Navigatie overslaan

Bert leest Kees!

Al jaren staat bij Bert de tas in de kast waarmee vader Kees jarenlang van zaal naar zaal reisde. Een tas vol korte Groninger verhalen en conferences waarmee hij een groot publiek liet huilen van het lachen maar ook ontroerde.

Ongelooflijk populair waren de wekelijkse verhaaltjes op radio Noord onder de titel: “Zo dag en deur.” Nu Kees precies vijftien jaar geleden overleed is het tijd om de tas af te stoffen en de verhalen nog eens te vertellen. Opdat we weer even aan hem herinnerd worden. Zoon Bert waagt zich hieraan. Nooit heeft hij iets in het Gronings gedaan, maar met trots neemt hij deze uitdaging aan.

Als prettige onderbreking zingt hij tussendoor nummers uit Kees z’n oude platenkoffer. Begeleid door Reinout Douma. Bert Visscher gait dus eem in ‘t Grunnegers.

 

Loop vanaf 11.00 uur naar binnen en proef ons nieuwe theaterprogramma!

Het nieuwe seizoen zit vol met pareltjes van voorstellingen. We geven u graag een preview van deze pareltjes tijdens De Pruiverij. Vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur zijn er elk uur optredens van ca. 10/15 minuten en kunt u gewoon naar binnen lopen.

Dit kunt u overdag verwachten:

11.00 uur – Hanneke Rouw  – Klassieke cello muziek met stukken van Mendelssohn en Rachmaninoff

12.00 uur – Steernvanger – Indiefolkband met Grunneger Laidjes

13.00 uur – Janneke Jager – Deze Groningse cabaretière stelt hardop de vraag; kun je ontkomen aan je lot?

14.00 uur – Gabrielle Glasbeek – Ze deelt tijdens vanBeresteyns Proeverij het podium met Katell tijdens deze dromerige zondagmiddag

15.00 uur – Beth & Flo – Absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang

Omdat we u veel willen laten “proeven” van ons programma gaan we ’s avonds door. Hiervoor kunt u een kaartje bestellen (incl. drankje) om zeker te zijn van een plek in de zaal.

Avondprogramma:

Uw entreekaart is (alleen) deze avond goed voor €2,50 korting!

Astrid Cattel – Cabaret met emotie en persoonlijke liedjes

VlaMousse – Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel!

Ernest Beuving – Poëtische liedjes met de herkenbare donkere stem van Leonard Cohen

Tammo zingt Staal – TikTok Tammo brengt de muziek van streektaalzanger Ede Staal

 

Ervaar zelf hoe leuk theater is of hoe grappig, hoe bijzonder, hoe mooi of hoe ontroerend. Bestel snel uw kaartje voor deze bijzondere avond!

NB! De korting van €2,50 geldt voor voorstellingen vanaf €12,50 en geldt niet voor huurvoorstellingen

Absurd

Inclusief garderobe en drankje

Als Brabant in het nieuws komt, gaat het vaak over XTC-laboratoria, mega-varkensstallen of, meer recent, het coronavirus. Als Brabanders ergens mee besmet zijn, dan is het wel met humor. Neem Nabil, een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet maffe typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zich in ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom. Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken, door “alweer een toptalent uit Brabant” (Theaterkrant).

www.nabilayad.com

Gewoon Roué

Inclusief garderobe en drankje

Cabaretier en stand-up comedian Roué Verveer behoort al zolang we hem kennen tot de eredivisie van het Nederlandse cabaret. En toch blijft hij ‘Gewoon Roué’. Met zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling, briljante improvisaties, messcherpe humor en niet te vergeten aanstekelijke big smile laat hij ruim twintig jaar de harten van het theaterpubliek smelten. Dit seizoen speelt hij zijn tiende voorstelling en dat viert hij met een show die, zoals altijd, een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit, zelfspot en een paar rake kritische noten bevat. Eigenlijk dus een avondje ‘Gewoon Roué’.

www.roueverveer.nl

Zo vader zo zoon

Inclusief garderobe en drankje

Jon van Eerd laat zich als Harrie Vermeulen wederom van zijn grappigste kant zien, met aan zijn zijde onder anderen Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé. Het resultaat: een topkomedie boordevol onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen. Met ‘Zo vader zo zoon’ waaide er ook een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater.
Harrie Vermeulen woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar zo slim als zoonlief is in het zakenleven, zo naïef is hij privé. Zijn zelfingenomen secretaresse is vastberaden junior aan de haak te slaan en daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Dus doet ze er alles aan om hem het huis uit te krijgen. Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Bovendien heeft hij een veel lievere vrouw voor zijn zoon op het oog. Samen met een vriend bedenkt Harrie een ingenieus plan om de heks te lozen én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Maar die route blijkt niet zonder obstakels.

www.pretpakhuis.nl

Postnatale Expressie

Inclusief garderobe en drankje

Na het geweldige succes van ‘Van de hak op de tak’ komt vlogger, presentatrice, cabaretier en stand-up comedian Nienke Plas naar het theater met ‘Postnatale Expressie’. Daarin gaat de wervelwind, die alleen de hoogste versnelling kent, in razend tempo door de evolutie van de vrouw. Die is volgens haar als een roos, waarvan de mooie dichte knop open bloesemt om uiteindelijk op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemands toilet te hangen. Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met een kind trouwen. Spijt van deze route? Ach never look back, tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijkspiegel begrijpt.

www.nienkeplas.com

ECHT, iets is mooi als het echt is…

Inclusief garderobe en drankje

Theatermaakster, actrice en zangeres Astrid Cattel wisselt in haar eerste solovoorstelling, gecoacht door Karin Bloemen, cabaret vol emotie, zelfspot en herkenbare situaties af met eigen muziek en wordt begeleid op de piano. Astrid neemt het publiek mee naar situaties waarin iedereen vroeg of laat terechtkomt: leren loslaten nadat je iemand verliest, nadat je kinderen uitvliegen of als je te veel opgaat in de hectiek van alledag. Astrid deelt haar gevoelens met haar publiek, met af en toe een stevige knipoog. ‘ECHT, iets is mooi als het echt is…’is een persoonlijk, warm en energiek programma.

www.astridcattelproducties.nl

EGO

Inclusief garderobe en drankje

De Volkskrant riep Alex Ploeg uit tot hét comedytalent van 2018, NRC Handelsblad tipte hem als een van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn viersterrendebuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. O ja, tussendoor bedacht en speelde hij in het satirische sketchprogramma ‘Klikbeet’. Genoeg om een opgeblazen ego van te krijgen en naast je schoenen te gaan lopen. In zijn nieuwe theaterprogramma knalt Alex harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes de zaal in. Over het ‘EGO’ in al zijn vormen, de strijd aangaan met jezelf en het onzekere voor het zekere nemen. Alex Ploeg fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.
www.alexploeg.nl

Trouw ****:
“Met ‘EGO’ bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker.”

De Telegraaf ****:
“Je lacht je de ballen uit je broek, om maar even binnen de thematiek van zijn voorstelling te blijven. Ploeg beschikt over een innemende persoonlijkheid, speelt met overtuigingskracht en bouwt zijn voorstelling op in een fijne energie met herkenbare onderwerpen.”

NRC Handelsblad ***:
“Ploeg krijgt een zaal anderhalf uur aan het lachen en kan ondertussen een geweldig potje gitaarspelen.”

Finalistentour 36ste editie

Inclusief garderobe en drankje

Het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) is een van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland voor en door studenten. Jochem Myjer en Theo Maassen zijn slechts twee van de grote cabaretnamen voor wie er niets boven Groningen gaat en ook voor veel andere inmiddels gelouterde cabaretiers begon het ooit hier. De deelnemers aan de 36ste editie van het festival proberen hun grappen op dit moment nog uit voor de spiegel en in hun stamkroeg, in het najaar van 2022 barst de strijd om de prijzen echt los! Na een intensief traject met coaching door ervaren vakmensen maken de drie finalisten vervolgens een tour langs de theaters.

www.gscf.nl

ComedyPact is een samenwerking tussen Impact Entertainment en The Talent Room, beide ervaren op het gebied van het begeleiden van jong, aanstormend talent. Sinds dit jaar gaat een selectie van de talenten onder de noemer ComedyPact,on Tour. Voor u als publiek het beste van twee werelden.

 

Elke Vierveijzer

Elke is met ‘Lucht’ de winnaar van de belangrijke VSCD/Cabaretprijs; de Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid, aanpassing en ontsnapping, over eindeloos doorgaan en stilvallen. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen!

Thjum Arts

Als Thjum het podium op komt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat u na afloop niets anders dan onder de indruk kan zijn.

Thjum won zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2018 en haalde de finale van het Leids Cabaretfestival 2020.

Remy Evers

Remy is winnaar juryprijs Cameretten 2019 en hij toont zijn ideale wereld aan u. Van Prins Carnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.