Zaterdag 6 april 2019

Het Volk

Het Vermoeden van Poincaré

Jaarlijks in vanBeresteyn: Toneelgroep het Volk!

In ‘Het Vermoeden van Poincaré’ zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.
In de bijna lege ruimte van het chalet bevindt zich slechts één raam. Dat biedt niet alleen uitzicht op de buitenwereld, maar geeft ook visueel inzicht in de gedachtenspinsels van beide heren. Hun gesprekstof bestaat uit zowel enorme trivialiteiten als intellectuele bespiegelingen.

De trouwe bezoeker van Het Volk kan zijn hart ophalen, ook omdat er regelmatig wordt geciteerd uit vroeger repertoire. Voor mensen die de voorstellingen van Het Volk nog niet kennen: laat je verrassen door de rijke en geestige dialogen. Met humor en mededogen weet Het Volk keer op keer ‘mannelijk onvermogen’ vorm te geven.

Over hun voorstelling De God van de Slachting Scenes.nu****: ‘Deze voorstelling is op en top Het Volk en dat komt natuurlijk door Kruijver en Bunschoten die niet alleen de gebruikelijke spelhonger tonen, maar ook in absolute topvorm zijn. Zowel mimisch als in hun tekstbehandeling zijn beiden een genot om te aanschouwen…onweerstaanbaar geestig…heerlijke avond.’