Zondag 4 maart 2018

Auke Hulst & de Meisjes

Auke Hulst (Hoogezand-Sappemeer, 1975) debuteerde in 2006 als romanschrijver maar brak door bij het grote publiek met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land (2012).

Auke Hulst & De Meisjes

Voorbij Het Ruige Land

Schrijver, muzikant en reiziger Auke Hulst groeide op in een Pippi Langkous-huis in een bos, ergens op het ruige Groningse platteland. Verstoken van ouderlijk gezag – zijn vader overleed jong, zijn moeder was veelvuldig afwezig – creëerde hij op Het Ruige Land met zijn broer Hans een hele eigen wereld. Daar liggen de wortels van zijn schrijverschap
( romans als Kinderen van het Ruige Land en En ik herinner me Titus Broederland), maar ook van de band De Meisjes, die hij samen met Hans oprichtte. In Voorbij Het Ruige Land maken we een reis door de jeugd van de broers, in de vorm van literatuur en muziek, maar ook door het leven daarna. Want hoe vind je je weg in de ‘normale’ wereld wanneer je noodgedwongen je eigen koninkrijk moet verlaten? Auke Hulst vertelt en leest voor, en brengt samen met De Meisjes een keur aan eigen liedjes, afgewisseld met werk van anderen dat een bepalende rol speelde in de muzikale ontwikkeling van de broers. Dit is coming-of-age muziektheater, een reis vanuit het hart van het Gronings platteland naar de verste uithoeken van de wereld.

De Meisjes (Denemarken, Groningen, 1988) begonnen hun leven als het elektropunk bandje van Hans en Auke Hulst, om vele incarnaties later in 2012 officieel te debuteren met het popalbum Beter dan niets. Hun tweede album Dokter Toestel (2015) haalde de jaarlijst van het Dagblad van het Noorden. De broers krijgen in de huidige bezetting hulp van gitarist Christof Bauwens, bassist André van der Werf en drummer Peter ten Wolde.