Navigatie overslaan

Vr 19 mei '23

Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk

Laat u betoveren door de jonge talenten Hanneke (celliste) en Sofia (pianiste) met stukken van Mendelssohn en Rachmaninoff

Mendelssohn, Rachmaninoff & Liszt

Inclusief garderobe en drankje

Over Hanneke
De Nederlandse celliste Hanneke Rouw begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen. Ze volgde lessen bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op 16-jarige leeftijd kreeg Hanneke een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours, een wedstrijd voor jong klassiek talent in Nederland. In datzelfde jaar speelde ze solo met het Britse Jeugdorkest. Op 17-jarige leeftijd kreeg Hanneke onderwijs van Ran Varon op het vooropleidingsprogramma van het conservatorium in Zwolle. Hanneke studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven, België. Inspiratie haalt ze uit gesprekken met internationaal bekende cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt een Duitse cello (begin 20e eeuw). De aanschaf van dit instrument is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Over Sofia
Sofia Vasheruk startte haar piano studie op vier jarige leeftijd aan de Gnessin State Music College en daarna aan de Chopin Music College in Moskou. Tijdens haar studie deed Sofia mee aan verschillende wedstrijden zoals The Queen Elisabeth Piano Competitie in Brussel, Sigsmund Thalberg International Piano Competition in Napels, The International Piano Competition in Enschede, The Dutch National Piano Competition in Amsterdam en meer..


Het programma van deze avond:

Mendelssohn, Cello Sonata 2, Op. 58 in D major
Allegro assai vivace
Allegretto scherzando
Adagio
Molto allegro e vivace

Schumann/Liszt, “Widmung” – piano
Liszt, La Campanella- piano

PAUZE

Rachmaninoff, Cello Sonata, Op. 19 in G minor (1901)
Lento – Allegro moderato
Allegro scherzando
Andante
Allegro mosso

Informatie

Koop tickets

Selecteer tijdstip

Prijzen

  • Normaal € 15,-

Locatie

Nedmagzaal