Navigatie overslaan

Ook dit jaar presenteren wij met trots ons nieuwe theaterprogramma tijdens OET! Een feestelijke avond met live previews. We nemen u in vogelvlucht mee door ons programma van het komende seizoen en u kunt direct onze nieuwe en uitgebreide brochure mee naar huis nemen.

Wat staat er op het programma:

  • Ruben Hoeke & Lucas Pruim (zanger)
  • Marjolijn van Kooten
  • Micha Molthoff
  • TB Punch
  • De Fabriek
  • En meer…

Vrienden van Theater vanBeresteyn kunnen gratis deze avond bezoeken. Heeft u nog geen ticket? Stuur dan een mail naar vanberesteyn@veendam.nl.

Laat u verrassen door vanBeresteyn en koop een kaartje voor een verrassingsvoorstelling. Dit kan muziek, toneel, dans of cabaret zijn. Een bekende of onbekende naam……wie weet? Het enige  dat we u verzekeren is een verrassend avondje uit.

Durft u het aan?

Zienderogen

Inclusief garderobe en drankje

concept, tekst en spel: Mariska Pronk, Catherine Sorgdrager en Kim Perfors | regie: Vincent van den Elshout | muziek: Mark Pepping (o.v.b.)

Het leven is rauw, wiebelig, onvoorspelbaar maar zo ontzettend exceptioneel. Er is geen tijd om in te dutten! Het leven schiet aan je voorbij. DE MEIDEN, nog maar 30 jaar op deze aardkloot, worden er nu al best wel moe van. Alles is immers binnen handbereik. Het regent mogelijkheden. Het sputtert onrust. Er verdwijnen dingen, er verschijnen veranderingen. Het ene moment wil je schreeuwend op de barricade staan, het andere wil je doelloos in het rond dwalen. In ‘Zienderogen’ gaan DE MEIDEN van toen hierover kletsen, schaterlachen, tranen met tuiten huilen en mooie liedjes zingen.

www.demeidenvantoen.nl

 

RUDIVERSUM

Inclusief garderobe en drankje

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM.

Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel.

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat te vaak terug komt in zijn leven.

En hoewel de opties in het RUDIVERSUM oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid. Hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?

Over Ruud Smulders:
Bij het grote publiek breekt hij door met zijn veelbesproken Minuut van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Terwijl hij bij het jonge publiek bekendheid verwerft bij YouTuber Dylan Haegens, Hufterproef en Amazon’s Killer Kamp.

Ruud is al jaren te zien in het theater. Eerst jaren met zijn fysieke cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’, waarmee hij in 2014 het Groninger Cabaret Festival won en later zowel solo als in projecten met Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong (Schudden) en Guido Weijers.

Zijn stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3 en zijn tweede comedyspecial ‘Bruter Dan BRUUD’ is net af in samenwerking met Dead Duck Productions (New Kids, Bro’s Before Ho’s, Random Shit)

Nu is hij terug met zijn eerste echte theaterprogramma: ‘RUDIVERSUM’. Een programma waarin we de absurdistische energiebom voor het eerst van zijn meest integere kant zien.

Alvast warmdraaien voor Ruud? Vanaf september 2023 is hij wekelijks te horen bij radiobegrip Spijkers met Koppen.

De pers over Ruud:
“Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren” – Theaterkrant
“Bij ons liepen de tranen over de wangen” – GeenStijl
“‘BRUUD’ Best bekeken comedy debuut” – BNNVARA

Inclusief garderobe en drankje

regie: Audrey Bolder

Sinds Evi Hanssen is gestopt met drinken ziet ze er beter uit, ervaart ze soberschaamte, telt ze andermans glazen, kan ze beter dansen en is slecht nieuws ook echt slecht nieuws. In het boek ‘Sinds ik niet meer drink’ beschrijft ze openhartig haar ervaringen. Na ruim 20.000 verkochte exemplaren en een overvloed aan lezersreacties kon het niet uitblijven dat de Vlaamse met dit verhaal het theater in zou gaan.

Wie is Evi zonder glas in de hand? Met hilarische anekdotes en wetenschappelijke en historische inzichten vertelt ze over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkwam. Een verhaal waarin ze jou vanaf de eerste seconde weet mee te nemen. Want op welke vooroordelen betrap jij jezelf? Vind jij mensen die niet drinken saai? Maak jij jezelf wijs dat je beter slaapt met een slaapmutsje op? Overigens is de voorstelling zeker geen pleidooi tegen alcohol of het gebruik daarvan. Sterker nog, je mag je drankje juist meenemen de zaal in.

www.evihanssen.be

ILoveTheater:
“Haar interactie met het publiek is heel gemoedelijk, leerzaam en ook weer met humor doordrenkt.”

 

’t Houdt een keer op - Ich bin ein BN’er

Inclusief garderobe en drankje

Het laatste programma ‘’t Houdt een keer op’ van Hans Dorrestijn kreeg eerder een staande ovatie. “Volkomen terecht natuurlijk”, aldus Noordhollands Dagblad. Hij komt voor de verandering eens met een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. Hij stelt de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Dorrestijn onthult dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Hij gooit de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.

www.hansdorrestijn.nl

Dagblad van het Noorden ****:
“Grootmeester met virtuoze vondsten (…) Geestig, dwars en monter.”

Noordhollands Dagblad:
“Staande ovatie. Volkomen terecht natuurlijk.”

 

 

 

Marmer

Inclusief garderobe en drankje

tekst en spel: Andries Tunru | techniek: Mike Lathouwers en Niels Boswinkel

Toen Michelangelo zijn ruim vijf meter hoge blok marmer geleverd kreeg, wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen. Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet, tot de kern overblijft. Hij gebruikt geen beitels en hamers, maar zijn eigen gereedschappen: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals, maakte furore via onder andere ‘De Slimste Mens’ en is lid van het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’. In februari 2021 werd hij Viva’s ‘Leuke Man van de Maand’. Vlak daarna ging het blad failliet.

www.andriestunru.nl

 

Het Friesch Dagblad over Andries Tunru:
“Een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”

NRC over zijn voorstelling ‘In Theorie’ ****:
“Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een rasentertainer.”

Best of

Inclusief garderobe en drankje

regie: Pieter Bouwman

Cabaretier, wiskundige en stoïcijn Tobi Kooiman probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, (non-)causale verbanden te zien en statistiekmisbruik te ontrafelen. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt daarbij op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

“Hij strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn”, aldus de jury van Cameretten, waar Kooiman in november 2019 de publieksprijs won. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn solodebuut ‘Best Of’, in première ging: “De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig.” (Theaterkrant)

www.tobikooiman.nl

Theaterkrant:
“De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig.”

Cabaret.nl *****:
“Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien.”

NRC over zijn optreden tijdens Cameretten 2019:
“Talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen.”

Dagblad van het Noorden over zijn optreden tijdens Cameretten 2019:
“Snelle grappen en slimme redenaties in een knap betoog over ratio en de controle van emoties.”

Inclusief garderobe en drankje

Op een Comedytunes comedynight ziet u altijd drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat. De comedians vertellen in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen. U merkt dat u begint te ontspannen, lachen  en dat  stresshormonen verdwijnen. Door de maffe verhalen van comedians  maakt u automatisch endorfine en gelukshormonen aan.  Na een avondje Comedytunes Comedynights  merkt u dat u weer buiten  staat met een fris en energiek  gevoel.

Gun uzelf die volle tank endorfine en dat frisse en energieke  gevoel. Koop tickets voor de comedytunes comedynight.

Een avond genieten van een flink dosis humor, door ontspannen op een stoel te zitten!

 

Opvliegers - Girls On Fire

Ladiesnight
Geniet van een compleet avondje uit! De foyer is vanaf 19.00 uur geopend en er is een gezellige markt met lokale ondernemers. Kom na de voorstelling een dansje doen in de foyer en natuurlijk hoort daar een hapje en een drankje bij.

Over de voorstelling
Vriendinnen Lone van Roosendaal, Hilke Bierman en Cystine Carreon komen met een nieuwe aflevering van ‘Opvliegers’, de succesvolle feelgood-theaterserie. Een show vol bekende hits die elke vrouw kan meezingen, zoals ‘I’m Every Woman’, ‘Respect’, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ en ‘Telkens weer’, afgewisseld met herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen. Want hoe 50 zijn deze vrouwen eigenlijk? Hoe houden deze carrièremoeders het vol in a man’s world? Heeft Lone echt moodswings? Onthult Cystine haar geheime wapen om er zo goed uit te blijven zien? Is het waar dat Hilke worstelt met haar corrigerend ondergoed? Nooit gaven deze drie dames zich zo bloot, dus iedereen die zin heeft om mee te zingen, te dansen en zeker ook te lachen: kom vooral naar hét vriendinnenuitje van het jaar.

regie: Joep Onderdelinden | spel: Lone van Roosendaal, Hilke Bierman en Cystine Carreon