Navigatie overslaan
Momentum met o.a. Waldemar Torenstra (toneel)

Zo 19 feb '23

Momentum

MOMENTUM met Waldemar Torenstra e.a., van de makers van Gif, gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien.

Met Waldemar Torenstra e.a.

Inclusief garderobe en drankje

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

Wat “zeggen” de kranten?

“Fenomenaal spel van Van Eck” – Telegraaf

“Hoogst actueel thema” – de Volkskrant

“Prachtige scène tussen de moeder en haar verloren kind” – De Volkskrant

“Acteurs hebben uitstekende grip op hun personage” – Theaterkrant

“In die slotdialoog van Momentum toont Lot Vekemans haar kracht” – Trouw

Deze voorstelling is inclusief inleiding om 14.00 uur

U kunt zich per e-mail opgeven voor de inleiding: vanberesteyn@veendam.nl

Over de inleiding
De inleiding van MOMENTUM gaat over het uitwerken van idee tot toneeltekst door de successchrijver Lot Vekemans. Ook wordt stilgestaan bij het thema van de voorstelling: de mens achter de macht en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan.

Over de inleider
Marijn Claes, één van de vijf acteurs in MOMENTUM, komt oorspronkelijk uit Vlaanderen. Hij speelde in het laatste jaar van zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool bij Het Nationale Theater in Solness. Daarna speelde hij in onder meer Rise of The Blue City en The Three Sisters en ontwikkelde hij zich tot theatermaker. Op televisie was hij te zien in Als de dijken breken en in Goede tijden, slechte tijden. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe Vlaamse film De Buurtpolitie.

Bij Korthals Stuurman speelde hij eerder in De ontdekking van de hemel.

** De inleiding wordt u aangeboden door de Jonckheren, de sponsoren van vanBeresteyn **

Logo Jonckheren

Wilt u hierbij zijn? Een e-mail sturen naar vanberesteyn@veendam.nl is voldoende. Vermeld daarin uw adres + het aantal personen.

Informatie

Tickets

Tijdstip

  • 19 feb 15:00

Prijzen

  • Normaal € 25,-

Locatie

Nedmagzaal

Start ticket verkoop

7 juni 2022 20:00