Navigatie overslaan

© 2022 Canada / Drama  / 117  minuten. Cast: Ethan Hwang, Choi Seung-Yoon, Dohyun Noel Hwang. Regie: Anthony Shim.

Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.

**** Volkskrant / NRC / Trouw / VPRO

© 2023 Amerika / Musical / 104 minuten. Cast: Alice Lowe, Aisling Bea, Jayde Adams, Amaka Okafor. Regie: Coky Giedroyc.

De officiële Take That feelgood musicalfilm vol met nummers van de populairste boyband uit de jaren ’90.
Vijfentwintig jaar geleden hadden vijf vriendinnen de avond van hun leven bij het concert van hun favoriete boyband. Inmiddels zijn hun levens totaal verschillend en zijn ze elkaar uit het oog verloren, maar als één van hen kaarten wint voor een reünieconcert, hoeft ze toch niet lang na te denken wie ze meeneemt. De vrouwen maken zich klaar om nog één keer samen naar een concert te gaan en hun vriendschap nieuw leven in blazen. De film Greatest Days is gebaseerd op de West End hitmusical The Band en bevat bekende Take That nummers als Greatest Days, Back For Good en Relight My Fire. Take That leden Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald zijn aan de film verbonden als Executive Producers.

**** Veronica / Trouw

PeuterBios: Tijdens de film staat het geluid iets zachter en is het niet helemaal donker. In de pauze staat er ranja klaar en aan het eind van de film krijg je een Bioscoopdiploma.

Kom in je mooiste Bloemenfee outfit en steel de show! Wie weet win je een leuke prijs.

© 2023 / Tekenfilm  / 77 minuten. Nederlands gesproken. Regie: Karla Holmback.

Rosa is een bloemenfeetje dat altijd alleen woonde in haar rozenstruik. Het allerliefste zou ze een vriendje willen hebben, maar ze durft nooit haar struik te verlaten omdat ze bang is. Op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk en ze worden meteen vriendjes, ondanks hun verschillen. Silk wil op avontuur gaan en Rosa wil liever in haar rozenstruik blijven. Maar wanneer Silk wordt ontvoerd door een gemene Steentrol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om Silk te redden.

 

© 2023 Nederland / Oorlog, Drama / 120 minuten. Cast: Waldemar Torenstra, Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Huub Stapel, Tibor Lukács, Zouhair Mtazi, Sanne Langelaar, Mike Weerts, Pepijn Schoneveld, Steef de Bot, Olaf Ait Tami, Tim Olivier Somer, Yamill Jones, Illias Adab. Regie: Roel Reiné.

Hollywood regisseur Roel Reiné brengt een indrukwekkend verhaal over de strijd aan het front, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon. Waldemar Torenstra kruipt in de rol van Marco en voert een sterrencast aan met o.a. Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Tibor Lukács en Huub Stapel. Op missie in Afghanistan leidt Marco  zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

*** VPRO

 

Cast: Lene Maria Christensen, Anders Heinrichsen, Emilie Kroyer Koppel, Jessica Dinage, Danica Curcic. Regie: Malou Reymann.

Jaren ’30, Denemarken. De jonge Maren wordt door de overheid als losbandig en ongemanierd gezien. Uit angst dat haar gedrag anderen zal beïnvloeden, wordt ze naar een vrouweninstelling op het eilandje Sprogø gestuurd. Daar leert ze zich als een deftige dame te gedragen. Haar kamer deelt ze met Sørine, die reeds in het keurslijf is geperst. Maar Maren is niet van plan zich aan de regels te houden met alle gevolgen van dien.

**** Volkskrant / NRC / Trouw / VPRO

© 2023 Italië / Komedie, Drama / 122  minuten. Cast: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Sara Serraiocco, Margherita Buy. Regie: Paolo Genovese.

Vlak voordat ze op het punt staan zichzelf van het leven te beroven, haalt een vreemdeling vier voor elkaar onbekenden over om een pact te sluiten: hij zal ze laten zien wat er zal gebeuren wanneer ze er niet meer zouden zijn. Hij toont ze een week lang wat ze zouden verliezen en wat de reactie van hun dierbaren op hun dood zal zijn. Na die week zullen ze een beslissing moeten nemen: wordt hun laatste dag de eerste van een nieuw leven?

**** Trouw

Kom lekker griezelen dit weekend en bekijk vooral de trailer!

© 2023 Amerika / Horror, Komedie / 123 minuten. Cast: Jamie Lee Curtis, Dan Levy, Rosario Dawson, Winona Ryder, Jared Leto, Owen Wilson, Hasan Minhaj, Chase Dillon, Lakeith Stanfield, Danny DeVito, Kurt Yue, Kamran Shaikh, Tiffany Haddish, J.P. Edwards. Regie: Justin Simien.

12+

Vlakbij New Orleans staat een huis dat propvol zit met spoken. Gabbie (Rosario Dawson) en haar zoontje trekken er in, zodat ze het op kunnen opknappen als een bed & breakfast. De spoken zijn vast niet opgewassen tegen een pastoor, medium en andere experts in het verdrijven van geesten. Helaas, de geesten zijn hardnekkiger dan gedacht en blijven ook nog plakken aan de verdelgers als vlooien. Daardoor worden ze gedwongen om telkens terug te keren naar het huis. Er heerst een vloek over het gebouw en z’n geestige bewoners, en de mensen hebben de oplossing in handen.

Kom dit weekend lekker griezelen en bekijk vooral de trailer…….!

© 2023 Amerika, Canada / Horror, Thriller / 98 minuten. Cast: David Dastmalchian, Sophie Thatcher, Chris Messina, Marin Ireland, Vivien Lyra Blair, LisaGay Hamilton, Madison Hu, Maddie Nichols. Regie: Rob Savage.

The Boogeyman is een horror-thriller van 20th Century Studios en is bedacht door bestsellerauteur Stephen King. De film vertelt het verhaal van middelbare scholier Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer die de recente dood van hun moeder aan het verwerken zijn. Ze krijgen hierbij weinig steun van hun vader Will, een therapeut die met zijn eigen pijn kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis verschijnt om hulp te zoeken, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die op families jaagt en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers.
De film is gebaseerd op het korte verhaal van Stephen King en de adaptatie naar een biscoopfilm is gedaan door Scott Beck & Bryan Woods.

**** VPRO

Barbie Pink Party!

Op vrijdag 8 september reis je eenmalig af naar het perfecte Barbieland tijdens onze Pink Party! Een avond waar iedereen welkom is.  Inclusief een hapje, roze welkomstdrankje. Dus trek je meest sprankelende outfit uit de kast, laat die kleuren exploderen en voeg een Touch of Pink toe, want dat is natuurlijk de dresscode van de avond. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. (9+)

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Barbie is een film van de voor een Oscar genomineerde schrijver/regisseur Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) met in de hoofdrollen de voor een Oscar genomineerde acteurs Margot Robbie (Bombshell, I, Tonya) en Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson) als Barbie en Ken.
Acteurs:
Margot Robbie, Ryan Gosling

Inleiding door regisseur en nagesprek met crew, cast en expert (Inge Rinzema, voorzitter beroepsgroep Verpleegkundig Specialisten in Nederland).

© NL 2023/ documentaire / 40 minuten / Cast: Fatima Mayo, Rianne Robijn, Louise Lenting-Mulder. Regie: Gwen Jansen

Door het ziekbed van een familielid komt onafhankelijk documentairemaakster Gwen Jansen in aanraking met een voor haar volstrekt onbekend type zorgprofessional. Het blijkt te gaan om een verpleegkundig specialist die in de zorg actief is als regiebehandelaar met vergaande bevoegdheden. Deze functie is ruim 25 jaar geleden geïntroduceerd in Nederland door toenmalig VWS minister Els Borst. Het doel destijds was om de kwaliteit, samenwerking en communicatie in de zorg te verbeteren en meer vakmensen voor de
zorg te behouden. De verpleegkundig specialist bevindt zich op het snijvlak van de arts en verpleegkundige.
De filmmaker vraagt zich af in hoeverre ze de enige is die de verpleegkundig specialist niet kent, hoeveel er actief zijn in Nederland, wat ze eigenlijk doen, in welke mate de verpleegkundig specialist inderdaad een waardevolle aanvulling is in de zorg en of het huidig functioneren van de verpleegkundig specialist voldoet aan de doelstellingen die minister Borst destijds voor ogen had.