Vrijdag 18 januari 2019

Ronald Snijders & Pieter Jouke

De Staat van Verwarring

Ronald Snijders & Pieter Jouke

De Staat van Verwarring is een anti-talkshow in het theater, met gastheren Pieter Jouke (De Slimste Mens, één van de schrijvers van Zondag met Lubach, De Hyena’s) en Ronald Snijders (RamBam, normalemensen.nl, Wat Als…, De Slimste Mens, het woordenboek De Alfabetweter en Kopdichtbundel).
In een ver verleden was de gelijknamige late night show te zien bij de VPRO.

Twee interessante Veendammers worden geïnterviewd op het podium van vanBeresteyn tijdens de show;

Rein de Graaff
Rein de Graaff is een Nederlandse jazzpianist. Hij speelt piano vanaf zijn tiende en interesseert zich al vroeg voor jazz.  Hij groeide op in Veendam en tijdens zijn schooltijd speelde hij in een schoolband en later in een Bigband.  In Groningen doet hij als tiener mee aan jamsessions en daar hoort altist Jenne Meinema hem. Meinema belt Rein later op, om te vragen of hij bij hem wil spelen. Landelijk bekend wordt hij met het kwartet met saxofonist Dick Vennik. Hij nam meer dan 40 albums op. Op 15 maart geeft Rein de Graaff zijn afscheidsconcert in het Bimhuis in Amsterdam. Een goede reden dus om hem uit te nodigen als gast bij Ronald Snijders & Pieter Jouke.

Herman Sandman
Eind juni en begin juli wordt de volksopera ‘Veendammer wind’ opgevoerd in het Henk Nienhuis-stadion aan de Langeleegte. Het Veenkoloniaal Symfonieorkest, onder leiding van Lubertus Leutscher verzorgt de muziek en begeleidt het koor en de solisten. De opera wordt geregisseerd door Harm-Ydo Hilberink. Het script is van de hand van Herman Sandman. Daarnaast is hij columnist bij het Dagblad van het Noorden en schrijver.

Verder worden er ontregelende filmpjes getoond, zijn er live chat-gesprekken met wildvreemden, een spek & bonen quiz, neologismen van de Alfabetweter en wat Dies meer zij. Maar wat zei Dies meer? Helemaal niets! Ook goed.
Het enige wat u nu nog moet doen is kaartjes kopen, in het publiek gaan zitten en wachten tot het afgelopen is. Zo eenvoudig kan theaterbezoek dus OOK zijn!

Het enige wat u nu nog moet doen is kaartjes kopen, in het publiek gaan zitten en wachten tot het afgelopen is.