Vrijdag 11 mei 2018

Erwin de Vries & Politie Orkest Noord Nederland

Erwin de Vries
De op en top Groninger tekstschrijver en muzikant Erwin de Vries schrijft vanaf het begin van zijn muzikale carrière in het Gronings en niet zonder succes. Onafscheidelijk met elkaar verbonden; de taal, de cultuur, de Groningers en Erwin de Vries. Hij aanbidt de vrijheid die zijn geliefde provincie oproept. Op blote voeten Gronings-talige liedjes zingen.Deze zaterdagavond in vanBeresteyn treedt hij op met het fantastische Politie Orkest Noord Nederland, dit om u een grandioze avond te bezorgen en het goede doel te ondersteunen.
Politie Orkest Noord-Nederland
Het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) is het muzikale visitekaartje van de politie in Noord-Nederland. Het orkest bestaat uit 46 muzikanten en heeft een fanfare-bezetting. Veel muzikanten van het PONN zijn in dienst bij de politiekorpsen Drenthe, Friesland of Groningen. Deze drie politiekorpsen vormen, na de invoering van de Nationale Politie, samen de Eenheid Noord-Nederland. De overige PONN-muzikanten zijn oud-politiemensen of hebben een andere (arbeid)relatie met of in de politieorganisatie. De algehele muzikale leiding van het PONN is in handen van chef-dirigent Frank Samsom.
Op muzikaal gebied is het PONN steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. De concerten en andere optredens van het PONN zijn dan ook zeer gevarieerd. Naast het volledige orkest zijn binnen het PONN een aantal instrumentale ensembles actief. Zo is het mogelijk voor vrijwel iedere gelegenheid ‘maatwerk’ te leveren; passende muziek in een voor de gelegenheid passende bezetting. Het PONN stemt haar muzikale performance altijd af op de uitstraling van de politie en combineert zo muzikale vernieuwing met dienstbaarheid aan de politie in Noord-Nederland.
Het PONN heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het begeleiden van (regionale) vocalisten. Natuurlijk verzorgt het PONN ook zelfstandig avondvullende (benefiet)concerten en neemt het orkest deel aan herdenkingen en ceremonies binnen de politieorganisatie, voor defensie en voor burger-instanties.
Benefiet
Dit concert staat volledig in het teken van twee goede doelen. De Rotary Clubs Stadskanaal, Pekela en Veendam hebben dit concert omarmd. De volledige opbrengst van de kaartverkoop wordt door De Rotary overgedragen aan de Stichting Leergeld en de kledingbank Maxima. Het optreden van Erwin en PONN is volledig gesponsord door de Rotary en Klopstra c.s. Advocaten te Stadskanaal en Hoogezand-Sappemeer.