Navigatie overslaan

Algemene informatie

Gebouw vanBeresteyn in avondlicht

VanBeresteyn is de huiskamer van Veendam. Samen met onze participanten hebben we een gevarieerd aanbod voor alle doelgroepen in onze gemeenschap.  We staan midden in de samenleving en weten wat er speelt en leeft. We staan bekend om onze gastvrijheid en flexibiliteit. Een vrije ruimte bieden aan meningen, wereldbeelden en keuzes. Investeren in kennisdeling, verruiming en (zelf) reflectie.

E-tickets / Kaarten / Reserveren

Bij de theaterkassa kunt u het hele seizoen zonder extra kosten entreekaarten kopen.

Voor het kopen van kaarten via de website maakt u éénmalig uw eigen account aan. Volgt u hiervoor de instructies op de website.
Met dit persoonlijke account print u uw e-ticket uit. Kiest u ervoor om uw online aangekochte tickets bij de theaterkassa te laten printen (af te halen), dan betaalt u een toeslag van € 1,00.

Wilt u liever de originele theaterkaarten ontvangen, dan sturen wij u deze per post. De kosten hiervoor bedragen € 3,00 per bestelling. U kunt uw keuze aangeven op de bestelpagina.
Wanneer de voorstelling binnen 7 dagen na uw reservering plaatsvindt kunt u uw kaarten afhalen bij de theaterkassa.
Bij het telefonisch reserveren ontvangt u een factuur die u binnen twee weken dient te voldoen. Na betaling sturen wij u uw kaarten per post. Hiervoor geldt € 3,00 administratiekosten.

Wachtlijst

Is een voorstelling uitverkocht, dan kunt u uw gegevens laten noteren op een wachtlijst. Wanneer er kaarten beschikbaar komen, wordt de lijst op volgorde van binnenkomst afgehandeld.

Retourname entreekaarten

Tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de betreffende voorstelling is het mogelijk reeds gekochte kaarten te retourneren. Er wordt geen geld terugbetaald, maar u kunt of kaarten voor een andere voorstelling uitzoeken. Indien u geen kaarten voor een andere voorstelling wenst, ontvangt u een tegoedbon. Er worden dan € 3,00 annuleringskosten in rekening gebracht per bestelling van één voorstellingsdatum.

Portemonneeloze pauze

De prijs van uw entreebewijs is in de meeste gevallen inclusief een vaste toeslag van € 4,00 voor de garderobe en een drankje. Dit staat vermeld op uw entreebewijs. Wanneer een voorstelling geen pauze heeft, staat het drankje na afloop van de voorstelling voor u klaar.

Aanvangstijden en laatkomers

De avondvoorstellingen beginnen in principe om 20.15 uur en de middagvoorstellingen om 15.00 uur, kindervoorstellingen variëren in aanvangstijd.  Het is in de meeste gevallen niet mogelijk de zaal te betreden wanneer de voorstelling is begonnen, laatkomers kunnen daarom alleen na een eventuele pauze hun plaatsen innemen. De aanvangstijd van het Filmhuis en de vanBeresteynlezingen is 19.30 uur, kinderfilms en de Matinee film beginnen om 14.00 uur.

Bewaakte en verplichte garderobe

Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan jassen mee te nemen in de zaal. U kunt uw jas afgeven bij de bewaakte garderobe. Het is niet toegestaan drankjes of etenswaren mee te nemen in de theaterzaal.

Foto- en filmopnames

Het is in de meeste gevallen niet toegestaan foto- en filmopnames te maken tijdens een voorstelling tenzij anders aangegeven. Volgt u hiervoor de aanwijzingen van het theaterpersoneel.

Rolstoelplekken en gehoorversterkers

De theaterzaal is toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Er zijn speciale rolstoelplaatsen beschikbaar, direct naast de overige zitplaatsen. Neemt u hiervoor contact op met de theaterkassa (0598 634566).
Ook voor mensen die gebruik maken van een gehoorapparaat is een voorziening aanwezig. Voor slechthorenden zijn er gehoorversterkers aanwezig. Meldt u zich hiervoor bij één van hosten van het theater of bij de theaterkassa.

Stoelverhogers voor kinderen

Voor de allerkleinste bezoekers zijn stoelverhogers beschikbaar. Deze vindt u bij de ingang van de zaal.

Huurvoorstellingen

Naast het aanbod theatervoorstellingen treft u een aantal huurvoorstellingen aan. De entreeprijs van de huurvoorstellingen is exclusief drankje en garderobe.
vanBeresteyn draagt bij huurvoorstellingen geen verantwoording voor de kwaliteit van de voorstelling.

Parkeren

In Veendam kunt u in het centrum gratis parkeren met een parkeerschijf (Hier kunt u met uw parkeerschijf max. 2,5 uur parkeren op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur). Voor theaterbezoekers zijn er rondom het theater voldoende gratis parkeerplaatsen voor onze gasten.

Virtual Tour vanBeresteyn

Neem alvast een kijkje in ons mooie theater: