Dinsdag 13 maart 2018

Simek ontmoet

Met Arno vd Heyden en schrijver Frans Hempen

vanBeresteynlezing Martin Simek

Simek Ontmoet

Šimek’s streven om voortdurend in het moment zélf te leven maakt hem als kijker en luisteraar tot een zeer geschikt interviewer. Jarenlang heeft hij in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zielenroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het levert ‘prachtige radio’ en een interessante vorm van ‘theaterinterviews’ op. Het gesproken woord is bij uitstek Martins medium, dwars tegen de tijdgeest in.
In de nieuwe reeks interviews ‘Simek ontmoet’ treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. U bent als kijker en toehoorder getuige van de bijzondere intimiteit die Simek samen met zijn gasten weet op te roepen. Wat beklijft zijn fantastische verhalen.

De gasten die hij in vanBeresteyn ontmoet zijn cabaretier, chansonnier en presentator Arno van der Heyden en schrijver Frans Hempen. Deze in Musselkanaal geboren auteur schreef de eerste thriller over aardbevingen in Groningen.
Het belooft een vermakelijke, onderhoudende en verrassende lezing te worden vol met scherpe inzichten en leuke gesprekken.