Navigatie overslaan
MDT docentenconcert: piano klassiek

Zo 11 jun '23

MDT Docentenconcert: Piano Klassiek

In het kader van het 125-jarig bestaan organiseert de MDT in 2023 diverse docentenconcerten. Deze keer een concert van maar liefst vier pianodocenten!

Greta Gutuleac, Stefanie Rotzsch. Peter Cramer en Eleanore Tan

Een van de meest gekozen instrumenten op de Muziek-, Dans- en Theaterschool (MDT) is de piano. Naast twee docenten pop en jazz piano telt de MDT maar liefst vier docenten piano met een klassieke achtergrond. Behalve de techniek van het piano spelen en het leren noten lezen, richten docenten en leerlingen zich wekelijks op de ontwikkeling van muzikaliteit en speelplezier.

In het kader van het 125-jarig bestaan organiseert de MDT in 2023 diverse docentenconcerten. Het Veendammer muziekonderwijs begon in een pianowinkel tegenover het raadhuis in 1898. Niet voor niks is het huidige Cultuurhuis van bovenaf in de vorm van een vleugel ontworpen. En in de leslokalen bovenin vanBeresteyn zijn maar liefst drie verschillende vleugels te vinden.

Greta Gutuleac  studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen af in 2018. Oorspronkelijk komt ze uit Moldavië, maar sinds haar studie woont en werkt ze in Nederland.  Ze geeft tevens les bij de muziekschool in Groningen en inspireert vooral jonge pianisten op Instagram en TikTok met inspiratie video’s over het dagelijks studeren van piano repertoire.

Stefanie Rotzsch geeft les in de omgeving Stadskanaal, Veendam en Pekela aan beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen, en aan wie een conservatorium-opleiding overweegt. Stefanie studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit van Frankfurt am Main en piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij de concertpianist David Kuyken. Ze is afgestudeerd musicologe, docerend en uitvoerend musicus.

Peter Cramer geeft pianoles in Paterswolde, Winschoten en Veendam. Met cellist Maarten Boasson trad hij sinds 1994 op als duo in binnen- en buitenland. In het buitenland heeft het duo onder meer concerten gegeven in New York, Wenen en Parijs. Tegenwoordig concentreert Peter zich op het lesgeven.

Eleanore Tan is celliste en vormt met regelmaat een duo met Peter Cramer. Op jonge leeftijd kreeg ze les van Michiel Borstlap en doorliep met succes verschillende conservatoria waaronder Sweelinck-Academie van het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • Normaal € 3,-

Locatie

Nedmagzaal