fbpx
Zaterdag 27 oktober 2018

George Harrison tribute

Een uniek overzicht van Harrison’s prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass en Bangladesh…

George Harrison tribute

While My Guitar Gently Weeps

George Harrison (1943-2001) was de leadgitarist van The Beatles. Als componist werd hij binnen The Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend. Hij stond in de schaduw van het dominante koppel Lennon/McCartney.Toch tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles-liedjes: While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something.
Op 25 februari 2018 is het precies 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’.

Dit concert brengt een uniek overzicht van Harrison’s klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solowerk. Prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass en Bangladesh…
De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Neerlands beste gitaristen die in bekende bands in dienst van hun frontman of vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Ze worden aangevuld met een indrukwekkende ritmesectie.

Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar, zang
Vincent van Warmerdam (Boulevard of Broke Dreams, Gouden Kalf winnaar 2017 ‘Kicks’) –
gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, Ricky Koole, Freek de Jonge) – piano, hammond, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
JJ Goossens (JW Roy, Ilse Delange, Bennie Jolink) – drums

While My Guitar Gently Weeps - A Tribute to George Harrison