Navigatie overslaan

Ook dit jaar presenteren wij met trots ons nieuwe theaterprogramma tijdens OET! Een feestelijke middag met live previews. We nemen u in vogelvlucht mee door ons programma van het komende seizoen en u kunt direct onze nieuwe en uitgebreide brochure mee naar huis nemen. De previews zijn te zien in de foyer en gratis toegankelijk.

Wat staat er op het programma:

  • 14.00 uur Martijn Crins – Cabaret
  • 14.30 uur Sneeuwwitje de Musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater
  • 15.00 uur Nigel Otermans – Illusionist
  • 16.00 uur Waark – Toneel
  • 16.30 uur Denise Jannah – Gospel
  • 17.00 uur Wouter Monden – Cabaret
  • 17.30 uur Jan Henk de Groot


14.00 uur Martijn Crins – Cabaret

Martijn Crins is een cabaretier die studeerde aan de Academie voor Drama. Hij is winnaar van de jury- en publieksprijs van het Cameretten Festival.

Komend seizoen is hij in vanBeresteyn te zien met zijn tweede programma ‘Hè Fijn’. In ‘Hè Fijn’ gaat Martijn uitbundig en vol grappen de strijd aan met zijn driften.

Eerlijk, brutaal en volslagen eigenzinnig kijkt Martijn eens stevig in de dooie hoek van ons bestaan.

14.30 uur Sneeuwwitje de Musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Nationaal Jeugd Musical Theater maakt van het beroemde sprookje van Sneeuwwitje een hartverwarmende familiemusical over liefde voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

De groep sleept je mee in een avontuurlijke zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Tijdens de seizoenspresentatie krijgt u alvast een voorproefje van deze leuke musical die op 5 januari in vanBeresteyn te zien is.

15.00 uur Nigel Otermans – Illusionist

Nigel Otermans werd in 2022 Nederlands Kampioen Illusionisme. Jurylid Hans Klok concludeerde: “Op dit moment is Nigel het grootste talent in zijn categorie.”

In zijn nieuwe show De Tijdreiziger (6+) maken Nigel en zijn Wonder Girls een betoverende reis door de tijd met meer dan twintig grote illusies. Nigel is zondagmiddag 13 april te zien in vanBeresteyn.

16.00 uur Theatergroep Waark – Toneel

Theatergroep WAARK bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke jubileumtour!

Onder regie van Ben Smit komen vergeten legendes en volksverhalen tot leven, verhalen die een urgente verwijzing vormen naar de actualiteit.

Met livemuziek, speciaal gecomponeerd voor deze jubileumvoorstelling is het feest compleet. WAARK laat zien en horen hoe met muziek, optimisme, humor en een nuchter soort veerkracht de Groninger mentaliteit overleeft.

Theatergroep Waark is zondag 1 december te zien in vanBeresteyn.

16.30 uur Denise Jannah – Gospel

Denise Jannah brengt een eerbetoon aan The Queen of Gospel Mahalia Jackson. Na het succes van de Mahalia Kerkentour in diverse Nederlandse kerken, krijgt deze tour een vervolg in de Nederlandse theaters.

Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en ook meest ontroerende nummers van “the Queen of Gospel”. Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden.

Denise Jannah komt zondag 6 april 2025 naar vanBeresteyn.

17.00 uur Wouter Monden – Cabaret

Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met hem. Hij peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Net een gewoon mens, zou je denken. In ‘Stormbrein’ kijkt Wouter beter dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Want humor is volgens deze grappenfabrikant én ultraloper de enige reddingsboei om het hoofd boven water te houden.

Wouter komt zaterdag 23 november naar vanBeresteyn.

17.30 uur Jan Henk de Groot – Muziek / Oet Grunn

Soms hoor je een woord uit het verleden dat je gelijk terugbrengt naar een bepaald moment of een gebeurtenis. In Fiene gaat Jan Henk de Groot terug naar de zandbak van kleuterschool Bambi te Zuidhorn. Speulen mit fien zaand, ofwel fiene. Jan Henk verloor in korte tijd zijn vader en oma en legde herinneringen vast die hij niet wil vergeten. In het verlies vind je ook weer nieuwe inzichten en zelfs geluk. Want we moeten altijd weer door.

Met zijn fantastische 5 koppige band speelt Jan Henk liedjes van het nieuwe album Fiene en natuurlijk hits als Mamme van Michel en Kielsterachterweg.

Jan Henk de Groot komt zaterdag 26 oktober naar vanBeresteyn

Kom woensdagavond 15 mei gezellig kwizzen met je team tijdens de Pubkwiz vanBeresteyn.

Geniet van een hapje en een drankje terwijl de vragen voorbij komen. Acht rondes met tien vragen waar alles aan bod komt, van algemene kennis en muziek tot sport en cultuur.

Deelname met teams van maximaal 5 personen. Kosten €6,00 p.p.

Opgave van je team kan uitsluitend per e-mail: pubkwiz@gmail.com 

Kom woensdagavond 18 september gezellig kwizzen met je team tijdens de Pubkwiz vanBeresteyn.

Geniet van een hapje en een drankje terwijl de vragen voorbij komen. Acht rondes met tien vragen waar alles aan bod komt, van algemene kennis en muziek tot sport en cultuur.

Deelname met teams van maximaal 5 personen. Kosten €6,00 p.p.

Opgave van je team kan uitsluitend per e-mail: pubkwiz@gmail.com 

De leerlingen van de afdelingen Dans van de Muziek-, Dans- en Theaterschool in Veendam staan op 14 en 15 juni op het grote podium in theater vanBeresteyn.

Het thema van deze voorstelling is ‘Night at the Museum’.

De ca 180 leerlingen laten zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd tijdens de lessen.
Ouders, grootouders en iedereen die wil genieten van jong en beginnend talent is welkom.

Het Kabouterboek (2+)

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekers naar de stad. Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Tijdens het festival voor peuters en kleuters zijn er twee voorstellingen te zien: Sam & Julia (3+) en Het Kabouterboek (2+). In de foyer is een prachtige Prentenboekenstad om naar hartenlust te spelen.

Kom alles te weten over kabouters in de voorstelling Het Kabouterboek, naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen. Hoe klinkt het als kabouters zingen (vals!), hoe ruiken ze, hoe voelt een huisbeest aan? Marianne van Houten creëert de kabouterwereld op het podium en met een Heel Groot Kabouterboek neemt ze alle kijkers mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie?