Navigatie overslaan

Za 28 okt '23

Het Mysterie van Villa Fantoom (6+)

Een komische, spannende en magische griezelvoorstelling voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders

Met poppenspeelster Ila van der Pouw

Inclusief griezeldrankje

Het voorname, vervallen landhuis staat al jaren leeg. De deuren kraken en piepen. Woont er nog iemand? Soms lijkt een schaduw langs een raam te lopen. Het verhaal gaat dat er een schat verborgen ligt in de oude villa. Maar de gravin hield wel van een feestje. Dus of er nog iets over is van al die rijkdommen? Dan verschijnt Amelie, de enige en laatste erfgenaam van Villa Fantoom. Zij is vastberaden de schat te vinden. Maar of haar dat gaat lukken? In de vreemde villa is niets zoals het lijkt.

Villa Fantoom is een remake van een internationaal bekroonde en succesvolle voorstelling van Ila van der Pouw uit 2006. Het verhaal over een hebzuchtige erfgename die familie en vrienden uit een ver verleden ontdekt, vond niet alleen weerklank in Nederland maar ook in China waar het als dramaturgisch vernieuwend en een voorbeeld van modern poppenspel werd ontvangen. Hoogste tijd dus dat een nieuw publiek deze opmerkelijke voorstelling ontdekt in een eigentijdse versie met medewerking van danseres Noa Janssen.

Villa Fantoom is een komischespannende en magische griezelvoorstelling voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders. Met betoverende dans van Noa Janssen en meesterlijk poppenspel van Ila van der Pouw.

 

Over Ila van der Pouw

Ila is in Hoorn geboren en groeit op in Zaandam. Na een aantal jaren in het onderwijs besluit Ila om theater te maken. In 2008 wordt Ila genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs en wint de publieksprijs van het Noord Hollands dagblad. Uit het juryrapport: “De zorgvuldige en pakkende manier waarop Ila van der Pouw haar poppen in een magisch verhaal tot leven weet te brengen, doet de grens tussen spel en werkelijkheid vervagen.” In dat zelfde jaar wint ze op het “World Puppet Festival” in Praag de prijs voor beste poppenspeler.

http://www.ilavanderpouw.nl/

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • KIDS/VOLW € 15,50

Locatie

Nedmagzaal