Navigatie overslaan

Di 25 apr '23

Pump Up The Volume

Een meeslepend concert met de basklarinet in de spotlight, de sfeer van een popconcert bij een klassiek concert!

Femke van den Bergh

De nieuwe generatie musici en componisten brengen hun muziek naar de nieuwe generatie luisteraars. Het zal het conservatieve imago van klassieke muziek afstoffen, wat een jongere generatie motiveert om naar een klassiek concert te komen.

Vraag iemand naar de basklarinet en ze hebben waarschijnlijk geen idee wat het is. Als je dan zegt dat het een grote klarinet is, denkt men direct aan het orkest, maar de basklarinet is zoveel meer! Het is een instrument met talloze mogelijkheden en er is al een prachtig solo-repertoire voor geschreven. Met dit project wordt de basklarinet in de schijnwerpers gezet.
De basklarinet maakt mensen snel nieuwsgierig omdat hij niet de typische klassieke klank heeft. De gemiddelde mens houdt van muziekgenres als pop, techno, dance, misschien metal of chansons of levenslied, maar deze mensen zullen waarschijnlijk niet snel naar een klassiek concert gaan, dus waarom zou je de muziek niet naar hen toe brengen? Een bar, een populaire muzieklocatie, een festival, dansfeest, het kan niet gek genoeg zijn. Met als doel klassieke muziek en de basklarinet te laten horen en zien aan een breed publiek, met speciale aandacht voor een jongere generatie (20-30 jaar) door te experimenteren met invloeden van verschillende muziekstijlen en andere kunstvormen.

Maar wat maakt pop, techno, dance etc populairder dan klassieke muziek? Het heeft een zeer sterke beat! De basklarinet is meer een melodisch instrument dus er is een ritme instrument nodig en het beste instrument daarvoor is natuurlijk percussie! Daarom zullen er ook stukken voor basklarinet/tape en basklarinet/percussie gespeeld worden.

Informatie

Koop tickets

Prijzen

  • COMBITICKET STUDENT € 6,-
  • COMBITICKET € 8,50
  • STUDENTPRIJS € 7,50
  • Normaal € 10,-

Locatie

Foyer