd de feestjes waar op de uitnodiging stond: ‘Neem je zwembroek mee, maar ik ga niet zeggen wat we gaan doen’. Toch?

Liefs,
Jochem Myjer

 

NB! De kaartverkoop verloopt via Djebber, een ticketplatform van impresariaat De Keet voor cabaret & comedy. Hier koopt u op een veilige en eerlijke manier smarttickets voor populaire voorstellingen.

Koop hier uw ticket via Djebber

Absurd

Inclusief garderobe en drankje

Als Brabant in het nieuws komt, gaat het vaak over XTC-laboratoria, mega-varkensstallen of, meer recent, het coronavirus. Als Brabanders ergens mee besmet zijn, dan is het wel met humor. Neem Nabil, een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet maffe typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zich in ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom. Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken, door “alweer een toptalent uit Brabant” (Theaterkrant).

www.nabilayad.com

Gewoon Roué

Inclusief garderobe en drankje

Roué Verveer speelt dit seizoen alweer zijn 10de cabaretvoorstelling Gewoon Roué. En het is tijd om dat te vieren! Met zijn charme verovert Roué inmiddels al meer dan 20 jaar de harten van het Nederlands publiek. Hij staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot.

Uiteindelijk wordt het dus een fantastische avond.. of eigenlijk een avondje ‘Gewoon Roué’!

www.roueverveer.nl

Finalistentour 36ste editie

Inclusief garderobe en drankje

Het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) is een van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland voor en door studenten. Jochem Myjer en Theo Maassen zijn slechts twee van de grote cabaretnamen voor wie er niets boven Groningen gaat en ook voor veel andere inmiddels gelouterde cabaretiers begon het ooit hier. De deelnemers aan de 36ste editie van het festival proberen hun grappen op dit moment nog uit voor de spiegel en in hun stamkroeg, in het najaar van 2022 barst de strijd om de prijzen echt los! Na een intensief traject met coaching door ervaren vakmensen maken de drie finalisten vervolgens een tour langs de theaters.

www.gscf.nl

ComedyPact is een samenwerking tussen Impact Entertainment en The Talent Room, beide ervaren op het gebied van het begeleiden van jong, aanstormend talent. Sinds dit jaar gaat een selectie van de talenten onder de noemer ComedyPact on Tour. Voor u als publiek het beste van twee werelden.

 

Lonneke Dort

Lonneke (winnaar juryprijs Amsterdams Kleinkunst Festival, 2017) zou willen leven als kluizenaar, maar kan het niet over haar hart verkrijgen om de mensheid achter zich te laten. Ook als dit betekent dat ze regelmatig ‘doei’ roept, maar niemand iets terug zegt. Haar tweede cabaretprogramma gaat over niets bijdragen aan de wereld, gadgets, voelen dat je leeft en niet meer weten hoe tonic smaakt, omdat er steeds gin in zit.

Thjum Arts

Als Thjum het podium op komt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat u na afloop niets anders dan onder de indruk kan zijn.

Thjum won zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2018 en haalde de finale van het Leids Cabaretfestival 2020.

Remy Evers

Remy is winnaar juryprijs Cameretten 2019 en hij toont zijn ideale wereld aan u. Van Prins Carnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Voor iedereen beter

Inclusief garderobe en drankje

Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling ‘Om Alles!’ in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, ad rem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot en vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

Opperhond

Inclusief garderobe en drankje

Cabaretier en zanger Ramon Chatrer (oud-Frans voor ‘castreren’) won in 2020 de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te horen met een muzikale column bij Giel Beelen op NPO Radio 2 en vorig jaar haalde hij de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.
In ‘Opperhond’ vraagt Ramon zich af waarom we ons altijd gedragen zoals van ons wordt verwacht? Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. Bij Ramon hoor jij er wel bij, zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages en zéker zonder schemerlamp. “Ramon is niet alleen een goede speler en zanger, maar ook een intrigerende maker.” (jury Groninger Studenten Cabaret Festival)

www.korthalsstuurman.nl

Mannen van niks

Inclusief garderobe en drankje

Maarten, Erik en Arend staan jaren met veel succes op het podium. Hun handelsmerk: mooie voorstellingen met een verhaal, waarbij de lach aan hun spreekwoordelijke kont hangt. Met een kritische en relativerende blik beschouwt het trio de kleine en grote zaken die de mens raken, om daar vervolgens een onnavolgbare twist aan te geven. De logica lijkt soms ver te zoeken: ze hebben overal een mening over en wie zijn ze zelf eigenlijk? In hun eerlijkheid tonen zij zich kwetsbaar en ligt de humor altijd op de loer. Toch zijn ze voorzichtig geworden: mag dit nog wel? Zijn ze wel woke? U gaat het zien in ‘Mannen van niks’ van Niet Schieten!

www.nietschieten.nl

Tis Hier Geen Hotel 2

Inclusief garderobe en drankje

Na het succes van de eerste aflevering, een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over leven én overleven met pubers, heten we u welkom bij ‘Tis Hier Geen Hotel 2’. Nóg meer gesmijt met deuren, hopeloos bankhangen en lege verpakkingen in de koelkast. In deze fonkelnieuwe voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker zien welke permanente staat van chaos er ontstaat als pubers het huis als hotel beschouwen. Ook al worden we soms knettergek van onze pubers, we houden toch van ze en we lachen meestal hard met ze én om ze. En zij natuurlijk om ons, want ‘OMG, we zijn zó boomer’. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest.

Van Houdini tot Copperfield (12+)

Inclusief garderobe en drankje

Rob en Emiel gaan terug naar hun roots in ‘Van Houdini tot Copperfield’. Geïnspireerd door hun illustere voorgangers mixt het duo magie, illusie en experimenten met andermans gedachten tot een show vol schijnbaar onmogelijke zaken. Een avond vol magi(e)strale acts en originele vondsten die u van de ene in de andere verbazing laten vallen, een avontuurlijke reis waarvan niemand weet waar die eindigt. Van vingervlugheid tot echte mindfucks: het komt allemaal voorbij. Rob en Emiel zijn de huidige en inmiddels veertienvoudig Nederlands kampioen goochelen. Ze werden gekozen tot de beste mentalisten ter wereld en vertegenwoordigen ons land tijdens het WK Magic 2022 in Canada.

www.robenemiel.nl