Navigatie overslaan

Zo 28 aug '22

Zomerfestival

Een heerlijke week met veel muziek, lezingen, workshops, een quiz en veel meer. Dit alles is GRATIS toegankelijk. Dus loop vooral binnen want er zijn de hele dag door activiteiten, veelal in de foyer.

Workshop: Muziek op schoot 10.00 - 10.40 uur (geannuleerd)

In deze workshop gaan we liedjes zingen, luisteren naar muziek, bewegen en op muziekinstrumentjes spelen. De workshop is  voor (groot)ouder en (klein)kind in de leeftijd van 1 tot en met 3,5 jaar. De workshop wordt gegeven door  Muziek op Schoot docent: Sonja de Haan.

Stuur een mail naar vanberesteyn@veendam.nl om je aan te melden. Let op! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Georganiseerd door Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam

Muziek: Piano & cello concert 11.00 - 12.00 uur

Cello duo MDT docent piano Stefanie Rotz treedt op samen met Christiaan van Hemert op cello Romantische muziek.

Georganiseerd door Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam

Voordracht: Dichter bij het Verleden 14.00 - 15.00 uur

Een groep enthousiaste dichters waaronder Gerard Rozeboom, Laura Mijnders, Jeanet Meuker, Mara Naomi Min en Remda Spoelstra die verbonden zijn aan het project Dichter bij het Verleden dragen zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur gedichten voor. Deze dichters bezoeken ouderen om hun verhalen om te zetten in gedichten om eenzaamheid tegen te gaan en hun verhalen te bundelen. Op zondagmiddag dragen zij een aantal van deze gedichten voor en zullen zij daarnaast nog vele andere gedichten ten gehore brengen.

Muziek: Winkler Prins Harmonie 15.30 - 16.00 uur

De Winkler Prins Harmonie is net terug van vakantie-reces en heeft in de ochtend weer voor het eerst gerepeteerd. Tijdens het zomerfestival zullen ze een half uur vullen met muziek uit het repertoire dat zij de afgelopen drie jaar hebben ingestudeerd. Het repertoire bestaat naast traditionele muziek voor blaasorkesten uit film- en popmuziek. Voor elk wat wils! Kijk niet vreemd op als de dirigent plotseling afslaat en (deels) opnieuw begint. Aan het begin van een nieuw muziekseizoen kan er van alles gebeuren.

 

 

Bekijk het complete programma van het Zomerfestival via onze flyer:

vanBeresteyn Zomerfestival flyer

Informatie

Tijdstip

  • 28 aug