Navigatie overslaan

Ook dit jaar presenteren wij met trots ons nieuwe theaterprogramma tijdens OET! Een feestelijke middag met live previews. We nemen u in vogelvlucht mee door ons programma van het komende seizoen en u kunt direct onze nieuwe en uitgebreide brochure mee naar huis nemen. De previews zijn te zien in de foyer en gratis toegankelijk.

Wat staat er op het programma:

  • 14.00 uur Martijn Crins – Cabaret
  • 14.30 uur Sneeuwwitje de Musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater
  • 15.00 uur Nigel Otermans – Illusionist
  • 16.00 uur Waark – Toneel
  • 16.30 uur Denise Jannah – Gospel
  • 17.00 uur Wouter Monden – Cabaret
  • 17.30 uur Jan Henk de Groot


14.00 uur Martijn Crins – Cabaret

Martijn Crins is een cabaretier die studeerde aan de Academie voor Drama. Hij is winnaar van de jury- en publieksprijs van het Cameretten Festival.

Komend seizoen is hij in vanBeresteyn te zien met zijn tweede programma ‘Hè Fijn’. In ‘Hè Fijn’ gaat Martijn uitbundig en vol grappen de strijd aan met zijn driften.

Eerlijk, brutaal en volslagen eigenzinnig kijkt Martijn eens stevig in de dooie hoek van ons bestaan.

14.30 uur Sneeuwwitje de Musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Nationaal Jeugd Musical Theater maakt van het beroemde sprookje van Sneeuwwitje een hartverwarmende familiemusical over liefde voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

De groep sleept je mee in een avontuurlijke zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Tijdens de seizoenspresentatie krijgt u alvast een voorproefje van deze leuke musical die op 5 januari in vanBeresteyn te zien is.

15.00 uur Nigel Otermans – Illusionist

Nigel Otermans werd in 2022 Nederlands Kampioen Illusionisme. Jurylid Hans Klok concludeerde: “Op dit moment is Nigel het grootste talent in zijn categorie.”

In zijn nieuwe show De Tijdreiziger (6+) maken Nigel en zijn Wonder Girls een betoverende reis door de tijd met meer dan twintig grote illusies. Nigel is zondagmiddag 13 april te zien in vanBeresteyn.

16.00 uur Theatergroep Waark – Toneel

Theatergroep WAARK bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke jubileumtour!

Onder regie van Ben Smit komen vergeten legendes en volksverhalen tot leven, verhalen die een urgente verwijzing vormen naar de actualiteit.

Met livemuziek, speciaal gecomponeerd voor deze jubileumvoorstelling is het feest compleet. WAARK laat zien en horen hoe met muziek, optimisme, humor en een nuchter soort veerkracht de Groninger mentaliteit overleeft.

Theatergroep Waark is zondag 1 december te zien in vanBeresteyn.

16.30 uur Denise Jannah – Gospel

Denise Jannah brengt een eerbetoon aan The Queen of Gospel Mahalia Jackson. Na het succes van de Mahalia Kerkentour in diverse Nederlandse kerken, krijgt deze tour een vervolg in de Nederlandse theaters.

Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en ook meest ontroerende nummers van “the Queen of Gospel”. Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden.

Denise Jannah komt zondag 6 april 2025 naar vanBeresteyn.

17.00 uur Wouter Monden – Cabaret

Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met hem. Hij peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Net een gewoon mens, zou je denken. In ‘Stormbrein’ kijkt Wouter beter dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Want humor is volgens deze grappenfabrikant én ultraloper de enige reddingsboei om het hoofd boven water te houden.

Wouter komt zaterdag 23 november naar vanBeresteyn.

17.30 uur Jan Henk de Groot – Muziek / Oet Grunn

Soms hoor je een woord uit het verleden dat je gelijk terugbrengt naar een bepaald moment of een gebeurtenis. In Fiene gaat Jan Henk de Groot terug naar de zandbak van kleuterschool Bambi te Zuidhorn. Speulen mit fien zaand, ofwel fiene. Jan Henk verloor in korte tijd zijn vader en oma en legde herinneringen vast die hij niet wil vergeten. In het verlies vind je ook weer nieuwe inzichten en zelfs geluk. Want we moeten altijd weer door.

Met zijn fantastische 5 koppige band speelt Jan Henk liedjes van het nieuwe album Fiene en natuurlijk hits als Mamme van Michel en Kielsterachterweg.

Jan Henk de Groot komt zaterdag 26 oktober naar vanBeresteyn

Talkshow Pubquiz: Nieuws of Entertainment?

Inclusief garderobe en drankje

Wat was volgens het AD het´martelwerktuig´ van Eva Jinek? Welke BN´er verdient het meest per optreden? Welke trucjes passen de makers toe om hoge kijkcijfers te krijgen?

Waarom zijn we in Nederland toch zo dol op talkshows? Miljoenen mensen kijken dagelijks naar Vandaag Inside, Op 1, Jinek en vroeger al Barend & Van Dorp en De Wereld Draait Door. Het is dé plaats waar ons maatschappelijk debat gevoerd wordt. Maar moeten we daar blij mee zijn? Experts worden soms na 2,8 seconden al afgekapt en redacties zien liever BN´ers met een vlotte babbel.

Mediakenner Victor Vlam en communicatie-expert Lars Duursma zijn in Hilversum gevreesd vanwege hun populaire en spraakmakende media-podcast De Communicado´s. In een vermakelijk theatercollege verpakt als pubquiz fileren ze feilloos de dynamiek en dilemma´s van talkshows. Wie is de perfecte talkshowgast? Wat maakt Voetbal Inside zo ongelofelijk populair? En waarom praten zangers aan tafel over politiek?

Een interactief theatercollege boordevol bijzondere fragmenten en hilarische weetjes: na deze avond kijk je nooit meer hetzelfde naar talkshows.

Anderen over Victor en Lars en hun podcast:

Mediacourant: ´Gezaghebbend en gevreesd, vlijmscherp en immer onderhoudend´.

Alexander Klöpping: ´Ik luister elke week….´

Het Parool: ´Heldere denkers die het vaker niet dan wel met elkaar eens zijn, zéér de moeite waard.´

Rob Goossens: ´Een podcast die ik stiekem zelf had willen maken, zó goed.´

Marc Chavannes: ´Mijn favoriete podcast.´

De Grappigste Taalfoutjes Uit De Klas

Inclusief garderobe en drankje

Honderdduizenden mensen genieten elke dag van de taalfoutjes die Meester Mark deelt op social media. Zijn boek haalde de bestsellerslijsten en ook in zijn eerste theatervoorstelling passeren de allerleukste uitglijders, instinkers en taalfoutjes van kinderen de revue. Mark van der Werf vertelt met veel vaart en humor hoe al die hartverwarmende missers ontstaan en staat uitgebreid stil bij de briljante, creatieve taalingevingen die leerlingen óók hebben. Daarnaast deelt hij meer persoonlijke anekdotes uit zijn onderwijsloopbaan, waarin de scharen en lijmpotjes soms letterlijk langs zijn oren vlogen. ‘De grappigste taalfoutjes uit de klas’ is een voorstelling waar je non-stop om kunt lachen en ook nog iets van opsteekt. Want van al die grappige, vertederende en soms ontroerende ‘kinderlogica’, valt meer te leren dan je misschien zou denken!

Klooster en Van der Meulen - Tijd Zat!

Inclusief garderobe en drankje

Geniet van een compleet avondje uit tijdens de Ladiesnight in vanBeresteyn. De foyer is vanaf 19.00 uur geopend en er is een gezellige markt met lokale ondernemers. Kom na de voorstelling genieten van een hapje en een drankje tijdens deze gezellige ladies-only avond. Wat er nog meer voor leuks te doen is houden we nog even geheim. Het team van vanBeresteyn zorgt gegarandeerd voor een feestelijke avond om nooit meer te vergeten!

regie: Koos Kregel | muziek: Reinout Douma | tekst en spel: Marieke Klooster en Sanneke van der Meulen | decor: Don van der Meulen

‘Tijd zat!’ is een hilarische, muzikale, ontroerende en krachtige worsteling van slechts anderhalf uur, waarin twee vrouwen van dertig en vijftig het liefst de tijd stil willen zetten. Hun krachtmeting van allure gaat over angst versus verlangen, vervlogen hoop versus hoopvolle verwachtingen, kapotte eieren versus invriezen, lang golvend haar versus kort pittig, scharrel versus plof. Wat dien je te accepteren? Wat wakker je bij elkaar aan? Wanneer vecht je elkaar de tent uit? Waarin heb je elkaar nodig? In prachtige samenzang in de liedjes van Reinout Douma en in hilarische sketches met “van de pot gerukte types” (Jacques d’Ancona) laten de vrouwen zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn.

Dagblad van het Noorden ***: “Van de pot gerukte types bij ‘Tijd zat’. (…) Kolder in het kwadraat, compleet met verkledingen, brilletjes en pruiken.”

www.kloosterenvandermeulen.nl

Stormbrein

Inclusief garderobe en drankje

Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met hem. Hij peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Net een gewoon mens, zou je denken. In ‘Stormbrein’ kijkt Wouter beter dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Want humor is volgens deze grappenfabrikant én ultraloper de enige reddingsboei om het hoofd boven water te houden.

Hij neemt ons mee op een tocht langs Zwitserse bergen, Carré, parkeergarages met een luchtje en de genadeloze heuvels van de Barkely Marathons.

www.woutermonden.nl

Wouter Monden is de sympathieke host van de enige echte ‘Elektra Podcast’, waarvoor hij ruim 200 collega’s interviewde, waaronder Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek en Philippe Geubels.. Daarnaast is hij al jaren de vaste publieksopwarmer van alle televisieshows van Arjen Lubach en staat hij vaak op de podia van comedyclubs.

Deer

Inclusief garderobe en drankje

Het deert me. Het doet me wat. Het leed. Het beest in de mens. Het dier. Deer in het Twents. Hert in het Engels. Mien hert. Mijn hart. Deer. Want wat weet, wat deert.

Een cabaretvoorstelling over alles wat me dierbaar is, mien deerne. Mijn kind. Over alles op twee of vier pootjes. Uit een ei of met een bril. Het deer. Het menselijk bestaan. Het deert me. Ik trek het me aan. En hoe het goed komt.

Als Mens

Inclusief garderobe en drankje

De warrig gekapte komiek van de talige nonsens gaat in zijn nieuwe show vertellen over zijn echte leven. Als mens. Wie is de man achter de absurdist? En hoe is-ie daar zo gekomen? Al zal hij waarschijnlijk toch ook gewoon weer met oneliners strooien, vreemde liedjes zingen en over de randen van de logica heen banjeren.
Zijn specialisme: absurdisme verpakt in nieuwe woorden, gestoorde voordracht, tweespraken met zichzelf en halve terzijdes. Het betekent steevast een “groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes” (de Volkskrant). Theaterparadijs vindt hem “krankzinnig grappig” en Theaterkrant kopte: “Grote Ronald is briljant.” En daar sluiten wij ons graag bij aan.

www.normalemensen.nl | www.kobratheater.nl

En Dan Nu Anne Neuteboom

Inclusief drankje

Ervaar het theater op een pure en intieme manier en kom naar één van de voorstellingen Klein vanBeresteyn. Tijdens deze voorstellingen zit je met maximaal 50 personen op het podium, vlakbij de artiesten. Laat je verbazen door de magische sfeer die ontstaat.

En dan nu de vrouw die heerlijk schaamteloze humor en een diepe wijsheid verenigd in één lichaam. Een avond Anne Neut voert je langs bijzondere gedachtenkronkels en geestige woede. Haar leven wordt plots drastisch omver geworpen. Het dwingt haar opnieuw naar zichzelf en de wereld te kijken. En dan alles door een onschuldig afspraakje met iemand uit het publiek…

De frisse en brutale cabaretier maakte al drie succesvolle programma’s, werd genomineerd voor Neerlands Hoop en ontving lovende recensies. Over haar vorige voorstelling ‘Effe niet met je mening’ schreef Trouw (★★★★): “Ontwapenende Anne Neuteboom toont de dubbelheid die in ons allemaal schuilt.”

 

Doe Maar Rustig

Inclusief garderobe en drankje

Kim Schuddeboom (1985) begon wat later in haar leven aan een carrière als cabaretier. Maar ook als je wat later instapt kan nog steeds gelden: wat goed is, komt snel. En ook al heet haar nieuwe voorstelling ‘Doe maar rustig’, ze gaat als een speer. Scherp, ad rem, gevat, diepzinnig, ontroerend, pretentieus, gewaagd…eigenlijk zoals alleen mannen dat kunnen.

Kim is sinds 2020 lid van Comedytrain, waar ze razendsnel haar draai vond. Haar debuutvoorstelling ‘Ongeschreven’ werd genomineerd voor Neerlands Hoop 2023. Terecht: “Erg genieten als je van down to earth, droog, licht cynisch, niet onvriendelijk maar wel ongefilterd en breed geïrriteerd houdt.” Nu dus haar tweede avondvullende voorstelling en o ja: Kim heeft twaalf jaar gehockeyd, maar daar wil ze het eigenlijk niet meer over hebben.

Hè Fijn

Inclusief garderobe en drankje

Daar zitten we dan. Helemaal alleen op een zwevende bol in een oneindig groot universum. We hebben geen idee wat de bedoeling is en niemand legt ons iets uit. Jarenlang hebben we kunnen doen waar we zin in hadden. Vreten, zuipen, feesten; het kon niet op. Maar nu de wereld zich stilaan naar de afgrond lijkt de bewegen, zullen we collectief volwassen moeten worden. We moeten ons gaan beheersen. Beteugelen. En laat dat nou precies hetgeen zijn waar Martijn Crins zijn hele leven al mee worstelt. In zijn tweede programma ‘Hè Fijn’ gaat hij uitbundig en vol grappen de strijd aan met zijn driften. Eerlijk, brutaal en volslagen eigenzinnig kijkt Martijn eens stevig in de dooie hoek van ons bestaan.