Donderdag 24 januari 2019

FilmQuiz Dwars

Filmquiz Show Dwars

FilmQuiz Dwars

Ismaël Lotz hoofdgast op FILMQUIZ DWARS te Veendam

Donderdagavond 24 januari om 20 uur is het zover. Dan wordt FilmQuiz Dwars gehouden in Filmhuis Beresteyn te Veendam! We gaan gedurende de avond op hilarische wijze DWARS door alle facetten van het film- en TVvak heen ter lering ende vermaak. Hierbij staat vooral het Noorden centraal.

We noemen het wel heel stoer een filmquiz maar we gaan vooral met elkaar lachen en genieten van heel veel leuke filmfragmenten en anekdotes van mensen uit het filmvak zelf. Tussendoor stellen we wat vragenJ U hoeft geen filmkenner te zijn om een leuke avond te hebben. Als u maar een enorme filmliefhebber bent. Wie op de avond zelf het beste oplet en de scherpste blik heeft, gaat er met de Gouden FilmKlapper vandoor.

Hoofdgast: Ismaël Lotz

Onze hoofdgast is niemand minder dan de super sympathieke en getalenteerde Groningse filmmaker en alleskunner Ismaël Lotz.

Lotz is een veelvuldig bekroond cameraman, acteur, editor, regisseur, documentairemaker, vlogger, filmmaker, TVmaker en producent in één. Van documentaire, fictie, commercials tot TV & AV producties, hij gaat letterlijk DWARS door alle disciplines heen. Kortom, de perfecte hoofdgast om ons, tussen de vragen door, aan de hand van diverse filmfragmenten een uitgebreid inkijkje te geven in het film- en TV vak in al haar facetten.

U bent verzekerd van een bijzondere, lekker dwarse avond waarin we het film- en TVvak in al haar facetten gaan beleven. Vele Noordelijke toppers uit het film- en TVvak passeren de revue op het grote doek. Van acteurs tot regisseurs, van de mensen die het artwork voor films maken tot de geluidsexperts.

Filmquiz Dwars start om 20 uur in de grote Nedmag zaal. Kaarten zijn te bestellen a 7,50 via https://www.vanberesteyn.nl/programma/filmquiz-dwars

Hieronder zie je een impressie van Filmquiz Dwars te Bussum.

“Filmquiz” Show DWARS

Ben jij een echte filmliefhebber en heb je zin om met andere filmliefhebbers de filmkunst in al haar facetten te vieren? Kom dan 24 januari naar filmhuis vanBeresteyn. Laat je positief verrassen tijdens de heerlijk dwarse “filmquiz” show met talrijke unieke filmfragmenten en spannende behind the scenes verhalen van filmmakers uit het Noorden. De Filmquiz is helemaal op maat gemaakt voor filmhuis vanBeresteyn. Dus reken er maar op dat er ook veel vragen voorbij komen die betrekking hebben op de regio en het filmhuis.

Bij deze “Filmquiz” show verlaat je altijd vrolijk de zaal en wint iedereen! Zelfs al weet je niets/nauwelijks iets van film. Het doel is juist om je tijdens de avond op een verrassende manier vanaf het grote doek te verrijken met mooie filmverhalen uit het vak zelf. Je krijgt een bijzonder en levendige inkijk in het gehele filmproductieproces.

Behind The Scenes

Mensen ‘uit het filmvak zelf’ delen hun ervaringen, verhalen en kennis vanaf het grote scherm. Variërend van acteurs, actrices, regisseurs, scenarioschrijvers, documentairemakers, geluidsmensen, editors, producenten, cameramensen tot art directors. Dit gebeurt zowel live als vanaf het grote doek. De bezoeker krijgt hierdoor een uniek filmisch kijkje achter de schermen. De grootste filmliefhebber die op de avond zelf de scherpste blik heeft gehad, gaat er met de Gouden Filmklapper vandoor!

De filmkunst moeten we vieren

De initiatiefneemster en energieke presentatrice van “Filmquiz” show DWARS is Gwen Jansen. Ze is zelf ook documentairemaker en filmproducent.

Jansen: “Ik ben zelf een groot filmliefhebber maar na deelname aan een filmquiz was ik bijna altijd gedesillusioneerd omdat ik weer als één van de laatste mensen was geëindigd. En vele anderen met mij. Dat vond ik dan zo jammer. De filmkunst moeten we juist vieren! Feitjes en weetjes zijn leuk maar de filmkunst is zoveel meer. Tijdens deze “ Filmquiz” Show staan dan ook gevoel, emotie, verbazing en humor voorop en je krijgt juist heel veel extra kennis aangedragen!”

Voor iedereen

Deze “ Filmquiz” Show is voor iedereen goed te doen. Van jong tot oud. Of je nu een enorme filmkenner bent of niet. Je kunt meedoen in een team van 2 personen of gewoon lekker in je uppie.

DWARS

Deze “ Filmquiz” Show heet natuurlijk niet voor niets DWARS. In deze “ Filmquiz” Show wordt aan de hand van hilarische, dynamische en gevarieerde vragenrondes met filmfragmenten, live muziek en diverse live-acts een unieke reis gemaakt:

Dwars door verleden, heden en toekomst

Dwars door alle genres (van animaties, speelfilms tot vlogs)

Dwars door alle aspecten van de filmwereld (van scenario, filmset tot distributie)

Dwars door verleden, heden en toekomst

Dwars door alle niveaus heen (zowel mensen van toegankelijk niveau als uitdagend niveau)