fbpx
Woensdag 20 maart 2019

Benefietavond The First Grader

Benefietfilmvoorstelling

Benefietavond The First Grader

Lionsclub Skiramere Slochteren en Filmhuis vanBeresteyn organiseren een Benefietfilmavond met de film The First Grader in theater vanBeresteyn.
Lions Luuk dekens, president Lionsclub Skirmare Slochteren, en Wia Huisman-Smeenk zijn gastheer en gastvrouw van deze avond. Wia is senior Adviseur Taal als basis en plezier in lezen bij Biblionet Groningen en is vrijwilligster van Biblionef Nederland en Biblionef Ghana. Wia zet al jaren schoolbibliotheken op in samenwerking met Biblionef Ghana en de plaatselijke bevolking. De opbrengst van deze avond is bedoeld voor de aankoop van kinderboeken en materialen voor de inrichting van schoolbibliotheken in Bolgatanga, Ghana.

Filmhap
Voor aanvang van de film kunt u gebruikmaken van de speciale Filmhap à € 17,50 in Grandcafé vanBeresteyn.
Graag reserveren vóór 17 maart via wia.huisman@gmail.com of 06 52 69 72 87.

Muziek
De Benefietavond wordt muzikaal omlijst door het duo Rieks Folgerts & Margret Maas en Bob Heidema van De Stroatklinkers.

Programma
17.30 uur inloop voor de Filmhap
18.00 uur Filmhap
19.30 uur inloop voor de film
20.00 uur aanvang film

En verder…
Vinden er ludieke acties plaats. Pauze en nazit met een hapje en een drankje worden muzikaal omlijst door Bob Heidema van De Stroatklinkers.

Film
Een 84-jarige Keniaan is vastbesloten om te leren lezen en schrijven. Hij start in een klas met 6-jarig kinderen. De hoofdonderwijzer steunt zijn strijd om toegang te krijgen tot de school.

 

Mede mogelijk gemaakt door Filmhuis vanBeresteyn, Biblionet Groningen, Grandcafé vanBeresteyn, Lionsclub Skiramere Slochteren en Dekens Groep B.V.