Zaterdag 30 maart 2019

Stroatklinkers, Gert Sennema & Westkantstad

Al jarenlang één van de gezelligste avonden in vanBeresteyn

De Stroatklinkers, met Bob Heidema en zijn muzikale maten Adrian Farmer, Harry Jansen, Bert Veldkamp en Henk Bloupot zorgen ook dit seizoen weer voor een gezellige muziekavond met hun vrolijke, herkenbare en mooie liedjes. Gezamenlijk rondom één microfoon weten ze de stemming er altijd goed in te krijgen.

Dit jaar delen de mannen het podium met niemand minder dan de troubadour uit het Westerkwartier Gert Sennema. In de streektaal Westerkwartiers-Gronings worden verhalen muzikaal omlijst. De bandleden van Westkantstad zorgen, naast een strakke muzikale begeleiding, voor de achtergrondzang bij het rauwe, warme stemgeluid van Sennema. In februari 2018 verscheen een nieuwe CD, met prachtige eigen teksten en composities. Regelmatig is de muziek van Sennema te horen op RTV Noord bij o.a. het programma ‘Twij deuntjes veur ain cent’ van Henk Scholte.

De zanger en beeldend kunstenaar Sennema ontving eerder de onderscheiding van de Stichting ’t Grunneger Bouk vanwege zijn grote verdiensten voor de Groninger taal en cultuur.