Zondag 7 april 2019

Van Ligten & van der Poel

Forever 27

Van Ligten & van der Poel
Met muziek van Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Nirvana, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson e.a

Forever 27 is de benaming voor een groep van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden werd het verband voor het eerst gelegd en een club gesuggereerd. Later voegden o.a. Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik.
Forever 27 is een uniek concept dat qua bezetting klein is, maar muzikaal zeer groots. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en de soulvolle zang is dit concert een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!
Erwin van Ligten werkte met o.a. Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Frederique Spigt, the Alessi Brothers en Berget Lewis. Erwin heeft drie solo albums op zijn naam staan: Twisted Logic, Kroncong Baru Guitar en zijn onlangs verschenen album SUN. In de Volkskrant wordt hij de Nederlandse Ry Cooder genoemd.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stemactrice. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt stukken van o.a. Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix.
Haar laatste voorstelling Electric Lady, waar ze hoog scoorde met haar ‘warme rockstem’ kreeg een 4 sterren recensie in Het Parool en De Volkskrant. … ‘