Navigatie overslaan

© 2022 Amerika / Tekenfilm, Familiefilm, Avontuur / 101 minuten. Regie: Don Hall

6+

Strange World (Disney  Movies) introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer ligt. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens. Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen”, zegt regisseur Don Hall. “De film is een originele avonturen- en komediefilm over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen, terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.

Ticket inclusief koffie of thee met iets lekkers.

©2022 Nederland / Komedie / 88 minuten. Cast: Joke Bruijs, Gerard Cox, Richard Groenendijk, Loes Luca, Katja Schuurman, Oscar Aerts, Pamela Teves, Gijs de Lange, D’Shantee Rihaynnah Soliana, Tania Kross, Frederique Spigt, Chris Tates, Mike Livanon, Brûni Heinke. Regie: Bob Wilbers.

 

Casa Coco is een oer-Hollandse en onvervalste Rotterdamse romcom voor oud én jong. De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. De Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring komen graag langs voor een heerlijke vakantie met elkaar. Dit najaar ook Pleun’s jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te doen vergeten. De twee ex-geliefden hebben elkaar jaren niet gezien. Doordat Pleun uit het niets 50 jaar geleden Toon verliet en naar Bonaire vertrok, valt Toon van het ene probleem weer terug in het andere. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caraïbische zon?

© 2022 Nederland, België / Animatiefilm / 72 minuten. Met de stemmen van: Hiba Ghafry, Kees Prins, Matsen Montsma, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Alex Klaasen, Remko Vrijdag. Regie: Mascha Halberstad.

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

 

 

© 2022 Zuid Korea / Drama, Thriller / 138 minuten. Cast: Go Kyung-Pyo, Tang Wei, Park Hae-Il. Regie: Chan-Wook Park.

Decision to Leave van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Wook (Old boy, The Handmaiden) is een spannend en sensueel detectiveverhaal. Met humor en melancholie schept Park Chan-Wook een romantische, intrigerende thriller. De ijverige detective Hae-Joon onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-Rae, de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-Joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad… Decision to Leave heeft een ingenieuze plot en ziet er schitterend uit. ‘Gorgeously and grippingly made’, aldus The Guardian die de film 5 sterren toebedeelde. Op het Filmfestival in Cannes won Park Chan-Wook dan ook de prijs voor de Beste Regie.

LET OP: MatineeBios aanvang 14.00 uur.

© 2022 Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg / Drama / 115 minuten. Cast: Vicky Krieps, Colin Morgan, Raphael von Bargen, Finnegan Oldfield.Regie: Marie Kreutzer.

De Oostenrijkse keizerin Sisi wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.

© 2022 Amerika / Documentaire, Muziek / 135 minuten. Cast: David Bowie, Ziggy Stardust, The Thin White Duke, David Jones. Regie: Brett Morgen.

Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

© 2022 Amerika / Komedie, Romantiek / 116 minuten. Cast: Billy Eichner, Luke Macfarlane. Regie: Nicholas Stoller.

Met trots presenteert Universal Pictures dit najaar de eerste romantische komedie van een grote studio over twee homoseksuele mannen die heel misschien, mogelijk, wellicht, per ongeluk de ware liefde weten te vinden. Eventueel. Ze zijn namelijk nogal druk bezet. De combinatie van het woest-komische brein van Billy Eichner en het meesterschap van filmhitmakers Nicholas Stoller en Judd Apatow heeft geleid tot BROS, een slimme, komische zwijmelfilm over de zoektocht naar seks, liefde en romantiek te midden van alle waanzin.

 

© 2022 Engeland / Komedie, Drama, Muziek / 112 minuten. Cast: James Purefoy, David Hayman, Maggie Steed, Dave Johns. Regie: Meg Leonard, Nick Moorcroft.

De mannen van een visserskoor uit Port Isaac in Cornwall hebben talloze optredens achter de rug. Hun debuutalbum ‘No Hopers, Jokers and Rogues’ gaan rap over de toonbank. Maar hoe om te gaan met de vloek van het tweede album, met de verleidingen en valkuilen van het succes, om maar te zwijgen van romantische verwikkelingen? En dan is er nog dat aanstaande optreden op het beroemde popfestival Glastonbury, waar de heren zich staande moeten zien te houden tegenover wereldberoemde acts als Beyoncé.

© 2022 Engeland / Drama / 115 minuten. Cast: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Christian McKay, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Rose Williams, Alba Baptista. Regie: Anthony Fabian.

Aangename feelgoodfilm over de Britse Mrs. Ada Harris (Lesley Manville), een huishoudelijke hulp die geobsedeerd raakt door een couture-jurk van Dior. Als mevrouw Harris ineens een onverwachte financiële meevaller heeft, trekt ze naar Parijs om haar eigen jurk te laten ontwikkelen. Eenmaal daar weet ze zich al snel naar binnen te werken in de elitaire Parijse kunstwereld, tot afgrijzen van Dior-directeur Claudine Colbert (Isabelle Huppert). Allemaal leuk en aardig, zo’n plot, maar wie maalt daar nog om als de hoofdrollen gespeeld worden door kanonnen als Manville en Huppert. Amerikaanse critici prezen vooral de charme van de film én – uiteraard – de hoofdrolspelers.

© 2022 Nederland / Familiefilm / 71 minuten. Cast: Robert ten Brink, Richard Groenendijk, Jan Versteegh, Martien Meiland. Regie: Lucio Messercola.

In de nieuwste muzikale familiefilm De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken Mats (Jan Versteegh) en Peer(Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. De Pieten hebben maar één missie en zetten alles op alles om Hugo Hogepief terug te vinden en pakjesavond te redden! Ook in dit nieuwe avontuur spelen Robert ten Brink (adviseur van Sinterklaas) en Martien Meiland (kasteelheer) een rol. Nieuw zijn de rollen van Jan Versteegh en Richard Groenendijk als de gemene broers Prof en Peer. Ook de razend populaire Party Piet Pablo doet weer mee, evenals Marco Marsepein, Bennie Taaitaai, Kim Cadeau en Willem Wortel. De vorige Grote Sinterklaasfilm was een groot succes en was met meer dan 200.000 bezoekers de meeste geliefde Sinterklaasfilm van 2021. Net als vorig jaar zit De Grote Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol met grappige momenten en nieuwe, vrolijke liedjes. Leuk voor jong en oud