Woensdag 27 maart 2019

Becoming Astrid

Boek & Film Boekenweek Inleiding 19.30 uur

Becoming Astrid

Boek & Film

In het kader van de Boekenweek 2019 vertoont Filmhuis vanBeresteyn in samenwerking met Bibliotheek Veendam de film Becoming Astrid, een biografisch drama over de jonge jaren van schrijfster Astrid Lindgren.

De film wordt voorafgegaan door een inleiding, aanvang 19.30 uur, van Jolanda Robben (Bibliotheek Veendam).

Becoming Astrid
(C) 2018 Zweden / Speelfilm / 123 minuten. Cast: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie. Regie: Pernille Fischer Christensen

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Boekenweek 2019
Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart vindt de 84ste Boekenweek plaats. Dit jaar is het thema De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

De bibliotheken in onze provincie organiseren tijdens de Boekenweek verschillende activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.biblionetgroningen.nl/boekenweek.