Maandag 16 oktober 2017

Retour En Bourgogne

Inclusief wijnproeverij in de pauze m.m.v. lokale wijn’boeren’. Het Grand café serveert een speciale Filmhap mét wijnarrangement.

© 2017 Frankrijk / Drama / 114 minuten.
Cast: Pio Marmaï, François Civil, Jean-Marc Roulot, Ana Girardot, María Valverde.
Regie: Cédric Klapisch.

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Inclusief wijnproeverij in de pauze met medewerking van Pijbes Wijnen – Thijs Dijkstra van Bij Thijs – Wijngaard Ol Diek.