Navigatie overslaan

Zo 14 mei '23

Guitar Bizarre

Docent gitaar Hendrik-Jan de Jong vormt een akoestisch duo met Remco de Haan. Samen ontdekken ze de grenzen van virtuositeit

In 2021 hebben de gitaristen Hendrik Jan de Jong en Remco de Haan het innovatieve gitaarduo Guitar Bizarre opgericht. Hendrik Jan staat aan de basis van de pop/rockband Nemesea en Remco is voormalig lid van het Groningen Guitar Duo. De achtergrond van beide musici is hiermee totaal verschillend en dit biedt het duo de mogelijkheid om muziek uit twee culturele sectoren op een vernieuwende manier met elkaar te verbinden.

De gitaristen spelen op (zowel klassieke als western) akoestische gitaren en maken deels gebruik van zelf gecomponeerde backing tracks. Deze combinatie geeft de muziek een geheel eigen en origineel karakter en levert een nieuwe benadering van zowel klassieke muziek als verschillende andere stijlen op. Het repertoire bestaat uit eigen arrangementen van klassieke muziek, arrangementen van nummers uit de pop- en jazz wereld en eigen composities.

Guitar Bizarre stelt een breed publiek in staat om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een nieuwe benadering van klassieke en moderne muziek. Het duo creëert een stijl waarbij de scheiding tussen klassieke muziek en andere vormen van moderne muziek  veranderd wordt naar een succesvolle, innovatieve en avontuurlijke combinatie van deze stijlen.

Informatie

Tickets

Tijdstip

  • 14 mei 15:00

Prijzen

  • STUDENTPRIJS € 7,50
  • Normaal € 10,-

Locatie

Jonckherenzaal

Start ticket verkoop

14 april 2023 00:00