Navigatie overslaan
Ralph de Jongh

Za 25 mrt '23

Ralph de Jongh

Een geweldige reis door muzikale momenten.

Quatro tour – Levenslijn

Met twee geweldige muzikanten gaat Ralph op zoek naar de muzikale momenten die voor hem beslissend zijn geweest, zoals de ontmoeting in 2004 met Harry Muskee in Amen, de legendarische zanger van Cuby and the Blizzards. Harry beloofde hem meteen een theatertour van twee seizoenen en schreef een aanbevelingsbrief voor Ralph. Twee jaar later speelde hij op het biljart in Grolloo, toen Harry met pensioen ging en 65 jaar werd. Zo werd de daarop volgende tour ‘Route 65 & Route 66’ afgetrapt.

Deze avond in vanBeresteyn vertelt Ralph over zijn ontmoeting met Elmore James van Dodewaard in Roosendaal en daaruit voortvloeiend zijn ontmoeting met Junior Wells. Alsook zijn ontmoeting met Alvaro de la Fuente, een Spaanse gitarist die Ralph introduceerde in de flamenco en jazzpianist Harmen Fraanje die Ralph in contact bracht met Thelonious Monk.

Harry Muskee over Ralph:
Harry Muskee van Cuby and the Blizzards ontmoette Ralph de Jongh in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief: ‘Ik stond in de gelagkamer van Café de Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de delta had gehoord. Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen. Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: Glitter, snel succes…., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters. U hoort nog van Ralph. Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee’

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • Normaal € 15,50

Locatie

Nedmagzaal