Naar inhoud

Zo 21 nov '21

Erwin Java's Travel Party

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards.

Erwin Java's Travel Party

Staconcert

Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blues historie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. In maart 2020 ging door de coronacrisis Nederland in de lockdown. Java moest  zeker 35 shows tot de zomervakantie cancelen, waaronder de reünie met The Blizzards ( met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Na het versoepelen van de maatregelen startte Java zijn ” After Lockdown Travel Party ” waarmee hij in de zomermaanden in verschillende bezettingen 20 keer kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek uiteraard op 1,5 meter. Uit dit project is ” Erwin Java’s Travel Party ” ontstaan. Één van de bezettingen was die met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) . Hij zal Java’s Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op ” Keepin’ it Real ” hebben begeleid.