Navigatie overslaan

GRATIS TOEGANG VOOR FILMHUISLEDEN

12+

© 1978 Amerika / Musical, Romantiek / 110 minuten. Cast: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Connaway, Barry Pearl, Didi Conn, Jamie Donnelly. Regie: Randal Kleiser.

Summer Loving Happened So Faaaaaaaaaaaaaast! Niks zingt zo lekker mee als Grease! Kom mee feesten en heel hard meezingen met alle hits van Sandy, Danny en hun vrienden tijdens de Grease Sing-A-Long. En meedansen mag natuurlijk ook, hè. Enne…..dresscode a la Grease.

Zomer 1958. Danny is een stoere vetkuif die op vakantie verliefd wordt op de brave Sandy. Wanneer ze elkaar later ontmoeten op de high-school, heeft het heel wat voeten in de aarde voordat de twee hun romance kunnen voortzetten.
Onvergetelijk liefdesverhaal met de aanstekelijke chemie de ongekend populaire John Travolta en de Brits-Australische zangeres Olivia Newton-John.

Zo werkt de Sing-A-Long
U kunt de film zien én beleven tijdens deze speciale Sing-Along-voorstelling. Het werkt zo. U kijkt Grease en zodra er gezongen wordt, komt er ondertiteling in beeld (handig!) en dan mag u heel hard meezingen. En of dat nou een beetje vals is of niet… wat geeft het verder?

6+

© 2024 Nederland / Familiefilm / 92 minuten. Cast: Finn Vogels, Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Dylan Haegens, Jeroen Spitzenberger, Joke Tjalsma, Willie Wartaal, Marit Haegens-Brugman. Regie: Dylan Haegens.

Lev is megafan van superheld Healix, die supervillain Snotman (Dylan Haegens) op de meest spectaculaire manieren verslaat. In Lev’s dromen en als hij gamet kan hij alles, maar in het echte leven is hij onzeker omdat hij lastig kan lopen. Samen met zijn oma die alles durft gaat hij op avontuur om de échte Healix te ontmoeten en zijn superkracht te laten zien aan de wereld tijdens Comic Con.

‘Superkrachten voor je hoofd’ gaat over thema’s die voor veel kinderen (en volwassenen) herkenbaar zullen zijn. Het pesten op school relateert aan de mentale weerbaarheid van kinderen. Lev wijst zijn oma Lydia er voortdurend op iets niet mag van zijn ouders, maar zijn oma laat hem zien dat als je in jezelf gelooft je ver kunt komen. Zo zijn er meer thema’s te ontdekken die herkenbaar zijn: denk aan faalangst en de rol van het ouderlijk gezag. Levs vader Govert steekt er zelf ook heel op van de lessen uit de film, evenals Levs moeder.

‘Superkrachten voor je hoofd’ werkt toe naar een prachtige en dramatische climax die de kijker niet onberoerd zal laten. Daar zal Lev laten zien dat hij wel degelijk lef heeft. Niet als een verzonnen superheld uit een game. Echt een leuke film dus met humor en een traan met opmerkelijk ‘volwassen’ acteerwerk.

 

© 2023 Japan / Drama / 106 minuten. Cast: Hitoshi Omika, Avaka Shibutani, Rvuij Kosaka. Regie: Rvusuke Hamaguchi.

De nieuwe film van de Japanse Hamaguchi Ryusuke (Drive My Car) is weer een meesterwerk waar je pas achter komt als je de volgende dag wakker wordt. In perfecte meditatieve vorm zien we hoe een sereen dorpje dreigt te worden vergiftigd door een toekomstige toeristische attractie en de eeuwenoude balans tussen natuur en mens op de proef wordt gesteld. De cameravoering en het typische mysterie dat Hamaguchi altijd gebruikt zijn weer volop aanwezig. Dompel je onder in zijn wereld en oordeel zelf.

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

12+

© 2024 Nederland / Aktie / 91 minuten. Cast: Tarikh Janssen, Gijs Blom, Gijs Scholten van Aschat, Fedja van Huêt, Ortál Vriend, Jasha Rudge. Regie: Bobby Boermans.

Na de succesvolle series Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers tekent Bobby Boermans voor de regie van de actiefilm Invasie. Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

De film Invasie is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Marine die de opnames logistiek en materieel hebben ondersteund.

14+

© 2023 Macedonië, Polen, Roemenië / Komedie, Drama / 107 minuten. Cast: Anamaria Marinca, Samson Selim, Vladimir Tintor, Mia Mustafa, Dzada Selim. Regie: Goran Stolevski.

De veelgeprezen filmmaker Goran Stolevski komt met een film die de universele waarden van familie onderzoekt, zowel onze biologische familie als de familie die we zelf uitkiezen. Dita heeft nooit moeder willen worden, maar wordt door omstandigheden gedwongen om zich over de twee dochters van haar vriendin te ontfermen: de kleine druktemaker Mia en de opstandige tiener Vanesa. De drie sterke persoonlijkheden botsen flink, maar tegen alle verwachtingen in groeien ze uit tot een hecht gezin dat moet knokken om bij elkaar te kunnen blijven.

12+

© 2024 Verenigde Staten / Aktie, Komedie / 126 minuten. Cast: Ryan Gosling, Emily Blunt. Regie: David Leitch.

Regisseur en oud-stuntman David Leitch presenteert met The Fall Guy zijn meest persoonlijke film tot nu toe. Deze hilarische en spectaculaire actiethriller met een echte sterrencast is een ode aan actiefilms en de hardwerkende, ondergewaardeerde mensen die ze mogelijk maken. Colt Seavers, gespeeld door de voor een Oscar® genomineerde Ryan Gosling, is een door de wol geverfde stuntman die een jaar geleden om fysieke en mentale redenen uit het wereldje is gestapt. Maar hij zal toch weer in actie moeten komen als de ster van een grote Hollywood-productie vermist wordt, een film die bovendien geregisseerd wordt door zijn ex Jody Moreno, gespeeld door Golden Globe-winnaar Emily Blunt. Terwijl de meedogenloze producent de vermissing van hoofdrolspeler Tom Ryder voor de studio en de pers geheim probeert te houden, voert Colt de meest waanzinnige stunts uit om Jody weer voor zich te winnen – wat nog niet bepaald wil lukken. Maar de verdwijning van de filmster wordt steeds mysterieuzer en Colt raakt verstrikt in een duister, misdadig intrige, waardoor hij het grootste gevaar uit zijn stuntcarrière zal moeten trotseren.

12+

© 2024 Verenigd Koninkrijk / Muziek, Drama, Biografie / 123 minuten. Cast: Marisa Abela, Eddie Marsan, Jack O’Connell, Lesley Manville. Regie: Sam Taylor-Johnson.

Back to Black is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte. Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde

12+

© 2023 Verenigd Koninkrijk / Komedie, Mysterie / 101 minuten. Cast: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Timothy Spall, Joanna Scanlan, Hugh Skinner, Malachi Kirby, Gemma Jones, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Alisha Weir. Regie: Thea Sharrock.

Een ‘heerlijk vulgair’ en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Dear Edith, you foxy ass old whore …

Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

12+

© 2023 Verenigd Koninkrijk / Documentaire / 93 minuten. Cast: Keith Richards, Brian Jones, Mick Jagger. Regie: Nick Broomfield.

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis In de periode tussen 1962 en 1969, stelde Brian Jones zich al een paar jaar volkomen losgeslagen en onvoorspelbaar op, iets dat hij zich aan het begin van zijn carrière vast niet had kunnen voorstellen. Met zijn sex appeal en charisma, was hij de onbetwiste bandleider, ook al was hij niet de leadzanger. Alcohol en drugs maakten hier een einde aan en halverwege de jaren ’60 vormden Mick Jagger en Keith Richards de creatieve kern van de band. De documentaire vertelt het persoonlijke verhaal van Brian Jones, aanvankelijk de sleutel tot het succes van een van de grootste rock ’n roll bands ter wereld. Het vele archiefmateriaal, waarbij Nick Broomfield zichzelf heeft laten adviseren door ex-Stones bassist Bill Wyman, laat de vrijheid en uitbundigheid van de jaren ’60 zien. Broomfield werpt ook een licht op de relaties en rivaliteiten binnen The Rolling Stones in die beginjaren.

6+

© 2024 Duitsland / Familiefilm / 91 minuten / Nederlands gesproken. Cast: Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Anna Lucia Gualano, Niko Marischka. Regie: Hanno Olderdissen.

’s Werelds meest beroemde hond Lassie is terug! Samen met zijn vrienden gaat de heldhaftige hond op avontuur om de mysterieuze verdwijningen van verschillende rashonden tot op de bodem uit te zoeken. Het is zomervakantie! Omdat de 12-jarige Flo niet gescheiden wil worden van zijn beste vriend Lassie, logeren de twee op de boerderij van Flo’s tante. Daar maken ze al snel nieuwe vrienden met tante’s pleegkinderen Cleo en Henry en haar Jack Russell Pippa. Wanneer er ineens honden uit het dorp verdwijnen, zijn er gelijk grote zorgen. Dan wordt er ingebroken in tante’s huis en wordt Pippa gestolen! Samen met de drie kinderen weet Lassie niet hoe snel hij in actie moet komen om de dieven te vangen en Pippa te redden.