vanBeresteyn

vanBeresteyns Finest Bands-avond o.a. met Nick Bult's B&B band

19 mei - 20:00

Voorstelling

Muziek

m.m.v. Nick Bult's Boogie & Bluesband en Anthony s Putsch

STA-CONCERT

Tijdens deze avond wordt de theaterzaal omgebouwd tot een zaal met statafels, een dansvloer en worden er verrijdbare bars ingeschoven. Met een drankje in de hand  genieten van goeie muziek, dat is de opzet. De programmering laten we afhangen van het aanbod van dat moment. De line-up wordt daarom later in het seizoen bekendgemaakt.
Daarnaast ruimen we tijd in voor ‘the best’ van de Open Mic Night  van woensdag 17 mei ( Zie ACTIVITEITEN)

Nick Bult’s Boogie & Bluesband
Anthony's Putch
jong/ nieuw talent uit de Open Mic Night van 17 mei

 

+++++++++PERSBERICHT++++++++++++
 
vanBeresteyn’s Finest (bands-avond) in vanBeresteyn met Nick Bult’s Boogie & Bluesband én Anthony’s Putch
 
Op vrijdag 19 mei wordt de ‘vanBeresteyn’s Finest’ georganiseerd. De titel vanBeresteyn’s Finest dekt de invulling van de avond. Deels door medewerking van een aantal (oud)docenten van de Muziekschool die allemaal in zeer succesvolle bands optreden. En deels door de talenten die tijdens de Open Mic Night de woensdag ervoor in vanBerestyen zijn geselecteerd om op te treden.
Nick Bult’s Boogie & Bluesband is een swingende band geformeerd rondom Nick Bult die voor veel Veendammers geen onbekende is. Nick was jarenlang docent bij de MDT-school in Veendam. Daarna trok hij het land door en speelde hij met grote namen als Marco Borsato, René Froger en tal van anderen. Met Bob Philipse en zijn oud-collega’s André van der Werf en Wietze Koning laat hij in vanBeresteyn horen hoe Boogie & Bluesmuziek hoort te klinken.
 
Anthony’s Putsch is de band van zanger/ liedjesschrijver Theun Supheert. In 2014 werd de single ‘King of the World’ gelanceerd en was veel op de radio te horen. De muziek is opzwepend en heeft een fantastische eigen sound. Zijn zussen Marielle en Lienke vullen aan met de backing vocals. De band bestaat verder uit Remko Deijl, Bert Kuipers, Wietze Koning en Elmer Bergstra. 
 
En er is ruimte voor optredens van nieuwe/ jonge talenten die deelnamen aan de Open Mic Night waarvoor opgave mogelijk is via vanberesteyn@veendam.nl, via facebook of telefonisch 0598 317733.
Voor meer info over de Open Mic Night zie de website en facebook. 
 
Vr  19 mei -  aanvang 20.15 uur – sta-concert
Entree: € 10,00, leerlingen WP/ Ubbo en MDT school € 5,00

Prijsinformatie

Normaal
€ 10,00

Datum

19 mei 20:00 koop tickets

Oud docent MDT School Nick Bult

Terug in Veendam! Samen met oud-collega's / muziekmaatjes Wietze koning, André van der Werf en Bob Philipse treedt hij op in vanBeresteyn!
 
Hoe is het Nick Bult vergaan de afgelopen periode?
Na zijn conservatoriumopleiding Keyboards en vervolgstudie Elektronische Compositie maakte Nick al snel deel uit van gerenommeerde Nederlandse popgroepen als Ten Sharp en de René Froger Band. Na een aantal jaren combineren van conservatorium/muziekschooldocent en uitvoerend musicus, stopte Nick met lesgeven, ook in Veendam, om zich te volledig in te kunnen zetten als uitvoerend musicus.  Als sessiemuzikant begeleidde Nick bekende namen als: Randy Crawford, Sister Sledge, Marco Borsato, Venice, Tony Hadley (Spandau Ballet) en vele anderen. Ook speelde hij in de statenhal in Den Haag in 2005 een paar nummers mee tijdens het concert van zijn grote idool Jackson Browne.  
 
Toen Nick als muzikaal leider bij het tv-programma Memories werd aangesteld ontplooide hij zijn passie voor het schrijven en arrangeren van muziek. Hij schreef een aantal tv-tunes voor o.a. Memories, Het Theater van het Sentiment, De Held, De Reünie en componeerde muziek voor kindermusicals van Theater Terra: Kikker (musical award), Kleine Ezel, Muis en Kikker in de Wolken. Een aantal van deze musicals ging naar Broadway, New York en Kleine Ezel werd in het Kantonees uitgevoerd in Hongkong. Voor “Kikker”ontving Nick in 2008 de “Best Music Award” tijdens het 12e International Puppet Theatre Festival te Teheran.
 
Behalve als toetsenist wordt Nick ook veel gevraagd als vocalist. Zo is zijn stem te horen op cd's van Jan Smit, Ten Sharp, de Memoriesband, Gordon, Vangrail, Ferry van Leeuwen, diverse reclamespots en op de DVD van Marco Borsato die hem vroeg als backingvocalist tijdens de Symphonica in Rosso tour 2006, Wit Licht in 2008 en 3Dimensies in 2010.
Vanaf 2008 is Nick te horen als o.a. "Boer Bart" in de Zappelin kinderserie Biba Boerderij, waarvoor hij samen met Ferry van Leeuwen ook de muziek schreef.
 
Nick tourde als vaste toetsenist bij de Amerikaanse band Venice. Ook nam hij vanaf september 2007 het muzikale stokje over van Ernst Jansz, als pianist tijdens de Lage Landen tour (die eindigde in 2014) van Boudewijn de Groot. 
Nick is musical director van Charly Luske en als pianist en vocalist verbonden aan TOP2000Live.
 
Zijn talent als musical director is onder andere te zien bij grote evenementen als het jaarlijkse Amsterdam Diner en de Oudejaars Staatsloterij van SBS6.

ANTHONY’S PUTSCH

In mei 2012 debuteerde Theun Supheert als zanger en liedjesschrijver met Anthony’s Putsch. Anthony’s Putsch is een persoonlijke revolutie op de vierkante centimeter. Theun, al jaren actief als drummer, bewoog zich met deze formatie van het drumstel naar de front microfoon. Hij neemt zijn beide zussen mee en brengt daarmee ook een kleine familiaire revolutie teweeg voor de Supheerts, die hun muzikale inborst tot dan toe goed geheim hadden gehouden.
Anthony’s Putsch maakte een vliegende start. De single The Worst Day werd veelvuldig gedraaid door Frits Spits en Hans Schiffers op Radio 2. Live werd er op de radio gespeeld bij o.a. Tros Muziekcafé en Nachtegiel. The Worst Day stond een half jaar lang in de Noord19, de hitlijst van Radio Noord en werd uiteindelijk uitgeroepen tot grootste hit van Groningen in 2012. Daarnaast werd er veel live gespeeld; onder meer op het Bevrijdingsfestival, Festival der Aa, Swingin’ Groningen, Eurosonic en Noorderzon.
In februari 2014 zag de EP Hapiness and other woes het levenslicht. Met daarop onder andere de single “King of the world”. Deze release ging gepaard met een clubtour en een druk festivalseizoen. Ook deze plaat bleef niet onopgemerkt. Anthony’s Putsch werd verkozen tot Radio 2 Talent en werd veelvuldig gedraaid op 3FM als Gerard Ekdoms persoonlijke favoriet. 
 
In 2015 was het aanvankelijk even wat stil rondom de band. Theun is het afgelopen jaar vader geworden van Doris en was druk met het bouwen van een nieuwe studio. Maar tussen de poepluiers en de gipsplaten zijn er ook nieuwe nummers geboren.  Anthony’s Putsch komt dus met een nieuw repertoire en een opzwepende liveshow die staat als een huis. Dit najaar komt er een verse single uit.