Vrijdag 1 december 2017

Camerettenfestival

En de finalisten zijn: Janneke de Bijl (winnaar Cameretten 2017) Mark Waumans en Andries Tunru. Laat u vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen!

Camerettenfestival

Finalisten 2017

Cabaretier Janneke de Bijl heeft de 52e editie van het Cameretten Festival gewonnen. Ze won zowel de jury- als de publieksprijs. De jury noemt haar toon fris, ook al laat ze vooral sombere gedachten horen.

De drie finalisten van Cameretten stonden zaterdagavond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De Bijl werd verkozen boven Mark Waumans en Andries Tunru. Die laatste kreeg van de jury de Persoonlijkheidsprijs, onder meer omdat “hij bedreven is in het uitvergroten van zijn brein”. De drie gaan de komende maanden op tournee door Nederland dat begint op vrijdag 1 december in theater vanBeresteyn in Veendam.

Janneke de Bijl – Voorstelling: Web
In Web beschouwt Janneke de Bijl het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 35 is heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan, die zelden werken maar die ze de wereld desondanks niet wil onthouden.
Janneke is sinds 2016 vast lid van het comedycollectief Comedytrain.
Comedytrain
info@comedytrain.nl

Mark Waumans –  voorstelling: Spiegelbeeld
Was iedereen maar zo lekker moeilijk als Waumans. Dat zou de wereld toch een stuk mooier maken. Iedereen gaat naar rechts? Dikke kans dat hij naar links gaat. Maar dan wel met een omweg. Op zoek naar hobbels in de weg. Geen wonder dat hij nog weleens verstrikt raakt in zijn eigen gedachtes.
www.markwaumans.nl

Andries Tunru  – voorstellimg; Waakt
Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Hij denkt, draaft en doet. Maar wat als de broodnodige rust niet komt?
www.andriestunru.nl

Eerdere winnaars van het cabaretfestival zijn onder anderen Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en Patrick Laureij. Vorig jaar won Pieter Verelst de juryprijs.

Janneke de Bijl wint Cameretten 2017!! Duizenden mensen zagen dankzij dit festival de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp en Theo Maassen.

Het Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland!
De finalisten van dit prestigieuze festival dat jaarlijks in het Luxor in Rotterdam wordt gehouden krijgen vlieguren aangeboden in de Nederlands theaters. Dit seizoen ontvangt ook vanBeresteyn de up coming cabaretiers. Veel grootten van nu begonnen als finalist van de Cameretten.
Duizenden mensen zagen dankzij dit festival de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends.
Wie weet wie u de eerste stappen ziet zetten in vanBeresteyn! Laat u vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen!