Navigatie overslaan

Vr 21 apr '23

Blueprint 25 jaar

Vier deze speciale jubileum editie van Blueprint mee

Met Bart Ryan, Edwin Jongedijk en Marcel Scherpenzeel

Roots radioprogramma Blueprint viert haar 25-jarige jubileum met een speciale avondeditie in vanBeresteyn.
In deze speciale aflevering zijn blues/folk gitarist Bart Ryan uit Nashville te gast, Sunken Lands, de nieuwe band van Edwin Jongedijk en de Marcel Scherpenzeel Band met een tribute to Rory Gallagher.

Thomas Kaldijk (initiatiefnemer) over Blueprint:  ‘De naam van mijn radioprogramma is vernoemd naar een albumtitel van mijn grote held, de Ierse bluesgitarist Rory Gallagher. De eerste aflevering van Blueprint werd in april 1998 uitgezonden via Radio Parkstad, nu RTV1, de omroep voor Veendam, Stadskanaal en Borger Odoorn. Behalve wekelijkse studioafleveringen maak ik sinds 2004 ook afleveringen met publiek en live gasten. Mede op initiatief van de ‘grote’ muziekpromotor Bé Wever en Rob Janssen, eigenaar van Grand Café Janssen en Janssen startten deze live afleveringen in november 2004 vanuit dit befaamde Grand Café. Helaas werd het pand door brand verwoest en werden de sessies in 2008 voortgezet vanuit theater vanBeresteyn. Is het theater niet beschikbaar dan is Grand Café Java de vervangende locatie’.

Blueprint richt zich met name op de americana waar muziekstijlen zoals country, blues, soul en singersongwriters onder vallen. Het programma is wekelijks op zondag van 13.00 – 14.00 uur te beluisteren bij www.rtv1.nl  en tevens de hele week in een lange internetaflevering bij rootsparadise.com/blueprint

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • Normaal € 10,-

Locatie

Nedmagzaal